29.04.2011

Falcao'nun Rekor Gecesi!

UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalde 3 Portekizli'nin arasında tek takım olarak kalan Villarreal kupanın açık ara favorisi olan Porto'ya karşı ilk maçta bozguna uğrayarak final şansını bir bakıma mucizelere bıraktı.

Porto ilk yarıyı 1-0 geride tamamlamasına rağmen 2. yarıda Falcao'nun yıldızlaşmasıyla maçı 5-1 kazandı. Kolombiyalı golcü 45 dakikada 4 gol attı ki futbol kariyerinde ilk kez 1 maçta 4 gol birden attı.

Ligde 21 maçta 14 golü bulunan Falcao, Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 14 maçta toplam 16 gol atarak Jurgen Klinsmann'ın 1995/1996 sezonunda UEFA Kupası'nda attığı 15 gollük rekoru tarihe gömerek Kupa-2'de bir sezonda en çok gol atan futbolcu oldu.

2009 yazında Lisandro Lopez 24 milyon euroya Porto'dan Lyon'a transfer olurken bu paranın 6'da 1'i fiyatına Falcao, River Plate'den Porto'ya transfer olmuştu. Geride kalan 2 sezonda Porto forması ile 82 maça çıkan Falcao'nun attığı toplam gol sayısı 69.

Geçen sezon ligi 3. bitiren, Şampiyonlar Ligi'ne de 2. turda veda eden Porto bu sezon ise ligde sadece 2 beraberlik alarak Nisan ayının ortasında ligi şampiyon olarak bitirmeyi garantilemişti. Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 15 maçın sadece 1'inde mağlup ayrılarak finalin kapısına kadar geldi.

Yarı finalin diğer maçında ise iki Portekiz takımını karşı karşıya getiren eşleşmede Benfica sahasında Braga'yı 2-1'lik skorla geçti. Şampiyonlar liginde Arsenal'i yenen, Avrupa Ligi 3. turunda Liverpool'u, çeyrek finalde ise Dinamo Kiev'i eleyen Braga finale çıkarsa eğer benim için sürpriz olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails