18.03.2009

Şampiyonlar Ligi Final Topu "Finale Futbol"

Avrupa'nın en büyük iki futbol kulübü 'Finale Roma' ile mücadele edecek. UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2008/2009 final maçı, 27 Mayıs tarihinde İtalya'nın en büyük spor arenası olan Stadio Olimpico di Roma'da gerçekleşecek. 2000 yılından bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi'nin resmi tedarikçisi olan adidas, İtalya'nın başkentinde ikinci kez oynanacak bu maç için resmi maç topu olarak 'Finale Roma'yı tasarladı.

Şampiyonlar Ligi tarihinde final maçına ev sahipliği yapan şehrin isminin ve logosunun maç topunun üzerinde yer alması ilk defa 2005 yılında İstanbul'da gerçekleşen maç ile başlamıştı. Aynı uygulamayı 2006 yılında Paris, 2007 yılında Atina, 2008 yılında Moskova'daki final maçında devam ettiren adidas, bu yıl da Roma'nın ismi ve logosuyla bir top tasarladı.

Roma'nın geleneksel renklerinden olan bordonun kullanıldığı resmi maç topunun üzerindeki yıldızların etrafını altın renkli çizgiler süslüyor. 'Finale Roma'da yer alan ve başlıca spor faaliyetlerini, hız, ekip çalışması, adalet ve güç gibi Romalı değerleri tasvir eden mozaik motifler tasarımın en çok dikkat çeken bölümlerini oluşturuyor.

Topun üst kısmında yıldız motiflerinden gelerek birleşen gümüş renkli 5 çizgi, her yıldızın yolu Roma'dan geçer fikrini yansıtıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails