3.12.2009

Şampiyonlar Ligi 5. Hafta Değerlendirmesi!

24-25 Kasım 2009 tarihlerinde Şampiyonlar Ligi gruplarında 5. maçlar oynandı ve 2. tura yükselen 9 takım belli oldu. Oynanan 16 maçın 14'ünün İddaa tabiri ile 'Alt' bitmesi ise çok ilginç bir durumdu.

Geride bıraktığımız hafta içinde alınan en ilginç sonuç şüphesiz temsilcimiz Beşiktaş'ın M.United'ı deplasmanda 1-0 yenmesi oldu. Bu maç sonucunda M.United 23 maç sonra ilk kez Avrupa maçlarında sahasında yenilmiş oldu. Daha detaylı analizimi 26 Kasım'da yazmıştım.

Gruplardaki 5. maçlar sonucunda Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olan Liverpool resmen elenirken, oynanacak son maçlardan sonra B.Münih ve Juventus'un da Avrupa Ligi'ne şahit olacağız.

A grubundaki en kritik maçta Fransız temsilcisi Bordeaux, Juventus'u kendi sahasında 2-0 yenerek grubu lider bitirmeyi garantiledi. Gruptan çıkma adına son kozlarını oynayan B.Münih ise M.Haifa'yı zar zor da olsa tek golle geçti. 8 Aralık'ta oynanacak 8 puanlı Juventus ile 7 puanlı Bayern Münih'in Torino'daki maç her 2 takımında bu sezonki en önemli maçı olacak.

B grubunda temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda M.United'ı Tello'nun ceza sahası dışında attığı golle 1-0 yendi ve 4 puana ulaşarak 3.lük şansını sürdürdü. Gruptaki diğer maçta CSKA Moskova, 1-0 geriye düşmesine rağmen Wolfsburg'u 2-1 yendi. Her 2 takım da 7 puanda yer alsa da ikili averajda Alman ekibi üstün durumda.

İlk maçta Zürih'e deplasmanda 5 gol atan Real Madrid, İspanya'daki maçta çok gol beklentisi olmasına rağmen galibiyeti zor günlerin adamı Higuain'in attığı tek golle buldu. Grubun diğer maçında Milan ile Marsilya 1'er gol ile 1 puanı paylaşırken son maçta Zürih'e gidecek Milan, gruptan çıkma adına avantajlı durumda. 10 puanlı Madrid'i Fransa'da konuk edecek 7 puanlı Marsilya'nın ise ikili averajda Real'i geçmesi için en az 3 farklı yenmesi şart.

4. maçlar sonunda çıkacak 2 takımında belli olduğu D grubunda Chelsea, Porto'yu deplasmanda tek golle geçerek 13 puana yükseldi ve grubu 1. sırada bitirmeyi garantiledi. Gruptaki diğer maçta A.Madrid, APOEL deplasmanında berabere kalarak hala galibiyetle tanışamadı. Atletico'nun 3 puanı olsada 2 puanlı APOEL'in Chelsea deplasmanına gidecek olması dolayısı ile UEFA şansı yüksek.

En zorlu gruplardan biri olan E grubunda Devler Ligi'nin gediklisi Liverpool'un vedasına şahit olduk son maçlar öncesinde. Macaristan'da Debrecen'i tek golle geçmeleri 7 puana ulaşan Kırmızıların 2. tur şansının devam etmesini sağlayamadı. Fiorentina'da Lyon'u aynı skorla geçerek 12 puanla liderliğe yükseldi. Lyon 10 puanda kalsada ikili averajda Liverpool'un önünde yer alıyor.

F grubunda yine ilginç sonuçlar vardı ve son maçlar öncesinde 4 takım da hala 2. tur şansını sürdürüyor. Barcelona beklenildiği gibi Inter'i 2-0'la geçerken, Mourinho'nun öğrencileri Devler Ligi'ndeki ilk mağlubiyetini aldı. Grubun diğer maçında Rubin sahasında D.Kiev ile 0-0 berabere kalınca ayağına kadar gelen ilk sezonlarında 2. tura yükselerek tarih yazma fırsatını tepmiş oldu. Son maçlar; Inter(6)-R.Kazan(6), D.Kiev(5)-Barcelona(8)

Sevilla gruptan çıkmayı ilk 3 maç sonunda garantiledikten sonra grupta puanları dağıtmaya başladı. Romanya'da Unirea'nın konuğu olan Endülüs ekibi sahadan 1-0 yenik ayrılınca F grubunda işler iyice karışmış oldu. Stuttgart deplasmanda Rangers'ı 2-0 yenerek 6 puana ulaşsa da 3. sırada yer alıyorlar. Haftaya sahalarında 8 puanlı Unirea ile oynayacakları maçta kazanmaktan başka alternatfileri yok. Beraberlikte bile R.Kazan'ın yapamadığını Romanya temsilcisi yapar.

H grubunda Arsenal yolunda dolu dizgin devam ediyor. Gruptan çıkmayı 4. maçlar sonucunda garantileselerde evlerinde S.Liege'yi 2-0 ile geçerek her maça aynı motivasyon ile çıktıklarını kanıtladılar. Zicolu Olympiakos, Alkmaar deplasmanında 0-0 berabere kalınca gruptan çıkmayı garantileyemedi. 4 puanlı S.Liege 9 Aralık'ta Belçika'da Alkmaar'ı yenerse ve 7 puanlı Olympiakos sahasında Arsenal'e yenilirse ikili averajda Yunan temsilcisinden üstün olduğu için 2. tura yükselen takım olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails