16.02.2009

Hoffhenheim'in ilk yarıdaki başarısı mucizemi ?

Nüfusu sadece 3600 kişilik bir kasaba Hoffhenheim. Bu kasabada doğan,büyüyen hatta bir zamanlar Hoffhenheim'in genç takımında bile oynamuş, Avrupa'nın en büyük 3. yazılım firması SAP'ın kurucusu Dietmer Hopp,1990'lı yılların başında kasabasının takımına verdiği maddi destek sayesinde kulüp Almanya 8.liginden Bundesliga'ya doğru adım adım yükseliyor.

1993-1999 arası sadece ufak çapta bir maddi destek sağlayan(forma,deplasman nasrafları,kulüğ giderleri vs.) Dietmer Hopp 1999 yılında kulübün esas sahibi olması ile kulüp esas yükselişine başladı. 1999 yılında Almanya 6.liginde yer alan kulüp 2 senede 2 lig atlayarak 2001-2002 sezonunda Almanya 3.ligde yer aldı.

3.ligdeki 4. sezon sonunda da (2005-2006) takım Bundesliga2'ye yükselemeyince takımın teknik direktör koltuğuna Schalke'den hatırlayacağımız "Ralf Ragnnick" getirildi ve kulüp o sezon ligi 2. bitirerek Bundesliga 2'ye yükseldi. Bundesliga 2'deki ilk sezonunda da 2. olarak Bundesliga'ya çıktılar.

Şüphesiz bunda takıma Avrupa'nın önemli kulüplerinin de peşinde olduğu 1987 doğumlu Carlos Eduardo(8 milyon euro ile 2.liglerin en pahalı transferi) Vedad Ibısevic,Demba Ba, Obaisi gibi genç yıldız adaylarının transfer edilmesinin yeri de çok büyük.

Bundesliga'da ki ilk sezonunda otoritelerin "bu haftadan sonra düşüşe geçerler, bu takım bir yerde patlayacaktır, başarıları tesadüf " sözlerine aldanmadan ilk yarıyı lider kapattılar. 17 maçta 42 gol atmalarıyla, her maçta göze hoş gelen keyifli bir futbol oynamalarıyla, Almanya'nın en sevilen takımı haline geldiler. Bunun ispatıda 3600 kişilik bir kasaba takımı olsalarda bu sezonki maçlarında ortalama 26000 seyirciye oynamaları.

İlk yarıda 17 maçta 19 gol atarak tüm dikkatleri üzerine çeken ve Bundesliga'da gol krallığında zirvede olan, Almanların efsane futbolcusu Gerd Müller'in "40 gol rekorumu kırabilecek tek oyuncu, bu yetenek onda var" diyerek tanımladığı "Vedad Ibısevic" bu sezon en çok dikkat çeken oyuncu. Şüphesiz Ibısevic'in bu kadar gol atmasını sağlayan takımın 21 yaşındaki genç yıldızı "Carlos Eduardo"

2. yarı bu başarı ne kadar daha sürer ne kadar daha zirvede tutunurlar belli olmaz. Sezonu ilk 3 sırada bile bitirmeleri kulübün sahibi Dietmer Hopp'un yatırımlarının karşılığını almasını sağlayacaktır. Daha şimdiden herkesin sempatisini kazandılar. Şampiyon olurlarsa da işin tuzu, biberi olur gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails