17.03.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (27. Hafta)

Hafta içinde Lyon'u bozguna uğratarak Devler Ligi'nde çeyrek finale kalan Barcelona ligde Almeira deplasmanına çıktı. Bir gün önce Real'in kazanması ile puan farkının azalması Barcelona üzerinde baskı yaratmşı olacakki ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Bojan'ın attığı 2 golle sahadan galibiyetle ayrılan Barcelona 6 puanlık farkı da korumuş oldu. Lig maçlarında 2. kez ilk 11'de sahaya çıkan 18 yaşındaki golcü Avrupa ve İspanya Kupası maçlarında bu sezon toplamda 7 gol atmıştı. Bu maçtaki golleri ligdeki ilk golleri oldu. Ligin açık ara en çok gol atan takımı olan Barcelona(78), ligde kazandığı 21 maçın sadece 8'inde 2 ve az gol atarak galibiyet aldı. Ligde üstüste 2. kez mağlup olan Almeria aldığı bu mağlubiyetle sahasında 6 maç sonra yenilgiyle tanışmış oldu ve 31 puanda küme düşme barajının 5 puan üzerinde 13. sıraya düştü.

Hafta içinde Anfield Road'ta 4-0 ile bozguna uğrayan ve Devler Ligi'ndeki en ağır yenilgisini alan Real Madrid bunun acısını Bask bölgesi ekibinden çıkardı. Toplam 10 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı maçta Real Madrid 2-0 öne geçse de Athletic Bilbao Yeste'nin atılması ile 10 kişi kalmasına rağmen ilk yarı sonlanmadan 2-2'lik eşitliği sağladı. 2. yarı da Huntelaar(2) ve Higuain'in golleri ile maçtan 5-2'lik galibiyetle ayrıldı ve ligdeki son 12 maçtan 34 puan çıkararak Barcelona'nın 6 puan gerisinde zirveyi takip etti. Ligde oynadığı son 6 maçta galibiyet çıkaramayan Ath.Bilbao ise 31 puanla 12. sıraya düştü.

Ligde son 4 maçın tamamından galip ayrılarak 3. sıradaki yerini sağlamlaştıran Sevilla bu hafta
La Rosaleda stadında ligin flaş ekiplerinden Malaga'nın konuğu oldu. Özellikle iç sahada kazandığı puanlarla kendini bir anda ilk 4 hedefi içinde bulan Tapia'nın öğrencileri bu maçtan önceki son 7 iç saha maçından 5 galibiyet çıkarmıştı. Maçın ilk yarısını Malaga 2-0 önde kapasa da son 20 dakikada gelen 2 gole engel olamadı ve bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Bunda en büyük etkenlerden biri de şüphesiz 2-1 öndeyken Malaga'nın 10 kişi kalması oldu. Malaga bu 1 puanla ligde 43 puana yükselirken averajla 6. sırada yer aldı. Bu maçı da boş geçmeyen Sevilla'nın Malili golcüsü Kanoute son 6 haftada attığı 7 golle ligdeki gol sayısını 12'ye çıkardı.

Hafta içinde Porto karşısında çok silik bir oyun çıkaran Atletico Madrid Devler Ligi'nde yenilmeden elenen nadir takımlarından biri olarak tarihe geçti. Bu hafta Vicento Calderon stadında Devler Ligi'nde çeyrek finale kalan 2 İspanyol takımından biri olan Villareal'i ağırlayan Atletico Madrid, 2-0 geriye düştüğü maçta son 10 dakikada attığı 2 golle sahadan 3-2 galip ayrıldı. Maçtaki diğer gol ise 2. golü yedikten 1 dakika sonra Aguero'dan geldi. Villareal'li Javi Venta'nın 65'te atılması da bu galibiyette önemli etkenlerden biri oldu. Son 3 maçında 7 puan çıkaran (Barcelona,Real Madrid,Villareal) fikstürününde rahatlaması ile ilk 4 için iyice umutlandı. Ligde 4. sırada yer alan konuk Villareal ise bu 6 puanlık maçta aldığı yenilgi ile Atletico'nun puan farkını 2'ye düşürmesini engelleyemedi. Son 7 deplasman maçından galibiyet çıkaramayan Villareal, ligde 5 hafta sonra ilk mağlubiyetini tatmış oldu.

Deportivo tam çıkışa geçti, ilk 4 için umutlandı derken bu hafta sürpriz bir mağlubiyet aldılar ve Villareal ile puanları eşitleme şansını yitirdiler. El Molinón stadında Sporting Gijon'a konuk olan Deportivo 3-2'lik skorla ligde 6 maç sonra yenilgiyle tanışmış oldu. Geçen hafta Osasuna deplasmanından sürpriz bir galibiyet çıkaran Gijon ligde üstüste aldığı 2 galibiyetle puanını 33'e çıkardı ve düşme hattından 7 puan uzaklaşarak derin bir nefes aldı. İlk yarıda gol sesi çıkmayan maçın 2. yarısında 5 gol çıktı. Ligin berabere kalmayan tek takımı olan Sporting Gijon'un bu maçta yediği gol sayısı 57'ye çıktı ve ligin en çok gol yiyen takımı olma özelliğini sürdürdüler.

Valencia'da kötü gidişat devam ediyor. Bu hafta Mestelle stadında ligde kalma mücadelesi veren Recrativo'yu ağırlayan ev sahibi ekip 1 puanı 83. dakikada attığı golle kurtardı. Ligde oynadığı son 6 maçtan sadece 3 puan çıkarabilen Unal Emery'nin öğrencileri ilk 4 yarışı içinden her geçen hafta uzaklaşıyorlar. Bu beraberlikle puanını 40'a yükselten Valencia 8. sıradaki yerini korudu. Son 5 deplasman maçında hiç yenilmeyerek 4. beraberliğini alan Recretivo puanını 30'a çıkardı ve 14. sıradaki yerini korudu. Son 3 hafta da rakiplerine toplam 4 kırmızı kart çıkan Recreativo ise bu alanda ilginç bir istatistiğe sahip oldu.

Son haftalarda aldığı iyi sonuçlarla Uefa'ya katılma yarışı içinde olan Valladolid bu hafta sahasında ligde kalmaya çalışan Getafe'yi konuk etti. Çekişmeli geçen maçta 86. dakikada Uruguay'lı oyuncu Canobbio'nun attığı golle sahadan 1-0'lık galibiyet çıkaran ev sahibi ekip puanını 39'a çıkardı ve üst sıradaki takımlara yetişti. Ligde oynadığı son 7 maçtan 5 galibiyet çıkaran Valladolid, üstüste 3. galibiyetini de imza attı. 76'da defanstan Alvarez'in kırmızı görmesi ile oyuna geren İ.Kaş ise 14 dakika sahada kaldı. Ligde oynadığı son 7 maçta 3 puan çıkaramayan Getafe üstüste 3. yenilgisini aldı ligte. Bu mağlubiyetle 28 puanda kalan Getafe ise 17. sıraya geriledi.

6 haftadır ligde galibiyete hasret olan ve düşme hattına yaklaşan Racing Santander, bu hafta Numancia'ya patladı. Maçın ilk yarısında 5-0 öne geçen ev sahibi ekip 2. yarı da oyunu rölantiyede tuttu ve 5 farklı galibiyetle 3 puanı alarak 10. sıraya yükseldi. Ara transferde kiralanan Zigic ise bu maçta attığı 2 golle Santander forması altında çıktığı 9 maçta 8 gole ulaştı. Santander bu sezon 2. defa 4 ve üzerinde gol attı. Geçen hafta sahasında Valencia'yı yenerek az da olsa umutlanan Numancia ligde oynadığı son 9 maçta 8. kez sahadan mağlubiyetle ayrılırken, son 8 deplasmanından da puan çıkaramamış oldu. Ayrıca Numancia bu sezon ilk defa bir maçta 5 gol yedi ve ligde yediği gol sayısı 55'e çıktı.

Geçen hafta sahasında Sporting Gijon'a yenilerek düşme hattından uzaklaşma şansını kaybeden Osasuna bu hafta Real Betis deplasmanına çıktı. Aurelio'nun 90 dakika sahada kaldığı ve güzel bir oyun sergilediği maçta 2 takımda golle buluşamadı ve maç başladığı gibi bitti. Ligde oynadığı son 5 maçta 4. kez berabere kalan Betis sahasında oynadığı son 4 maçtada beraberlikle ayrılmış oldu ve puanını 29'a çıkararak averajla 15. sırada yer aldı. Konuk ekip Osasuna'da deplasmanda oynadığı son 4 maçtanda beraberlikle dönerek ligde kalma adına direnişini sürdürdü. Bu maçta aldığı beraberlikle puanını 26'ya çıkaran Camacho önderliğindeki Osasuna ise 18. sırada yer almaya devam etti.

Zorlu 4 maçlık fikstürden 1 galibiyet 3 mağlubiyetle dönen Espanyol bu hafta sahasında Mallorca'yı ağırladı. 64. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen 3-1'lik mağlubiyetten 3-3'lük beraberliği sağlamayı başaran Espanyol'da gene ön planda olan oyuncu takımının 2. golünü atan Ivan De La Pena'ydı. Kazanacağı maçta çok önemli bir 2 puan bırakan deplasman ekibi Mallorca son 6 haftada hiç kaybetmeyerek 12 puan topladı ve ligde kalma adına umutlarını ileriki haftalara taşıdı. Ev sahibi Espanyol puanını 22 puana çıkarsa da sonunculuktan kurtulamadı. Mallorca'da puanını 29'a çıkardı ve averajla 16. sıraya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails