6.07.2011

İspanya La Liga '2011-2012 Sezonu' Fikstürü!


Bugün yapılan fikstür çekimi ile İspanya La Liga'da 2011-2012 sezonunun 38 haftalık maç takvimi belli oldu. 21 Ağustos'ta başlayacak olan La Liga, 2012 Avrupa Şampiyonası nedeni ile İngiltere Premier Ligi gibi 13 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek.

Son şampiyon Barcelona ligin ilk haftasında yaptığı flaş transferler ile gündemde olan Malaga'ya konuk olacak. Geçtiğimiz sezonu 2. sırada tamamlayan Real Madrid ise sezonu Santiago Bernabeu'da Athletic Bilbao maçı ile açacak. Geçen sezonun 3.sü Valencia ise ilk hafta Osasuna'ya konuk olacak.

Lige yeni yükselen takımlardan Real Betis sezonu 'Endülüs derbisi' ile açıyor. 2 sezonluk aranın ardından tekrar La Liga'ya dönen Real Betis ilk hafta sahasında aynı bölgenin takımı Sevilla'yı ağırlayacak. 9 yıl aranın ardından La Liga'da mücadele edecek olan Rayo Vallecano da sahasında Mallorca ile karşılaşacak. La Liga'da en son 1975-1976 sezonunda mücadele eden Granada ise ilk hafta Espanyol'a konuk olacak.

Herkesin merakle beklediği 'El Classico'lar ligin 16. ve 35. haftasında oynanacak. Ligde oynanacak ilk 'El Classico' 11 Aralık'ta Real Madrid'in sahasında oynanacak. O tarihlerde Barcelona'nın 'Kıtalararası Kupa' maçları olduğu için maçın tarihinin ertelenme ihtimali de söz konusu. Rövanş ise 22 Nisan'da Nou Camp'ta oynanacak ve belki de ligin şampiyonunu belirleyecek maç olacak.

Merakla beklenen derbilerden olan Madrid derbisi ligin 14. haftasında oynanacak. Kasım ayının son haftasındaki ilk maç Real Madrid'in sahasında oynanacak. Espanyol ile Barcelona'nın karşı karşıya geldiği 'Barselona derbisi' ise 18. haftada oynanacak. İlk yarıdaki maç Espanyol'un stadında oynanacak.

Geçen sezonu 3. sırada tamamlayan Valencia, 5. hafta kendi sahasında Barcelona'yı konuk ederken ertesi hafta Sevilla deplasmanına gidecek 13. haftada ise sahasında Real Madrid ile karşılaşacak.

Geçen sezonu 4. sırada bitiren Villarreal ile Valencia'nın karşılaşması ise 18. haftada olacak. 'Sarı Denizaltılar' 2. haftada Barcelona deplasmanına giderken ertesi hafta da Sevilla ile oynayarak sezonu zorlu maçlarla açacak. Villarreal 10. hafta da Real Madrid'e konuk olacak.

İspanya La Liga'da 38 haftalık fikstürün tamamına şuradan ulaşabilirsiniz. İlk haftanın fikstürü ise şu şekilde;

Osasuna - Valencia
Real Sociedad - Atletico Madrid
Villarreal - Sporting Gijon
Malaga - Barcelona
Real Betis - Sevilla
Espanyol - Granada
Rayo Vallecano - Mallorca
Real Madrid - Athletic Bilbao
Levante - Zaragoza
Racing Santander - Getafe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails