29.09.2009

Efsane Futbolcular "Devler Ligi"nde Buluşuyor!

Geçtiğimiz Cuma günü şirkete gönderilen Basın Bülteni'nde detaylı olarak anlatılmamıştı bu konu.

Yanlış olmasın ama katılımcılar arasında Acun Ilıcalı da yoktu bültende. Rıdvan Dilmen, Tanju ve Sergen'in katılacağını görmüştüm ama hem klasik bir seminerdir diye hem de benim yerime bakacak biri bulamamdan ötürü Beşiktaş'taki Four Seasons Otelindeki tanıtım toplantısına gidemedim.

Öğlene doğru işe gelirken Lig Radyo'da duymaya başladım tanıtımı. Başını kaçırdığım için anlamaya çalışsam ne olduğunu da işe gidip televizyonda Lig Tv'yi açana kadar sadece Türkiye'de futbol oynamış ve efsaneleşmiş futbolcuların 6 tane takım kurarak bir lig oluşturduğunu anlayabildim.

Gün içerisinde konuya daha detaylı hakim olduk tabi. Sergen Yalçın, Pascal Nouma, Tanju Çolak, Pierre Van Hooijdonk, Elvir Boliç ve Hakan Ünsal'ın kaptanlığını yapacağı 6 takım, Acun Ilıcalı'nın projesi ile gerçekleşen "Devler Ligi" organizasyonda 13 hafta sürecek ve sonunda 1 Milyon TL ödülün olduğu bir ligde buluşuyorlar.

Turnuvanın formatıda biraz ilginç olmuş. İlk olarak 6 takım birbirleri ile lig mücadelesi yapıyor 5 haftalık süreçte. Puan durumunda son 2 sırada bulan takım play-off maçı yapıyor ve bir takım eleniyor. Sonra kalan 5 takım yine lig usülü ile 4 maç yapıyor ve yine son 2 takımdan biri gidiyor play-off maçı ile. Bu şekilde devam ede ede şampiyon belirleniyor.

Rıdvan Dilmen'in müzmin sakatlığı ile yorumcu olarak katılacağı turnuvada hakem ise Erman Toroğlu.

Turnuvada yer alacak takımların kadrosu ise şu şekilde:

Sergen Yalçın'ın takımı:
Gökhan Keskin, Recep Çetin, Ömer Gülen, Kaan Dobra, Sait Cemre Özbalkan, Hakan Yurtvermez, Erkan Avseren, Çetin Kahraman.

Pascal Nouma'nın takımı: Zafer Öğer, Rahim Zafer, Fikret Demirer, Zeki Önatlı, Bayram Bektaş, Tayfur Havutçu, Yusuf Tokaç, Metin Uzun.

Tanju Çolak'ın takımı: Hayrettin Demirbaş, Ergün Penbe, Osman Akyol, Mert Korkmaz, Tayfun Hut, Soner Tolungüç, Hamza Hamzaoğlu, Taner Alpak.

Hakan Ünsal'ın takımı: Ahmet Bulut, Bekir Gür, Ümit Davala, Vedat İnceefe, Ahmet Yıldırım, Uğur Tütüneker, Saffet Akyüz, Mehmet Gönülaçar.

Pierre Van Hooijdonk'un takımı: Nurettin Yıldız, Taygun Erdem, Semih Yuvakuran, Hakan Tecimer, İlker Yağcıoğlu, Sercan Görgülü, Elvir Baliç, Şenol Ustaömer.

Elvir Boliç'in takımı: Yaşar Duran, Saffet Akbaş, Cem Pamiroğlu, Saffet Sancaklı, Atilla Güneş, Kemalettin Şentürk, Zafer Tüzün, Tarık Daşgün.

İlk maçlar 29 Eylül Salı günü saat 19.00'da oynanacak. Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'ndaki çim sahalarda oynanacak ilk hafta maçlarında fiksür şu şekilde olmuş.

Hakan Ünsal'ın takımı - Elvir Boliç'in takımı

Tanju'nun takımı - Nouma'nın takımı

Van Hooijdonk'un takımı - Sergen'in takımı

İlk hafta maçlarına izin günümde olması dolayısı ile katılmayı düşünüyorum. Vaktim olursa akşam maçlarla ilgili yorumlarımıda girerim. Diğer maçlarada eğer denk gelirsem iştirak etmeyi düşünüyorum.

Bu akşam orda maça gelecek olursa eğer görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails