27.04.2011

Manchester United vs Neuer!


Inter'e 2 maçta 7 gol atarak yarı finale yükselen ve büyük sükse yapan Schalke'nin en azından Almanya'daki maçta Manchester United'ı zorlamasını bekliyordum. Ama maçın neredeyse tamamında üstün olan Alex Ferguson'un takımı ilk maçtan final biletini kaptı gibi.

Maçın sonunda topa sahip olma oranında %67'ye 33'lük Manchester United üstünlüğü vardı. Kaleye atılan şutlarda ise 19'a 10, kaleyi tutan şutlarda ise 10'a 5 yine Manchester United'ın üstünlüğü vardı.

Maçı belki 2-0'lık skorla İngiliz ekibi kazandı ama maçın en iyi oyuncusu kuşkusuz Schalke'nin kalecisi Manuel Neuer'di. Her zamanki gibi üstün performans gösteren Giggs, 67. dakikada attığı gol ile perdeyi açmış, 2 dakika sonra ilk golün asistini yapan Rooney, Javi Hernandez'in pası ile maçın skorunu tayin etti.

Goller gelene kadar ise Alman kaleci adeta tek başına Manchester United'a karşı savaştı. İlk yarıda kalesine gelen 6 şutun tamamında geçit vermeyen Neuer, 60 dakika geride kaldığında ise istatistik hanesine 8 kritik kurtarış yazmıştı bile.

Maç sonunda Alex Ferguson'un yaptığı şu açıklamalar olayı özetliyor aslında:

"Neuer inanılmazdı. Muhtemelen, içinde bulunduğum, şahit olduğum maçlardaki en iyi kaleci performanslarından birisini sergiledi."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails