17.03.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (29. Hafta)

Devler Ligi'nde güçlü rakiplerini eleyerek çeyrek finale kalan Manchester United ve Liverpool bu hafta Old Trafforf'ta sezonun en önemli maçına çıktılar. Bu maç öncesinde 1 maçı eksik olarak 7 puan farkla zirvede olan Kırmızı Şeytanlar kazandığı takdirde büyük ihtimalle ligin geri kalanında prestij maçlarına çıkıcaktı. Bu sezon ligde büyük maçlarda (Man.Utd, Arsenal, Chelsea) ile oynadığı 4 maçtan 10 puan çıkaran Liverpool, Manchester'a karşı Old Traffordta'ki en son galibiyetini 2003-2004 sezonunda almıştı ve son 4 sezondur bu sttattan yenilgi ile ayrılıyordu. M.United maçta C.Ronaldo'nun penaltı golü ile 1-0 öne geçse de Vidic'in Torres karşısında perişen olması ile sahasında 4-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Skor 2-1 iken Vidic'in gördüğü kırmızı kart ve devamında gelen frikik golü Manu'nun tüm direncini kırdı. Bu sonuçla 8 Kasım'da aldığı Arsenal mağlubiyetinden sonra ligdeki ilk yenilgisini alan Manchester United'ın 11 maçlık galbiyet serisi de son bulmuş oldu.

Hafta içinde Delle Alpi'den 2-2'lik beraberlikle dönerek Devler Ligi'nde çeyrek finale kalan Chelsea, Guus Hiddink'in önderliğinde ligde yoluna dolu dizgin devam ediyor. Bu hafta Stamford Bridge'de M.City'i ağırlayan Maviler 18. dakika da Essien'in attığı golle maçtan 1-0 galip ayrılarak ligde Hiddink'le çıktığı 4. maçtada puan kaybı yaşamadı ve Manu'nun 3 puan kaybettiği hafta da şampiyonluk yolunda umudunu sürdürdü. Tam 165 gün sonra ligdeki ilk maçına çıkan Essien hafta içi Devler Ligi'nde attığı golden sonra bu maçı da boş geçmedi. Deplasmanalrda sadece 1 maç kazanabilen M.City ise ligde oynadığı son 5 deplasman maçında 4. yenilgisini aldı. Ligde 35 puanda kalan M.City 10. sıraya geriledi ve Uefa'ya kalma yarışı içinde 13 puan geriye düştü.

Ligde 5 maçlık beraberlik serisini geçen hafta adlığı WBA galibiyeti ile sonlandıran Arsenal bu hafta Emirates stadında Blackburn'u 4-0 ile geçerek uzun haftalar sonra A.Villa'yı yakaladı ve averajla da olsa 4. sıraya yükseldi. Maçın henüz 2. dakikasında attığı golle maçın daha rahat geçmesini sağlayan Rus golcü Arshavin, Arsenal forması altında ilk golünü atarken maçı da 2 golle tamamladı. Ligdeki yenilmezlik serisi 15 maça çıkan Arsenal, Devler Ligi'nde penaltılarda Roma'yı geçerek orda da yoluna emin adımlarla ilerliyor. Bu maçtan önce oynadığı son 3 maçta 7 puan toplayarak ligde kalma yolunda avantaj sağlayan Mark Hughes'in öğrencileri 30 puanda kalarak 15. sıradaki yerini korudu.

Aston Villa puan kaybetmeye devam ediyor. Ligde bir ara 3. sıraya kadar yükselen Birmingham ekibi bu hafta sahasında aldığı Tottenham mağlubiyeti ile averajla da olsa 5. sıraya düştü. Ligde oynadığı son 4 maçta(3'ü iç sahada) yanlızca 1 puan alabilen Aston Villa her 2 yarıda yediği gollerle 2-0 geriye düştüğü maçta tek golünü 86. dakika da John Carew'le buldu. Bu mağlubiyetle 52 puanda kalan Villa'nın 6. Everton ile puan farkı 4'e düştü. Ligde oynadığı son 5 maçta yenilgi yüzü görmeyen Tottenham, son 3 deplasmandan 7 puan çıkararak çıkışını sürdürdü. Bu galibiyetle puanını 35'e çıkaran Tottenham 11. sıraya yükseldi ve alt sıralardan iyice uzaklaşmaya başladı.

Ligde oynadığı son maçlarda aldığı istikrarlı sonuçlarla hemen hemen Uefa'ya kalmayı garantileyen ve hedef olarak ilk 4'ü seçen Everton bu hafta sahasında ligin en kötü deplasman performansına sahip olan takımı Stoke City'i ağırladı. Ligde oynadığı son 4 maçtan 8 puan çıkaran Everton maçtan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak puanını 48'e çıkardı. Ligde sahasında üstüste 3. son 6 maçta ise 5. galibiyetini alan Everton kalesinde tam 4 maç sonra gol görmüş oldu. Ligin deplasmanda galibiyet alamayan tek takımı olan Stoke City 29 puanda kaldı ve averajla 18. sıraya geriledi. Ligde son 7 deplasman maçında 6. kez sahadan mağlubiyetle ayrılan Stoke, ligde kazandığı puanların sadece %13(4/29) 'ünü dış sahada topladı.

Ligde Pazartesi günü
Upton Park'ta oynann maçta gol sesi çıkmadı. Son 2 haftada 6 puan kazanan ve Uefa'ya kalmaya çalışan West Ham United ligin son sırasında yer alan takımı West Bromwich Albion'la berabere kalarak çok önemli bir 2 puan kaybetti. Ligde sahasında oynadığı son 6 maçta sadece Manchester United'a yenilen Zola'nın öğrencileri 40 puana ulaştı ve 7. sıradaki yerini korudu. Ligde oynadığı son 4 maçtan puan çıkaramayan konuk ekip WBA dış sahada 31 Ocak'tan sonraki ilk puanını aldı. Bu beraberlik ile 23 puana ulaşan konuk ekip ligde kalma yolunda kritik 1 puanı hanesine yazdırdı.

Stadium of Light stadında Wigan'ı konuk eden Sunderland seyircisi önündeki maçı 2-1 kaybetti ve ligde maç kazanamama serisini 4 maça çıkardı. Bu sonuçla ligde sahasında 7. kez mağlubiyet alan Sunderland 32 puanda kaldı ve düşme hattının sadece 3 puan üzerinde yer alarak 14. sıraya geriledi. Steve Bruce önderliğindeki Wigan bu maçta aldığı galibiyetle beraber ligde tam 8 maç sonra 3 puanla tanıştı. Son 5 deplasmanında yanlızca 2 puan çıkarabilen konuk ekip bu galibiyetle beraber puanını 38'e yükseltti ve 8. sıraya yükseldi.

Ligin orta sıralarında yer alan 2 takımın Reebok Stadium'daki karşılaşmasında gülen taraf konuk ekip Fulham oldu. Ligin deplasmandaki en kötü 3. takımı olmasına rağmen sahasında topladığı puanlarla ligde rahat bir konumda olan konuk ekip ilk yarısı 1-1 biten maçta 2. yarıda bulduğu 2 golle ligdeki ilk deplasman galibiyetini aldı ve puanını 37'ye çıkararak 9. sıraya yükseldi. Bu maçtan önce sahasında oynadığı son 3 maçta puan kaybı yaşamayan Bolton ise 17 Ocak'tan sonra taraftarı önünde ilk kez mağlup ayrıldı. Aldığı bu mağlubiyet ile 33 puanda kalan ev sahibi ekip küme düşme barajının 4 puan üzerinde yer alarak 12. sıraya düştü.

Geçen hafta Fulham deplasmanında 90. dakikada attığ golle ligde 6 Aralık'tan sonraki ilk galibiyetini kazanan Hull City rahat bir nefes almıştı. Bu hafta sahalarında Newcastle United'ı ağırlayan ev sahibi ekip 9. dakika da ligdeki 7. golüne ulaşan Brezilya'lı oyuncusu Geovanni'nin attığı golle 1-0 öne geçse de galibiyeti koruyamadı ve sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Kendi sahasında oynadığı son 7 maçtan sadece 2 puan çıkarabilen Hull City aynı zamanda ligin iç sahada en az puan kazanan (13 puan) takımı konumunda. Bu beraberlik ile 33 puana çıktılar ve 13. sıraya yükseldiler. Menaejeri Joe Kiennar'ın ameliyat geçirmesi nedeni ile yardımcı antrenör ile maçlara çıkan Newcastle United ligde oynadığı son 4 maçta yanlızca 2 puan çıkararak alt sıralardan kurtulamadı. 29 puanlı 3 takımdan en iyi averaja sahip olan Newcastle 16. sırada yer alıyor ligde.

Ligde kalmaya çalışan 2 takımın Riverside Stadı'ndaki mücadelesinde M.Boro ve Portsmouth puanları paylaştılar. Tuncay Şanlı'nın 90 dakika sahada kaldığı maçta 1 puanı son dakikada attığı golle kurtaran M.Boro son 13 dakikayı da 10 kişi tamamladı. Ligde oynadığı son 17 maçtaki tek galibiyetini Liverpool karşısında alan Southgate'in öğrencileri 19. sırada kalmaya devam etti ve son sıralardan kurtulamadı. Konuk ekip Portsmouth ise ligde deplasmanda oynadığı maçlarda galip gelememe serisini 8 maça çıkardı ve 29 puana ulaşarak 17. sıraya yükseldi. Portsmouth'un golünü atan 2.01'lik Peter Crouch ligdeki gol sayısını 9'a çıkarırken yeni yılda ligdeki ilk golüne ulaştı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails