17.02.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (24. Hafta)

İtalya'da şüphesiz bu haftanın maçı Milano derbisiydi. Inter kazanarak puan farkını açmak, Milan ise 8 puanlık farkı azaltarak şampiyonluk şansını sürdürmek istiyordu. Milan yenik duruma düştükten sonra çok iyi oynasa da yenilmekten kurtulamadı. En çok tartışılan ise Adriano'nun elle düzeltip attığı goldü. Inter son 4 sene de olduğu gibi sahasında Milan'a kaybetmeyerek en yakın rakibine 9 puan fark attı. Milan'da ise Kaka'nın yokluğu hissedildi diyebiliriz ama Pato, Ronnie ve sonradan giren Inzaghi'de iyi mücadele etti.

Torino temsilcisi Juventus ise sahasında puan durumundaki yerini haketmeyen Sampdoria ile 1-1 berabere kalarak çok önemli 2 puan kaybetti. 10. dakika da devre arasında Fiorentina'dan gelen Pazzini ile Sampdoria öne geçse de Juventus 2. yarıda Amauri ile cevap verdi. Galibiyetleri direkler önledi diyebiliriz. Sampdoria üstüste 3. beraberliğini alırken düşme hattından hala uzaklaşabilmiş değil. Juventus ise son 4 haftada 8 puan kaybederek zirve yarışında büyük yara aldı.

Haftanın güzel maçlarından biri de Genoa-Fiorentina arasındaydı. İlk 4 için oynayan bu 2 takımın mücadelesi nefesleri kesti. Genoa 60. dakikaya 3-0 öne girse de Mor-Menekşeler'in sakatlıktan yeni çıkan Rumen golcüsü Mutu'yu durduramayınca 2 puandan oldu. Mutu attığı 3 golle ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı. Diego Milito'da Genoa'daki gol sayısını 15'e çıkardı. Mutu iyileştikten sonraki 4 maçta Fiorentina'nın 10 puan alması da takım için ne derece önemli olduğunun göstergesi. Genoa ise bu sene ligde sahasında Inter ile beraber yenilmeyen takım olma özelliğini korudu.

Sahasında daha önce Sampdoria, Napoli, Inter,Lazio gibi güçlü takımları yenen Atalanta 3-0'lık skorla ligde 7 maçtır kaybetmeyen Roma'nın serisini bozdu. Atalanta 6 hafta önce de Inter'in 13 maçlık yenilmemezlik serisini bozmuştu. Atalanta bu sonuçla Uefa kupasına katıma iddasını sürdürürken Roma ise ilk 4 yarışında önemli bir 3 puan bıraktı. Bu maçta Atalanta adına 2 gol atan Doni, daha önceden Inter maçında da 2 gol atmıştı.

Bir önceki maçta içerdeki Atalanta maçı dışında müthiş bir seri yakalayan Cagliari ise bu hafta düşme potasında yer alan Lecce'yi rahat bir oyunla yenerek son 6 maçta 5.galibiyetini aldı. Sezon başında düşmeme mücadelesi verileceği düşünülen Cagliari son haftalardaki formuyla 7.sırada yer buldu kendine. Lecce ise altındaki rakiplerin puan kaybetmesi ile sıralamada yer değiştirmese de sadece düşme hattının 2 puan üzerinde olması durumun vahim olmadığının göstergesi.

Son sıradan bir türlü kurtulamayan Reggina'nın sahasında ligin istikrarsız sonuçlar alan ekibi Palermo ile oynadığı maçta gol sesi çıkmadı. Son 4 maçında da berabere kalan Reggina yenilmeyerek değil yenerek düşme hattında kurtulacağını bir an önce anlamalı. Palermo ise ligde topladığı puanların sadece %25'ini deplasmanda aldığı için orta sıralarda yer alıyor. İç sahadaki performansları ile en azından Uefa potasından uzaklaşmıyorlar.

Sahasında kimseye geçit vermeyen Napoli'deki düşüş sürmeye devam ediyor. İçerdeki Roma mağlubiyeti sonrası ilk 4 potasından hızla uzaklaşan Napoli bu hafta da sahasında Bologna ile 1-1 berabere kaldı. Napoli tam 7 haftadır galibiyet alamazken içerdeki son 3 maçınıda kazanamayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bologna'da ise Di Vaio bu maçta attığı golle 16 gole ulaştı ve gol krallığın yarışında en önde olmayı sürdürdü. İlginç olan Bologna'nın ligde attığı gollerin %61'inin Di Vaio'nun ayağından gelmesi.

Sezona harika bir başlangıç yapan başkent Roma'nın bir diğer temsilcisi Lazio ise kan kaybetmeye devam ediyor. Bu hafta sahasında ligin zayıf ekiplerinden Torino'yu bile yenemeyen Lazio sezon başında ilk 4 sırada gezinirken şu anda Uefa kupasına katılmak için bile performansını arttırmalı. Son 6 haftada alınan 2 puan vaziyetin kötü olduğunun göstergesi. Torino ise son 5 maçında 5. beraberliğini elde ederek ilginç bir istatistiğie sahip oldu. Onların da düşme hattından kurtulmak için kazanmayo öğrenmeleri gerek.

Ligin orta sıralarındaki 2 takımından Siena ile Udinese'nin maçında ise 2 takımda 1'er puanı karşılıklı birer golle aldılar. Udinese son 4 haftada 8 puan alarak az da olsa Uefa kupasına katılma şansını sürdürüyor. Siena ise sahasında dahi olsa 1 puan alarak en azından alt sıradaki takımlarla puan farkının azalmasına izin vermedi.

Bundan tam 7 hafta önce ligin dibine demir atan Chievo yavaş yavaş toparlandı ama hala ligin dibinde. Gene de son 7 haftada kaybetmeden alınan 11 puan taraftarını ümitlendiren sebeplerden biri olabilir. Catania ise başlarda çok iyi gitse de onlarda son 7 hafta da sadece 2 puan alarak bir anda Uefa potasından düşme hattı potasına geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails