9.05.2011

Nuri Şahin Resmen Real Madrid'te!


Bugün bu transferin açıklanması bekleniyordu ve hem Borussia Dortmund sitesi hem de Real Madrid resmi sitesi Nuri Şahin'in transferini resmen açıkladılar.

Geçen hafta Dortmund'un Nürnberg'ten İlkay Gündoğan'ı transfer etmesi zaten bu transferin olacağının ilk belirtileriydi.

Bu sezon Borussia Dortmund'da sergilediği başarılı performansla takımının şampiyonluğunda kilit rol oynayan 22 yaşındaki milli futbolcumuz başarılı olunursa dev kulüplerin din, dil, ırk gözetmeksizin her oyuncuyu transfer edeceğini de ispatlamış oldu.

Mesut Özil'in Real'e transferinden sonra Alman milli takımını tercih etmesi nedeni ile ülkemizde çok fazla heyecan yaratmamıştı ama Nuri Şahin'in transferi kamuoyunda büyük bir yankı yaratacağı aşikar. Mesut gibi Almanya'da yetişse de birçok kişiye göre Nuri Şahin, Real Madrid formasın giyecek ilk Türk oyuncu olacak.

Bu arada Hamit Altıntop'un da Real Madrid'e transferi gündemde. Bu transfer de olur mu bilemem ama şu bir gerçek ki "Türk olduğumuz için bizi almazlar. Eğer Türk değil Brezilyalı olsam Real'de Barcelona'da oynardım" cümlelerinin büyük bir balon olduğu da bu transferle ispatlanmış oldu.

Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzalayan Nuri Şahin senelik 2.5 milyon euro alacak. Mesut ve Nuri'den sonra Hamit de gelirse eğer tam bir Türk takımı olucak Real Madrid. Başlarına da Fatih Terim gelse bari :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails