24.04.2011

10-0'ın İntikamı!

24 Ekim 2010 tarihinde Hollanda liginde PSV ile Feyenoord'un karşılaşması uzun süre unutulmayacak bir skorla bitmişti. Ev sahibi PSV ilk yarısını 2-0 önde geçtiği maçın sonunda sahadan 10-0'lık bir zaferle ayrılmıştı.

Ligin 15. haftasında oynanan o maçın rövanşı bugün Feyenoord'un sahası olan De Kuip stadında oynandı. Twente'nin geçtiğimiz hafta De Graafschaap deplasmanında 89. dakikada yediği gol neticesinde 2 puan kaybetmesi ile PSV son 3 hafta kala tekrar liderlik koltuğuna oturmuştu.

10-0'lık hezimetin hemen sonrasında taraftarlarından büyük bir protesto olan Feyenoord takımı ise sonraki haftalarda toparlanmış ve kısa sürede küme düşme hattından uzaklaşmıştı. Ligde iddiasız konumda olsa da her zaman dolu tribünlere oynayaan Feyenoord'u PSV maçında da 46.000 taraftarı desteklemeye geldi.

İlk yarıda oynanan maçın skoru nedeni ile maça çok istekli ve hırslı başlayan Feyenoord ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı, maçı da 3-1 kazandı. Belki PSV'nin onları yendiği farkla galip gelemediler ama bu mağlubiyetin PSV üzerindeki psikolojik yıkımı düşünülünce bu galibiyetin anlamı daha da önemli oluyor.

32. hafta maçlarında hem Twente'nin hem de Ajax'ın galip gelmesi ile haftaya lider giren PSV kendini bir anda 3. sırada buldu. Son 2 haftaya girilirken Twente 68 puanla lider, Ajax 67 puanla 2., PSV ise 65 puanla 3. sırada bulunuyor.

Son şampiyon Twente haftaya iç sahada ligden düşmesi kesinleşen Willem'i konuk edecek. Ajax ise 11. sırada bulunan Heerenveen deplasmanına gidecek. PSV'nin konuğu ise 14. sıradaki Vitesse olucak.

Son hafta ise Ajax ile Twente'nin Amsterdam'daki mücadelesi nefesleri kesecek. Son 7 haftada 18 puan toplayan Ajax aradan sıyrılıp mucizevi bir şampiyonluk alabilir. PSV ise zorlu Gronningen deplasmanından 3 puanla ayrılıp Ajax-Twente maçının berabere bitmesini bekleyecek. Belki o maçın berabere bitmesi bile yetmeyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails