10.05.2011

Ibrahimovic Varsa Şampiyonluk da Var!

Juventus'un şike skandalı nedeni ile şampiyonluğunun alındığı ve küme düşürüldüğü 2005-2006 sezonu dahil geçtiğimiz sezona kadar üstüste 5 sezon şampiyon olan Inter'in hegemonyasına bu sezon Milano şehrinin diğer takımı AC Milan son verdi.

Son şampiyonluğunu 2003-2004 sezonunda alan Milan, bu sezon ki şampiyonluğu ile beraber İtalya'daki lig şampiyonluğu sayısını 18'e çıkardı ve Inter ile şampiyonluk sayısını eşitledi. 27 şampiyonluğu bulunan Juventus bu alandaki üstünlüğünü koruyor.

Juventus'un düşürülmesi ve Milan'ın -30 puan cezaya çarptırılması ile 3. bitirdiği sezonda havadan şampiyonluk elde eden Inter, ertesi sezon da Milan'ın -8 puanla lige başlaması ve küme düşen Juventus'tan aldığı Ibrahimovic'in de katkısı ile ligi en yakın rakibi Roma'nın 22 puan önünde şampiyon tamamlamıştı. Ertesi sezon yine şampiyon olan Inter, son 2 sezonda da Mourinho yönetiminde ligi domine etmişti.

Inter, Mourinho'nun Real Madrid'e gitmesi ile sezona Benitez yönetiminde başlarken, geçen sezonu 3. sırada tamamlayan Milan son 2 sezondur Cagliari'nin teknik direktörü olan Allegri ile 2010-2011 sezonuna başladı.

Sezon başında Ibrahimovic, Robinho, Kevin Prince Boateng, Amelia'yı transfer eden Milan daha sezon başından şampiyonluğun en büyük favorisiyken ara transferde de kadroya Cassano, Van Bommel, Emanuelson, Legrottaglie takviyeleri yaptı.

Lige kötü başlayan ve Ocak ayında Benitez ile yolları ayıran Inter şampiyonluk yarışında geride kalırken lider Milan'ı zirvede takip eden takımlar Napoli ve Lazio'ydu. Geçen sezon Milan'ı çalıştıran Leonardo'yu takımın başına getiren Inter ara transferde yaptığı Pazzini takviyesi ile 2. sıraya kadar yükseldi ama ligde 2 maçta da yenildiği Milan'ı yakalayamadı.

11. haftada liderliği Lazio'dan devralan Milan, aradan geçen 26 haftalık süreç içinde ligin zirvesinden hiç inmedi ve 7 sezonluk aranın ardından Serie A'da lig şampiyonu oldu.

Yaşlı diye her zaman eleştirilen Milan'da Ibrahimovic ligde forma giydiği 29 maçta attığı 15 golle her zamanki gibi verimli bir sezon geçirirken Pato 23 lig maçında 13 gol, Robinho da 32 lig maçında 12 gol attı. Ara transferde takıma katılan Cassano da forma giydiği 16 maçta 4 gol 6 asistlik bir performans sergileyerek şampiyonluk yolunda takıma büyük katkı sağladı.

Milan'ın 30 yaşındaki İsveçli yıldızı Ibrahimovic son 8 sezonda hangi takımın formasını giydiyse o sezonu lig şampiyonu olarak tamamladı. 2003-2004 sezonunda Ajax ile şampiyonluk yaşayan Ibrahimovic, 2004-2006 arasında 2 kez de Juventus ile şampiyonluk yaşadı. Juventus'tan Inter'e transfer olan golcü oyuncu 3 sezon forma giydiği Inter'de de hep ligi şampiyon olarak tamamladı.

2009 yazında Eto'o + 40 milyon euro ücretle Barcelona'ya transfer olan Ibrahimovic Katalan ekibinde forma giydiği 41 maçta 21 gol attı ve burada da sezon sonu şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. David Villa'nın transferi ile kiralık olarak Milan'a gelen Ibrahimovic burada da istikrarını bozmadı.

İstatistikler yalan söylemez. İşin özeti; Takımında Ibrahimovic'in varsa şampiyon oluyorsun :)

1 yorum:

  1. PESte bir forvetin olacaksa Zlatan İbo olacak..Ordada Şampiyon yapıyor..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails