27.06.2011

River Plate Küme Düşer, Buenos Aires Yanar!






1901 yılında kurulduğundan beri sürekli 1. ligde mücadele eden 1931 yılında Arjantin 1. ligi profesyonel olduktan sonra 80 yılda elde ettiği 33 şampiyonlukla Arjantin liginin en çok şampiyonu olan (River'den sonra en çok şampiyon olan takım 23 kezle Boca Juniors) River Plate tarihinde ilk kez küme düştü.

Arjantin'deki sistemde küme düşen takımı belirlemek için son 3 sezonun puan durumuna bakılıyor ve buna göre 19. ve 20. sıradaki takımlar direkt olarak alt lige düşüyor, 17. ve 18. sıradaki takımlar ise 2. ligi 3. ve 4. sırada bitiren takımlar ile play-out maçı oynuyor.

River Plate bu sezon 'Açılış ligi'ni 4. 'Kapanış Ligi'ni de 9. sırada bitirmesine rağmen 2008-2009 sezonundaki kötü performansı ile (Açılış ligini son sırada bitirmişlerdi) son 3 sezon puan ortalamasında 17. sırada yer alınca play-out oynamak zorunda kaldı.

4 gün önce deplasmanda Belgrano ile oynadığı play-out ilk maçında sahadan 2-0 mağlup ayrılan 'Los Millonarios' sahasında oynayacağı maçı 2-0 kazansa bile ligde kalacaktı. Maçın henüz 6. dakikasında Pavone ile öne geçen River Plate 62. dakikada Farre ile kalesinde beraberlik golünü gördü. Bu golden 7 dakika sonra penaltı kazanan River Plate de ilk golü atan Pavone penaltıyı kaçırınca tüm moraller bozuldu ve maç da 1-1 tamamlandı.

Maçın biletlerini günler öncesinden tüketen River Plate taraftarları 89. dakikada sahaya girmek isteyince maçın hakemi karşılaşmayı normal sürenin tamamlanmasını beklemeden bitirdi. Birçok River Plate taraftarı futbolcular gibi gözyaşlarına boğulup sakince üzüntüsünü yaşarken bir kısım taraftar ise tel örgüleri kesip sahaya inmeye çalışmakla meşguldu.

Bu maçta Boca Juniors maçlarındakinden daha fazla sayıda güvenlik görevlisi olsa da ateşli binlerce taraftarı durdurmaya yetmedi. Taraftara sıkılan tazyikli su bile bu ateşi söndürmekte yeterli olmadı.

Yukarıda yer alan ilk video maçın 89. dakikasında yaşanan olaylar. Diğer video ise Monumental stadının çıkışında yaşanan olaylardan görüntüler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails