5.07.2011

Fabio Coentrao Real Madrid'te!

Real Madrid'in yılan hikayesine dönen ve günlerdir uğraştığı Fabio Coentrao transferi bugün resmen sonuçlandı ve Portekizli oyuncu 30 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Real Madrid'e 6 yıllık imza attı.

Sol bek mevkisinde forma giyen 23 yaşındaki oyunc Real Madrid'te çok fazla yabancılık da çekmeyecek. Nitekim 2 sene önce Benfica'da birlikte forma giydiği ve sol kanatta hemen önünde oynayan Di Maria da geçen sezon Real Madrid'e 33 milyon euro bonservis bedeli ile gelmişti.

Teknik direktör Jose Mourinho'nun da Portekiz olması ve Portekiz ligindeki oyuncular ile Portekizli oyuncuları yakından tanıması bu transferdeki en büyük etkenlerden biri. Bir dönem kadrosunda Hollandalı futbolcular çoğunlukta olan Real Madrid'te şimdi de Portekizli futbolcu furyası var.

Futbola Rio Ave'de başlayan Coentrao henüz 17 yaşındayken profesyonel oldu ve 2007 yılına kadar Rio Ave takımıyla 1. ligde mücadele etti ve 2007 yazında Benfica'ya transfer oldu.

Portekizli sol bekin Benfica'daki ilk 2 sezonu biraz sıkıntılı geçti. İlk sezonunda 4'ü lig toplam 8 maça çıktıktan sonra Portekiz 1. lig takımı Nacional'e kiralık verilen Coentrao burada çıktığı 16 maçta 4 gol 1 asist yaptı ve Benfica'ya geri döndü.

2008-2009 sezonunun başında Zaragoza'ya kiralansa da sadece 1 maç oynadı ve ülkesine geri döndü. Sezonun 2. yarısında yetiştiği kulüp olan Rio Ave'ye kiralık olarak giden ve 17 maçın 16'sında oynayan Coentrao attığı 3 gol ve yaptığı 2 asistle takımının ligde kalmasına yardımcı oldu.

Kiralık oynadığı takımlarda iyice piştiğine emin olan Benfica kulübü ilk olarak Coentrao'nun sözleşmesini 2015 yılına kadar uzattı. 2009-2010 sezonunda ligde forma giydiği 26 maçta yaptığı 9 asistle Benfica'nın şampiyonluğunda pay sahibi olan genç oyuncu takımının çeyrek final oynadığı UEFA Avrupa Ligi'nde de 13 maçta forma giydi.

Kasım 2009'da 21 yaşındayken ilk kez milli takıma çağrılan Coentrao 2009-2010 sezonunu da harika geçirince 2010 Dünya Kupası'nda Portekiz milli takımının 23 kişilik kadrosunda yer buldu. Portekiz'in turnuvada oynadığı 4 maçta da 90 dakika sahada kalan genç yetenek turnuvadaki performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeye başladı.

Dünya Kupası sonrası ismi Bayern Münih ile anılan sol bek oyuncusu tercihini Benfica'da kalmaktan yana kullandı ve sözleşmesini 2016'ya kadar uzattı. Ligde 23 maçta forma giyen Coentrao, Şampiyonlar Ligi'nde Benfica'nın 6 maçında da 90 dakika sahada kaldı. Benfica'nın Lyon'u 4-3 yendiği maçta attığı 2 golle de benim Gareth Bale'den ne eksiğim var mesajı verdi.

Real Madrid'te Coentrao'nun oynadığı mevkide Marcelo forma giyse de Mourinho'nun onu ısrarla istemesi ve Coentrao'nun da henüz 23 yaşındayken önüne Real Madrid gibi bir fırsat gelmesi bu transferi kolaylaştırdı.

Ayrıca Coentrao gibi Mourinho'nun ve takımda forma giyen Cristiano Ronaldo, Di Maria, Pepe, Ricardo Carvalho'nun da menajerlerinin Jorge Mendez olması bu transferin biteceğine dair işaretlerden biriydi. Mendez'in Türkiye'deki oyuncularını söylemeye hiç gerek yok sanırım. (Bkz: Beşiktaş'ın Portekizli futbolcuları)

Geçen sezon transfere 83 milyon euro harcayan ama buna rağmen Barcelona'yı geçmeyi yine başaramayan Real Madrid'in şimdiden transfere harcadığı para 55 milyon euroyu buldu. 30 milyon euroluk Coentrao dışında 10'ar milyon euro Nuri Şahin ve Varane (Lens)'ye veren Real Madrid, Espanyol'dan aldığı Callejona'un bonservisi için de 5 milyon euro vermişti. Ayrıca Münih'ten bedavaya alınan Hamit Altıntop var.

Buna karşılık henüz ezeli rakipleri Barcelona'nın transferi yok. Sezon sonuna kadar sessiz kalmayacak tabii ki Barcelona. Alexis Sanchez'in ismi haftalardır, Fabregas'ın ismi ise 3 sezondur Katalan ekibi için geçiyor. Ama bu sefer Fabregas gelecek gibi gözüküyor. Arsenal de kalması için çok ısrarcı değil bu sezon.

İki takımda da hedef öncelikle İspanya Süper Kupası'nda birbirleri ile yapacakları maçta üstün taraf olmak ve sezona moralli başlamak. Şunun şurasında sadece 1.5 ay kaldı yeni 'El Classico'ların başlamasına. Bekleyip görelim bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails