17.03.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (28. Hafta)

Hafta içi Devler Ligi'nde Manchester'a elenerek sezon başındaki en büyük hedefinden olan Inter, üstüste 4. şampiyonluğuna emin adımlarla ilerliyor. Sahasında ilk 4 için yarışan Fiorentina'yı konuk ettiği maçta Ibrahimovic'in attığı 2 golle sahadan zaferle ayrılan Mourinho'nun öğrencileri son 10 haftaya girilen Seria A'da Juventus'un 7 puan önünde liderliğini devam ettiriyor. Zlatan attığı 2 gol ile ligdeki gol sayısını 17'ye çıkarırken gol krallığı yarışında Di Vaio'nun 2 gol gerisinde yer alarak bu alandaki iddasını sürdürdü. Ligin sahasında yenilmeyen tek takımı olan Inter bu sezon sahasında 6. kez gol yemeden bir maçı tamamlamış oldu. Geçen hafta Artemio Franchi'de Palermo'ya yenilerek büyük bir şok yaşayan Mor-Menekşeler ligde üstüste 2. mağlubiyetini alırken ligde oynadığı son 5 maçta da toplam 10 puan kaybederek 5. sıraya kadar düştü.

Hafta içi Devler Ligi'nde İngiliz takımlarına elenen 3 İtalyan takımından biri olan Juventus, ligde Inter'i takibini sürdürüyor. İlk yarısını 1-0 geride kapatmasına rağmen oyundan kopmayan ve 2. yarıda bulduğu gollerle sahadan 4-1'lik zaferle ayrılan Juventus ligde üstüste 4. maçını kazanarak 2. sıradaki yerini korudu. Maçta 2 gol atan Juventus'un efsanelerinden Alessandro Del Piero ve Juve'nin 21 yaşındaki genç oyuncusu ve Nedved'in yerini doldurabilecek yetenekteki oyuncusu Giovinco maça damgasını vurdu. Mihajlovic'in takımın başuna gelişiyle üstüste 9 maç kaybetmeyen Bologna, son 7 haftada 5 kez mağlup olarak tekrardan düşme hattının içine yaklaştı ve düşme potasının sadece 2 puan üzerinde olaak 17. sıraya kadar düştü.

3. sırada yer alan Milan bu hafta düşmeme mücadelesi veren Siena'nın konuğu oldu. Kaka'nın uzun bir aradan sonra sahalara döndüğü maçta Ancelotti'nin öğrencileri 5-1 ile sahadan beklediklerinden daha da kolay bir galibiyet aldılar. Pato'nun da gelişiyle geçtiğimiz senelerin aksine golcü bir kimliğe bürünen Milan bu sezon ligde 2. kez bir maçta 5 gol atarken toplamda attığı 51 golle ligin en çok gol atan takımı Inter'i yakaladılar. Maçta 2 gol bulan Pato ligde 14. golüne imza atarken, maçta bir diğer 2 gol atan oyuncu Pipo Inzaghi ise kariyerindeki 300. golüne ulaştı. Sahasında üstüste 4 maçtan galibiyet alamayan Siena, bu mağlubiyetle 15. sıradaki yerini korudu. Maçta 12. dakikada sakatlanarak sezonu kapatan Abbiati ise günün en şanssız insanıydı.

Ligin iç sahadaki en iyi takımlarından biri olan Cagliari'ye konuk olan Genoa 84. dakikada bulduğu golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak ilk 4 yarışı içinde çok önemli bir 3 puan alırken diğer 2 rakibinin de yaptığı puan kayıpları ile 4. sıraya yükseldi. Maçın genelinde çok iyi bir oyun ortaya koyan Cagliari, 39. dakika da 10 kişi kaldığı maçta haketmese de sahadan mağlup ayrılarak Uefa yarışı içinde çok önemli bir yara aldı. Geçen hafta sahasında Inter'e yenilerek iç sahadaki yenilmezlik serisi son bulan Genoa son 3 deplasmandan 7 puan çıkararak, sezon başında puan almakta zorlandığı deplasmanlardaki şansızlığını sonlandırarak Devler Ligi yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Haftanın sonucu en çok merakle beklenen maçlarından biri
Luigi Ferraris stadında oynanan Sampdoria-Roma maçıydı. Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Sampdoria, hafta içinde Arsenal'e sahasında penaltılarla elenerek büyük bir şoka uğrayan Roma'yla 2-2 berabere kalarak çıkışına ara verdi. Son 30 dakika 10 kişi oynamasına rağmen beraberlik golünu bulan Roma'da attığı 2 golle yıldızlaşan Baptista ligdeki gol sayısını 8'e çıkardı. Ligde üstüste 3. beraberliğini alan Roma deplasmanlarda 4 maçtır galip gelemiyor. Ayrıca son 6 haftada 4 kez kırmızı kart görerek bu alanda kötü bir istatistiğe sahipler. Maçta 2 gole imza atan 24 yaşındaki Pazzini son 7 maça 7 gol sığdırarak resmen kendini buldu Sampdoria'da. İç sahada oynadığı son 5 maçtan mağlubiyetle ayrılmayan ev sahibi ekip 33 puana çıkararak ligde 14. sıradaki yerini korudu.

Geçen hafta Fiorentina deplasmanından 2-0'lık galibiyetle dönen Palermo, bu haftada sahasında Lecce'yi adeta gole boğarak üst sıralara doğru çıkışını sürdürdü ve 4. lük için yarışan 3'lüye (Genoa,Fiorentina,Genoa) yaklaştı. Sahasında üstüste 2 mağlubiyet aldıktan sonra 5-2'lik galibiyetle taraftarlarını memnun eden Palermo ligde 7. sıraya yükseldi. Son 5 maçında aldığı 1 puanla teknik direktör değişikliğine giden Lecce'de yeni hoca Luigi De Canio ilk maçında şok bir mağlubiyet alarak kötü başladı. Skoru 2 kere beraberliğe getirse de kazanamayan Lecce, 23 puanla 19. sıradaki yerini koruyor.

Son 4 haftada 10 puan kazanarak çıkışa geçen ve Uefa potasıyla arasındaki puan farkını 4'e kadar düşüren Lazio bu hafta sahasında ligde kalma yarışı içinde olan ve haftaya averajla 18. sırada giren Chievo'yu Roma Olimpiyat stadında ağırladı. 27. ve 28. dakikda yediği şok golleri çıkramayan Lazio 84'te de 3. golü yedi ve taraftarları önünde 3-0'lık şok bir mağlubiyet alarak 8 Şubat'tan sonra ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Sahasında aldığı 5 yenilginin 4'ünde 3 farklı yenilen Lazio bu maçlarda toplam 13 gol yedi. Aldığı bu 3 puanla ligde 16. sıraya yükselen Chievo ligde oynadığı son 11 maçta sadece 1 kez yenilerek iyi gidişatını sürdürdü.

Ligde 3 haftadır puan yüzü göremeyen Atalanta, sahasında Torino'yu ağırladı. Geçen haftaki derbide Juventus'a yenilerek ligde 7 maç sonra mağlubiyetle tanışan konuk ekip bu haftada aldığı mağlubiyetle 18. sıraya düştü ve ligde kalma yolunda büyük yara aldı. Aldığu bu 3 puanla iç sahada ligin en çok puan toplayan 4. takım olan Atalanta(31) tekrar üst sıralara doğru tırmanışa geçti. Cagliari'nin ardından averajla 10. sıraya yerleşen Luigi Del Neri'nin öğrencileri sahadan 2. yarıda attıkları gollerle galip gelmişti. Sahasında kazandığı 10 maçın 5'inin ilk yarılarının 0-0 bitmesi ise ilginç bir istatistik Atalanta için.

Ligde üstüste aldığı başarısız sonuçların ardından takımı Serie C1'den bugünlere taşıyan Edoardo Reja'nın görevine son verip Euro 2008'de İtalya milli takımının başında yer alan Roberto Donadoni'yi getiren Napoli yeni hocasıyla çıktığı Reggina deplasmanında 1 puanı Arjantin'li golcüsü Lavezzi'nin attığı golle kurtardı. Ligde son sıradan kurtulamayan Reggina ligde tam 15 haftadır galip gelemiyor. Üstüste 3 maçtan beraberlikle ayrılan Reggina sahasında da 8 maçtır galip gelemiyor. Napoli'de ligde galip gelememe serisini 10 maça çıkarırken, 26 Ekim'den beri deplasmanda galip gelemiyor. 36 puana ulaşan ve ligdeki 11. sıradaki yerini koruyan Napoli, her geçen hafta Uefa'ya kalma yarışında umutlarını yitiriyor.

Sahasında oynadığı son 3 maçtanda galibiyetle ayrılan Udinese bu hafta sahasında Walter Zenga'nın başında olduğu Catania ile sahasında 1-1 berabere kalarak ligde oynadığı son 5 maçtan 3. kez 1 puanla ayrıldı. Hafta içinde oynadığı maçta Zenit'e karşı çeyrek final yolunda avantajlı skor elde eden ev sahibi ekip aldığu bu beraberlik ile ligdeki puanını 36'ya çıkarırken averejla 12. sırada yer aldı. Hemen 1 basamak altında yer alan Catania ise son 3 deplasmanda 5 puan alarak alt sıralardan yavaş yavaş koptu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails