16.02.2009

Sivasspor bu sezon başarabilecekmi ?

Açık konuşmak gerekirse, sezon başında Sivasspor'un geçen seneki gibi iyi bir performans sürdürmesini beklemiyordum. Ama haftalar ilerledikçe ve özelliklede Fenerbahçe,Beşiktaş ve Trabzonspor maçlarındaki performanslarını gördükçe şu anki konumunu hakettiğini düşünüyorum. Sivasspor'un geçen seneki en büyük eksikliği ne idi ? 3 büyüklere karşı oynanan maçlarda tecrübe eksikliği ve oynanan 6 maçta alınan 5 mağlubiyet.

Bülent Uygun'u gerçekten ayakta alkışlamak lazım. Bu sene büyük maçlarda daha iyi bir Sivasspor var. Şampiyon olmanın yolunun öncelikle büyük maçları kazanmaktan ve kötü oynadığınız maçlardaki cuzi puan kayıplarından geçtiğini ön görürsek bu sene bunu başarıyor Sivasspor. Son 2 haftada oynadıkları içerdeki Hacettepe ve Gençlerbirliği deplasmanında kötü oynamasına rağmen her 2 maçıda kazanarak kötü oynadığında bile kazanabildiklerinin sinyallerini verdiler. Hiçbir takım zaten sezonun tamamındaki maçları mükemmel oynarak üst düzey performans sergileyerek geçiremez.

Başkanının takımın, hocanın arkasında durması geçen sezonki takıma 3-4 tane takımı dengesini bozmayan ve takıma hemen uyum sağlayan oyuncuların (Bilica,Sezer Badur, İbrahim Dağaşan,Onur) transfer edilmesi ile Sivasspor zirveyi hakediyor zaten. Özellikle Bilica'ya hayran kaldım. Adam geçen sezon Romanya'da "yılın savunmacısı" ödülünü almışki 16 maçlık periyotta gördükki gerçekten haketmiş bu ödülü. Sivasspor'a maliyeti ise sadece 400.000 euro bu başarılı oyuncunun.

Yıldız oyuncuların takımda tutulması da bu başarının en önemli noktalarından biri. Başkan Mecnun Odyakmaz oyuncu satmayı pek istemese de kulübe özellikle Sivas'lı zengin iş adamlarından gereken maddi destek sağlanmadığı için "maddi destek sağlanmazsa mecburen oyuncularımızı satmak zorunda kalabiliriz" şeklinde bir açıklama yaparak maddi açıdan ne kadar zor durumda olduklarını kamuoyuna sunuyor.

Bu performans devam ettiği sürece ve eldeki kadro korunduğu sürece Sivasspor zirve yarışından kopmaz. Şampiyon olurlarmı orasını zaman göstericek ama bana göre şampiyon olma şansları geçen sezonkinden daha yüksek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails