21.09.2009

Emekliye Ayrılan Forma Numaraları!

90'lı yılların sonlarından günümüze kadar gelmiş olan formayı emekliye ayırma geleneği, vefa örneğinin en büyük göstergesi olarak biliniyor. Kimi takımlar bunu taraftarına adarken; bazı takımlar da unutulmaz bir futbolcusunun formasını emekliye ayırıyor. Emekliye ayrılan formayı ise bir daha kimse giymiyor. Formayı emekliye ayırma konusunda başı çeken lig olarak İtalya Serie A gözüküyor. Serie A'da bazı efsanevi futbolcuların numarası kullanımdan kaldırılırken, Pele, Maradona, Roberto Baggio, Johan Cruyff gibi isimlerin de formaları kullanılmıyor.

İŞTE EMEKLİYE AYRILAN FORMALAR

6 - Franco Baresi: (Milan'ın efsane ön liberosu Franco Baresi'nin 6 numaralı forması)


6 - Aldair: (1990 - 2003 yılları arasında, tam 13 yıl Roma'da görev yapan Brezilyalı savunma oyuncusu Aldair'in 6 numarası forması)


10 - Roberto Baggio: (Kariyerinin sadece son 4 sezonunda Brescia forması giymiş olan, 1993 FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu ve Altın Top sahibi Roberto Baggio'nun 10 numaralı forması.)


3 - Giacinto Facchetti: (Inter'in efsane sol beki, ayrıca başkanlığa getirilen ilk eski futbolcusu Giacinto Facchetti'nin 3 numaralı forması)


23 - Marc Vivien Foe: (Marc-Vivien Foe'nin 2003 yılında sahadaki ölümü sonrası M.City tarafından emekliye ayrılan forması)

17 - Marc Vivien Foe: (Kamerunlu oyuncunun 17 numaralı formasını da eski kulübü Lens emekliye ayırdı.)

3 - Paolo Maldini: (Milan formasını yıllarda başarıyla taşıyan Maldini'nin 3 numaralı forması, oğlu Milan forması giyene kadar askıda.)


10 - Diego Maradona: (Napoli'de bir tarihi yeniden yazan Diego Maradona'nın 10 numaralı forması.)

30 - Jason Mayele: (Chievo - Parma maçı öncesi takım otobüsüne yetişmeye çalışırken arabasıyla geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Chievo'lu Jason Mayele'nin 30 numaralı forması.)


29 - Miklos Feher: (25 Ocak 2004 günü SL Benfica forması ile Vitoria Guimaraes'e karşı oynanan maçın 24. dakikasında kalp krizi geçiren Feher'in 29 numaralı forması.)

10 - Pele: (Cosmos'da bir efsane olan Pele'nin 10 numaralı forması.)


10 - Ferenc Puskas: (Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Puskas'ın 10 numaralı forması.)


14 - Johan Cruyff: (Ajax ve Hollanda'nın efsane futbolcusu Johan Cruyff'un 14 numaralı forması)


25 - Gianfranco Zola: (Chelsea'nin unutulmaz oyuncusu Zola'nın 25 numaralı forması)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails