25.01.2011

Diego Milito'nun Ödül Gecesi!

İtalya Futbolcuları Birliği'nin (L'Aic) oyları ile belirlenen ve 1997 yılından beri verilen 'Futbolun Oscarları' ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Milano Audiotorium'da düzenlenen tören gecesinde İtalya liginde 'Yılın kalecisi', 'Yılın savunma oyuncusu', 'Yılın futbolcusu', 'Yılın teknik direktörü', 'Yılın yabancı oyuncusu', 'Yılın genç oyuncusu', 'Yılın İtalyan futbolcusu' ve 'Yılın hakemi' Serie A futbolcularının verdiği oylarla belli oldu.

Gecede ilk oscar ödülünü alan isim Inter'in Brezilyalı file bekçisi Julio Cesar oldu. 'Yılın kalecisi' kategorisinde Bologna'nın kalecisi Salvatore Sirigu ve Napoli'nin kalecisi De Sanctis'i geride bırakan Julio Cesar üstüste 2. kez bu ödülün sahibi oldu. 2001-2006 yılları arasında üstüste 6 kez bu ödülü alan Buffon toplamda 8 kez ile bu kategoride en çok ödül kazanan kaleci oldu.

Diğer ödüllerin aksine 2000 yılında verilmeye başlanan 'Yılın defansı' ödülü ilk kez 2 futbolcuya ortak gitti. Juventuslı Chiellini ve Interli Samuel bu ödülü ortak kazandı. Chiellini 3. kez bu ödülün sahibi olurken bu kategoride en çok ödül kazanan isim 4 kez ile Alessandro Nesta.

'Yılın teknik direktörü' oscarı ise geçen sezonki gibi yine Jose Mourinho'nun oldu. Inter'e tarihinin en iyi dönemini yaşatan Portekizli teknik adam 3 kez bu ödülü kazanan Lippi'nin ardında kaldı. Roma ile ligi kazanamasa da mütevazi bütçesi ile büyük başarılar kazanan Spaletti de bu ödülü 2 kez kazanan teknik direktörler arasında.

2009 yazında 8 milyon dolara Palermo'ya transfer edilen ve 2010 Dünya Kupası'nda Maradona tarafından Dünya Kupası kadrosuna da çağırılan 21 yaşındaki Arjantinli genç yıldız Javier Pastore 'Yılın genç futbolcusu' ödülünün sahibi oldu. Şimdiden Avrupanın devlerini peşinden koşturan Pastore bu ödülü kazanan ilk Arjantinli futbolcu oldu. Geçen sezon bu ödülü Pato, 2008 yılında da Marek Hamsik kazanmıştı. Ondan önceki 11 ödülün tamamı ise İtalyan futbolculara gitti.

2000 yılından beri Serie A'da maç yöneten 44 yaşındaki hakem Morganti Serie A futbolcuları taafından '2010 yılının en iyi hakemi' seçildi. 14. kez verilen bu ödülün 7'sini Collina kazanırken Morganti'den önceki son 4 sezonda Roberto Rosetti'ye gitmişti bu ödül.

Gecede en iyi İtalyan futbolcusu Udinese'nin 2010 gol kralı olan futbolcusu Di Natale seçilirken ödülünü Diego Milito'nun ellerinden aldı. Kiralık olarak geldiği Napoli'de harikalar yaratan Cavani'ye ise 'Taraftar özel ödülü' verildi.

Inter'in geçen sezonu 3 kupa ile kapatmasında büyük rol oynayan ve tüm final maçlarında gol atma başarısı gösteren Diego Milito ise şüphesiz gecenin yıldızıydı. 'En iyi golcü', 'En iyi oyuncu' ve 'En iyi yabancı futbolcu' ödüllerinin sahibi olan Arjantinli golcü 3 final maçında attığı 3 golün tek tek hediyesini kazanmış oldu.

'Yılın yabancı futbolcusu' ödülünü daha önce Kaka ve Ibrahimovic 3'er kez kazanırken Zidane da 2 kez bu ödülün sahibi olmuştu. Milito ödül aldığı her 3 kategoride ilk kez ödül alma sevinci yaşarken bu ödülleri kazanan ilk Arjantinli futbolcu oldu.

2010 yılının en güzel golü ise Maicon'un Juventus'a 16 Nisan 2010 tarihinde attığı gol seçildi. Bu gol sadece İtalya'da değil belki de 2000'li yıllarda dünyada atılmış en güzel goller listesinde ilk 10'a girecek bir gol. Kalede Buffon'un olduğunu da belirtelim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails