26.01.2011

Partizan Taraftarlarıana 240 Yıl Hapis Cezası!


Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde aynı gruba düşen Sırbistan'ın Partizan ekibi ile Fransa'nın Toulouse takımı 17 Eylül 2009'da ilk olarak Sırbistan'da karşı karşıya gelmişti. Maçı Fransız ekibi 3-2 kazansa da maçtan önce yaşanan olaylar maçın çok çok önüne geçmişti.

Partizanlı 15 taraftar, Toulouse taraftarı olan 28 yaşındaki Bris Taton ile maçtan önce bir barda tartışmışlar ve demir çubuklarla, beyzbol sopalarıyla döverek kafenin balkonundan atarak ağır yaralamışlardı. Fransız taraftar daha sonra hastanede yaşam savaşını kaybetmişti.

Fransız taraftarı döverek ölümüne sebebiyet veren 15 taraftarla ilgili Sırbistan mahkemesi kararını verdi ve bu 15 taraftarı toplam 240 yıl hapis cezasına çaptırdı.

Mahkeme olayları başlattığını düşündüğü Sırp holiganların lideri Gyorgye Prelics'e 35 yıl, Dejan Puzigaca'ya ise 32 yıl hapis cezası verdi.

Ljubomir Markoviç ve Ivan Grkoviç hakkında da 30'ar yıl hapis cezasına hükmeden mahkeme tarafından diğer holiganlar ise 12 ila 14 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails