16.02.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (23. Hafta)


Lider Barcelona'nın 10 haftadır süren galibiyet serisi bu hafta Betis deplasmanında son buldu. Guardiola'nın Messi'yi yedek soyundurarak başladığı maçta 2-0 geriye düşen Katalan ekibi beraberliği 84. dakikada ligdeki 23. golüne imza atan Eto'o ile kurtardı. Betis ise bu beraberlikle birlikte son 6 maçta içerde sadece 1 kez yenildiği Barcelona'ya bir kez daha geçit vermedi.

Barcelona'nın puan kaybetmesini fırsat bilen Real Madrid, S.Gijon deplasmanında 4-0 gibi bir skorla rahat bir galibiyet alarak son 8 maçta 24 puan topladı. Raul attığı 2 golle kulüp tarihindeki gol sayısını 309 yaparak 307 gollü Di Stefano'yu geride bırakarak R.Madrid'in gelmiş geçmiş en golcü oyuncusu oldu. Huntelaar'da ilk golüne ulaştı. Gijon ise ligde orta sıralarda yer alsada Barcelona ve R.Madrid'le oynadığı toplam 4 maçta yediği 20 golle bu tip maçlarda direnç gösteremediğini kanıtladı.

Sevilla 3 maçlık mağlubiyet serisinden sonra bu hafta Espanyol deplasmanında Malili yıldızı Kanote'nin golleri ile 2-0'lık bir galibiyet alarak 3.sıraya yükseldi. Espanyol ise 14 maçtır galibiyet alamadığı ligde 18 puanla ligin dibine demir atmış durumda.

Valencia istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor. Bu hafta sahasında bu sezon beklentilerin üstünde bir performans sergileyerek 36 puanla 7.sırada kendine yer edinen Malaga ile 1-1 berabere kaldılar. Deplasmanda kaybetmeye devam ederlerse eğer ilk 4'ün dışında kalma ihtimalleri yüksek.

Bir haftası bir haftasına tutmayan bir takım da Nihat'lı Villareal. Bu hafta Santander deplasmanında Valencia'dan kiralanan Zigic ve İspanyol Cazorla'nın karşılıklı golleri ile 1-1 sonuçlandı maç. Villareal averajla 5.sırada yer alırken Santander Zigic'le puanları toplayarak 29 puanla 11.sıarada

Teknik direktör değişikliğinden sonra çıktığı ilk maçta Recreativo'yu deplasmanda yenen Atletico Madrid, yeni hocası ile evinde çıktığı ilk maçta Getafe'ye son dakikalarda yediği golle 2 puan kaybetti. Yıldızlar ile bir kadroya sahip olan Madrid temsilcisi lider Barcelona'nın tam 24 puan gerisinde. Getafe ise son 4 haftada yenilmeyerek ligin başlarında olduğu düşme potasından yavaş yavaş uzaklaşıyor.

Geçen senelere göre bu sene biraz daha iyi durumda olan Deportivo ise son 6 haftada sadece 5 puan alınca ilk 4 takım ile arasındaki puan farkı açıldı. Bu hafta sahasında düşmeme mücadelesi veren Osasuna ile golsüz berabere kaldılar. Osasuna'yı da bu mücadeleri nedeni ile tebrik etmek lazım. Son haftalarda ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Son 4 haftadır yenilmiyorlar birkaç galibiyetle kurtarabilirler.

Lige bu sene çıkan Almeria ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçta Valladolid önünde 3-2'lik bir galibiyet alarak kritik bir 3 puan aldı. Deplasmanların en az puan alan 2.takımı olmalarına rağmen sahalarında zor kaybetmeleri özelliği ile düşme hattının 6 puan üstündeler. Valladolid ise üstüste 2 galibiyetten sonra bu hafta yenilse de 9. sıradaki yerlerini koruyorlar.

Şu ana kadar ligden hiş düşmeyen nadir takımlardan olan Bask ekibi A.Bilbao geçen senelerde son haftalarda gördüğü kabusu bu sene görmeyecek gibi. Bu sene aldığı galibiyetlerle daha rahatlar. Bu hafta sahalarında Recreativo ile 1-1 berabere kalsalarda düşme hattının 9 puan üzerindeler. Huelva ise deplasmanda aldığı 1 puana pek sevinecek durumda değil açıkçası.

Haftanın 6 puanlık maçı Numancia-Mallorca maçıydı. Deplasman ekibi zor da olsa 1-0 kazanarak düşmeme adına biraz daha umutlandı. Numancia ise son 5 maçını da kaybederek Espanyol ile beraber son sıralara iyice demir attı gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails