8.05.2011

Ş.Ligi Yarı Final Maçlarının İstatistiksel Analizi!


► Barcelona ile Manchester United tarihlerinde 3. kez bir Avrupa kupası finalinde karşı karşıya gelecek. (1991 Şampiyon Kulüpler Kupası, 2009 Şampiyonlar Ligi)

► Old Trafford'taki maçta ilk golü atan Luis Valencia, Manchester United'ın Şampiyonlar ligi tarihindeki 300. golünü attı. 300 gol barajını aşan diğer takımlar Real Madrid ve Barcelona.

► Edwin Van der Sar, final maçında oynaması durumunda Şampiyonlar Ligi finalinde 40 yaş üstünde forma giyen ilk oyuncu olacak.

► Barcelona'nın kaptanı Puyol, Casillias, Raul ve takım arkadaşı Xavi'den sonra Şampiyonlar Ligi'nde 100 maç barajını geçen 4. İspanyol futbolcu oldu.

► Ryan Giggs (37 yaş 148 gün), Şampiyonlar Ligi tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu oldu. Daha önceki rekor Filippo Inzaghi (37 yaş 86 gün)'ye aitti.

►Real Madrid'i eleyen Barcelona, tarihinde 17. kez Avrupa kupalarında finale yükseldi ve Real Madrid'in bu alandaki rekorunu egale etti.

► Barcelona ilk yarısını 0-0 tamamladığı son 12 Şampiyonlar ligi maçının hiçbirini kaybetmedi. (4 galibiyet 6 beraberlik) Katalan ekibinin bu alandaki son mağlubiyeti 18 Ekim 2006'da 1-0'lık skorla Chelsea'ye karşıydı.

► Real Madrid ile oynanan ilk maçın devre arasında kırmızı kart gören Pinto, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yedek kulübesinde kırmızı kart gören 2. futbolcu oldu. Auxerre'li Jean-Pascal Mignot da grup aşamasında aynı şekilde kırmızı kart görmüştü.

► Barcelona orta sahasının maestrosu Xavi, Real Madrid ile oynanan ilk maçın ilk yarısında 62 pasın 62'sinde de isabet bularak %100'lük bir performans sergiledi.


► Alex Ferguson, Avrupa kupalarında bir takımla 4. kez finale yükselen 3. teknik direktör oldu. Miguel Muñoz (Real Madrid - 60, 62, 64, 66) ve Marcello Lippi (Juventus - 96, 97, 98, 03) bir takımla 4 final gören diğer teknik direktörler.

► Şampiyonlar liginde son yenilgisini 30 Mart 2010'da B.Münih'e karşı alan Manchester United, o tarihten sonra oynadığı 12 Şampiyonlar ligi maçının hiçbirini kaybetmedi.

► Schalke ile oynanan ilk maçta M.United'ın açılış golünü atan Ryan Giggs, Şampiyonlar Ligi tarihinde deplasmanlarda 10. golünü attı. Galli oyuncunun ilk deplasman golü 18 Nisan 2001'de Bayern Münih'e karşıydı.

►Eleme turlarında daha önce Alman takımları ile 4 kez eşleşen (Bayern Münih 2, Dortmund, Leverkusen) ve hepsinde elenen Manchester United, 5. eşleşmesinde ilk kez tur atladı.

► Manchester United eleme turlarında Alman takımlarına karşı oynadığı 5.deplasman maçında ilk galibiyetini aldı. Bundan önceki 4 maçın 3'ünü kaybedip 1'inde berabere kalmışlardı.

► Schalke'ye karşı 2 maçta 5 gol atan Manchester United, Şampiyonlar Ligi tarihinde yarı finallerde en çok gol atan takım oldu.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi eleme turlarında Old Trafford'ta oynadığı son 13 maçın 12'sinden galibiyetle ayrıldı.

► Manchester Unitedlı Luis Valencia Şampiyonlar Ligi yarı finalinde oynayan ilk Ekvatorlu, Schalke forması giyen Uchida ise ilk Japon futbolcu oldu.

► Schalke'ye karşı kalesinde gol görmeyen Van Der Sar, toplamda 50. kez bir Şampiyonlar Ligi maçını gol yemeden tamamladı.

► M.United'ın Hollandalı file bekçisi, Makalele'nin 13 maçlık rekorunu kırarak 14. kez Şampiyonlar ligi yarı finalinde forma giydi.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezon içinde deplasmanda oynadığı tüm maçların hiçbirinde gol yemeyen ilk takım oldu.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı üstüste 6. deplasman maçında da gol yemeyerek Arsenal'in bu alandaki rekorunu kırdı.

► Manchester United, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda son golünü 384 gün önce Bayern Münih'li Ivıca Olic'ten yemişti.

► Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yalnızca 3 gol yiyen Manchester United, bu 3 golü tamamını kendi sahasındaki maçlarda yedi.

► Schalke'nin İspanyol golcüsü Raul, Şampiyonlar ligi yarı finalinde oynadığı son 9 maçın sadece 1'inde gol atabildi. (1 Mayıs 2002'de Barcelona'ya)

► Old Trafford'ta oynanan rövanş maçında Schalke'yi 4-1 yenen Manchester United, Alman ekibine Avrupa kupalar tarihinde 1 maçta en fazla gol atan takım oldu.

► Manchester United, Şampiyonlar liginde kendi sahasında oynadığı son 31 maçta sadece 1 kez yenildi. (25 Kasım 2009'da 1-0'lık skorla Beşiktaş'a)

► İlk maçta Real Madrid'e 2 gol atan Messi, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 11'e çıkarttı. Bu alanda rekor 12 golle Nistelrooy'a ait. (M.United 2002-2003)

►Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, Şampiyonlar liginde forma giydiği son 15 maçta 17 gol attı.

►Messi, Guardiola'nın Barcelona'nın başına geçtiği günden bu güne 154 maçta forma giyerken bu maçlarda 137 gol attı.

► Barcelona bu sezon Real Madrid'e karşı Nou Camp'ta 6 gol atarken bu 6 golün tamamı İspanyol oyunculardan geldi. (David Villa 2, Pedro 2, Xavi, Jeffren)

► Real Madrid maçından önce Nou Camp'ta oynadığı son 9 Şampiyonlar ligi maçının tamamından galibiyetle ayrılan Barcelona, ezeli rakibi ile 1-1 kalarak bu serisini sonlandırmış oldu.

► Xavi ve Puyol 3 Mayıs'taki Real Madrid maçı ile kariyerlerindeki 26. 'El Classico' maçına çıktılar.

► Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde attığı son 9 golün 6'sını maçların son 15 dakikasında attı.

► Real Madrid'e karşı deplasmana 2-0'lık galibiyet elde eden Guardialo, eleme turlarında oynadığı 9. deplasman maçında 2. galibiyetini elde etti. (İkisi de bu sezon)



►Real Madrid, Belçikalı hakem Frank De Bleeckere'in yönettiği 6 maçın sadece 1 tanesinden galibiyetle ayrılabildi. (20 Mayıs 2007 Real Madrid 3-2 Bayern Münih)

► Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar Barcelona'ya karşı oynadığı son 6 maçın 5'inde en az 1 kırmızı kart gördü. (4 kez Real Madrid, 1 kez Inter Milan)

► Barcelona ile Real Madrid'in karşılaştığı son 6 maçta tam 7 kırmızı kart çıktı. (Real Madrid 5, Barcelona 2)

► Barcelona'ya ilk maçta 2-0 yenilen Jose Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde Katalan ekibine 6. kez yenildi.

► Marcelo, 23 Kasım 2007'den sonra Barcelona'ya deplasmanda gol atan ilk Real Madridli futbolcu oldu. Nou Camp'ta son golü Baptista atmış ve Real Madrid o maçı 1-0 kazanmıştı.

► Real Madrid, Nou Camp'taki rövanş maçında Barcelona'ya yaptığı 29 faulle bu sezon Şampiyonlar liginde bir maçta en fazla faul yapan takım oldu.

► Aynı maçta kendisine 8 faul yapılan Lionel Messi bir maçta kendisine en çok faul yapılan futbolcu oldu.

► Real Madrid, Şampiyonlar ligi yarı finallerinde kendi sahasında oynadığı son 12 maçın sadece 2'sinden mağlubiyetle ayrıldı. Madrid'in Barcelona'dan önceki son mağlubiyeti 1-0'la Bayern Münih'e karşıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails