28.06.2011

Neymar Hangi Takıma Gidecek ?

Santos geçen yaz genç yıldızı Neymar'ı ne yapıp edip kadroda tutmuştu ama bu yaz bunu başarmaları neredeyse imkansız olacak gibi.

Geçtiğimiz hafta oynanan Libertadores Kupası finalinde Santos'un Penarol'u 2-1 yenip şampiyon olduğu maçın açılış golünü atan 19 yaşındaki Brezilyalı oyuncu için o maç büyük olasılıkla Santos kariyerindeki son maçı oldu. Neymar'ın Libertadores'te çıktığı 13 maçta 6 gol attığını da belirtmekte fayda var.

1 Temmuz'da başlayacak olan 'Copa America' dolayısıyla Brezilya milli takımı ile kampta olan Neymar'ın turnuva sonrasında Brezilya'ya dönmek yerine Avrupa'ya gitmesi sürpriz sayılmaz bu noktadan sonra.

Santos kulübü Neymar için 45 milyon euroluk bir bonservis ücreti belirlemiş ve Santos başkanı Luis Alvaro de Oliveria'nın ESPN'e yaptığı açıklamaya göre 5 kulüp bu fiyatı vermeyi kabul etmiş.

İspanyadan Real Madrid ve Barcelona, İngiltere'den Chelsea ve Manchester City ile Rusya'ya bu sezon yükselen, daha önce yaptığı Roberto Carlos, Diego Tardelli, Boussoufa ve Dzsudzsak transferleri ile adını sıkça duyduğumuz Anzhi kulübü bu 45 milyon euroyu vermeye hazır olan takımlar.

Transfer konusunda olay Santos kulübünden tamamen çıkmış durumda ve herkes Neymar'ın hangi takımı seçeceğini merak ediyor. Geçen hafta Goal.com'da "Neymar Real Madrid'te" haberleri çıkmasına rağmen Brezilyalı golcü bu haberi yalanlamıştı. Buradan belki de Neymar'ın Real Madrid'i istemediği sonucuna varabiliriz. Ya da Robinho'nun izinden gidip Avrupa kariyerine Madrid ekibinde başlayabilir.

Barcelona'nın Alexis Sanchez transferi gerçekleşirse eğer Neymar'ın Katalan ekibini tercih etme ihtimali baya azalır düşüncesindeyim. Bu yaşta sırf para için Rusya'yı tercih etmeyeceğini düşünürsek (Santos başkanı Neymar'ın Brezilya'da da çok yüksek ücret aldığını söylemiş) Anzhi Neymar için şansı en az olan kulüp.

Robinho Real Madrid'ten sonra Chelsea'ye gitmeyi çok istemiş ama transferin son gününde Manchester City ile anlaşmıştı. Neymar direkt olarak Avrupa kariyerine İngiltere'de başlarsa eğer Chelsea onun için Manchester City'den daha öncelikte gelir diye düşünüyorum. Chelsea'nin teknik direktör koltuğunda kendisi gibi Portekizce konuşan bir teknik direktör olmasının da etkisi olacaktır. Ayrıca Boas'ın gençlere ne kadar çok önem verdiğini biliyoruz.

Boas'ın Porto'daki öğrencisi Falcao'yu alması durumunda Manchester City düşük bir ihtimalle de olsa bu transferde avantajlı olabilir. Sırf para için Manchester City'e gitme ihtimali çok düşük tabii. Düşük bir ihtimalle de olsa Neymar Santos'ta kalıp Pele gibi Brezilya içinde efsane olma yolunu da seçebilir. Bekleyip zaman içinde kararını göreceğiz.

Neymar'ın hangi takıma gideceğine dair ihtimalleri kendi fikrimden yola çıkarak hesaplarsam eğer;

%30 Barcelona, %30 Chelsea, %25 Real Madrid, %10 Manchester City, %5 Santos diyorum.

İngiliz bahis şirketi Skybet ise (Drogba'nın kime gideceğine dair yazıda da kullanmıştık) Neymar'ın Real Madrid'e transfer olmasını favori göstermiş. Real Madrid'e verilen oran 1'e 1.4 iken, Chelsea'ye 1'e 4, Barcelona'ya 1'e 6, Manchester City'e ise 1'e 8 oran verilmiş.

Yazının başında belirttiğim gibi hemen hemen kesin olan bişey var ki o da Santos forması ile 2.5 senede çıktığı 132 maçta 66 gol atan Neymar'ın Copa America'dan sonra bu 5 takımdan birine transfer olacağı. Sonu Robinho gibi olmaz umarım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails