28.07.2011

Serie A '2011-2012 Sezonu' Fikstürü!

İtalya ligi Serie A'da 2011-2012 sezonun fikstürü dün akşam SKY stüdyolarında dijital platform üzerinden canlı yayınla tüm kulüp başkanlarının katılımı ile çekildi.

27 Ağustos'ta Siena-Fiorentina maçı ile başlayacak olan 2011-2012 sezonu 18 Aralık'ta oynanacak olan 16. hafta maçlarından sonra araya girecek. 3 hafta aradan sonra 8 Ocak'ta kaldığı yerden devam edecek olan Serie A, İngiltere Premier Lig ve İspanya La Liga gibi 13 Mayıs'ta oynanacak olan 38. hafta maçları ile son bulacak.

Son şampiyon Milan ilk hafta deplasmanda Cagliari ile oynayacak. Geçen sezonu 2. tamamlayan Inter ise sezonu kendi sahasında Lecce maçı ile açacak. 2010-2011 sezonunu hayal kırıklığı ile kapatan Juventus ilk hafta geçen sezonun 4.sü olan ama birçok oyuncusu ile yollarını ayıran Udinese'ye konuk olacak. Napoli kendi sahasında Genoa, Lazio da kendi sahasında Chievo maçı ile başlayacak sezona. Roma ise sezonu Bologna deplasmanında açacak.

Milano derbisi için futbolseverlerin baya beklemesi gerekecek. Milan ile Inter ligin 18. haftasında 15 Ocak'ta Giuseppe Meazza'da karşı karşıya gelecek. Lazio ile Roma'yı karşı karşıya getirecek olan Roma derbisi ise 7. haftada oynanacak.

Sezonun ilk kritik maçı 2. haftada oynanacak. Son şampiyon Milan, Klose ve Cisse transferleri ile kadrosunu güçlendiren Lazio'yu konuk edecek 11 Eylül'de. Bir sonraki hafta Milan, Napoli'ye konuk olurken, Inter kendi sahasında Roma ile karşılaşacak.

Ekim ayının ilk gününe denk gelen 5. haftada ise futbolseverleri 2 önemli karşılaşma bekliyor. Inter kendi sahasında Napoli'yi ağırlarken, Juventus da Delle Alpi'de Milan'ı konuk edecek. 7. haftada Roma derbisi olduğuna üst satırlarda değinmiştik. Ekim ayı içindeki son maçların olduğu 10. haftada ise Inter-Juventus ve Roma-Milan maçları var.

6 Kasım tarihinde 11. haftada Napoli'nin konuğu Juventus olacak. Geçen sezonki başarısını bu sezon da sürdürmek isteyen Napoli 12. haftada ise yine kendi sahasında Lazio ile karşı karşıya gelecek. 13. haftada ise Lazio bu kez kendi sahasında Juventus'la oynayacak. Kasım ayı Juventus için zorlu bir ay olacak gibi.

Juventus'un deplasmanlardaki zorlu maçları Aralık ayında da devam edecek. Ligin 15. haftasında 11 Aralık'ta bu kez diğer başkent ekibi Roma'ya konuk olacak siyah-beyazlı ekip. Roma 16. haftada ise Napoli deplasmanına gidecek.

3 haftalık tatilin ardından ilk devrenin son 3 maçı Ocak ayında oynanacak. 18. haftada Milan-Inter maçı olduğunu daha önce söylemiştik. Ligin 2. yarısında belki de bu maç şampiyonu belirleyecek. 19. ve son haftada ise Inter kendi sahasında Lazio'yu konuk edecek.

İtalya Serie A'da bu sezon birden fazla şampiyonluk adayı olacak. Kim bilir belki de sürpriz bir şampiyon çıkabilir. Geçen sezonu 4. sırada bitiren Udinese neredeyse tüm yıldızlarını gönderdiği için bu sezon ilk 7'ye bile giremez gibi geliyor bana. Milan ve Inter'e biraz antipatim olduğu için geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Napoliliyiz :)

İtalya Serie A 2011-2012 sezonu fikstürünün tamamına şuradan ulaşabilirsiniz. Serie A'da ilk haftanın maçları ise şu şekilde;
Siena - Fiorentina
Cagliari - Milan

Napoli - Genoa
Atalanta - Cesena

Bologna - Roma
Inter - Lecce
Lazio - Chievo

Novara - Palermo

Parma - Catania
Udinese - Juventus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails