14.03.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (24. Hafta)

Haftanın en önemli maçlarından biri başkent Berlin'de oynandı bu hafta. Lider Hertha, sahasında ligin deplasmanda en fazla puan toplayan takımı olan Bayer Leverkusen'i ağırladığı maçta Voronin'in attığı golle sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 4 puan farkla zirvedeki yerini korudu. Hertha'nın Ukranya'lı golcüsü Voronin son 3 maçta 5 gol atarak ligdeki gol sayısını 11'e çıkardı. Bayer Leverkusen ligde son 4 haftada sadece 1 puan kazanarak Uefa yarışı içinde iyice geriye düştü. Hertha ise içerde oynadığı son 10 maçta 30 puan çıkararak, Wolfsburg'tan sonra iç sahada en çok puan toplayan takım oldu.

Hafta içi Devler Ligi'nde Lizbon'u eleyerek çeyrek finele kalan Bayern Münih, Avrupa'da çok başarılı gitse de ligdeki istikrarsız sonuçları ile liderin tam 4 puan gerisine düşmüştü. Bu hafta Bochum deplasmanına giden Bayern Münih 3-0'lık net bir skorla sahadan 3 puanla ayrılarak ligde son 3 haftada 7 puan kazandı. 29 Kasım'dan sonra oynadığı 4 deplasman maçından galibiyet çıkaramayan Klinsmann'ın öğrencileri bu şansızlıklarını da kırmış oldular. Ligde 4 hafta aradan sonra ilk mağlubiyetini alan Bochum averajla 15. sıraya geriledi. 48. dakikada kırmızı kart görerek 10 kişi kalan Bochum son 4 maçta 3. kez, ligde ise 7. kez kırmızı kart gördü.

Wolfsburg, Grafite'nin önderliğinde ligdeki çıkışını sürdürüyor. Cuma gecesi oynanan maçta adeta gol düellosu vardı. Deplasman ekibi Schalke 9. dakika da 1-0 öne geçse de Grafite ve Dzeko'yu durduramayınca sahadan 4-3 mağlubiyet ile ayrıldı. Wolsburg aldığı bu galibiyetle sahasında yaptığı 12. maçta 11.kez sahadan 3 puanla ayrılırken zirve yarışından da kopmamış oldu ve 3. sıraya yükseldi. Maçta 3 gol 1 asist ile oynayan Brezilya'lı Grafite ligdeki gol sayısını 17'ye çıkarırken partneri Boşnak Dzeko ise gol sayısını 13'e çıkarırdı. Wolfsburg'un ligde attığı gollerin %60'ında bu 2 oyuncunun imzası var. Özellikle deplasmanlarda çok başarısız sonuçlar alan Schalke'de bu mağlubiyet teknik direktör Fred Rutten'in de sonu olurken deplasmanda oynadıkları son 4 maçta 3. kez yenilgiye ayrıldılar Ligde 37 puan ve averajla 8. sıradalar ve Leverkusen gibi Uefa potasının tam 6 puan uzağındalar.

Hafta içi Uefa'da temsilcimiz Galatasaray ile sahasında yenişemeyen Hamburg, ligde üstüste 2 mağlubiyet alarak liderlikten düşmüş ve Hertha'nın 4 puan gerisine düşmüştü. Bu hafta sahasında ligde kalma mücadelesi veren Cottbus'u ağırlayan Hamburg, Olic ve Trochowski'nin golleriyle sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı ve zirve yarışından uzaklaşmamış oldu. Kendi sahasında oynadığı 12 maçta 10. galibiyetini alan Martin Jol'un öğrencileri lideri 4 puan geriden takibin sürdürdü. Ligde üstüste 3. mağlubiyetini alan ve deplasmanlarda maç kazanamama serisini 5 maça çıkaran konuk ekip Cottbus bu sonuçla beraber ligde 17. sıraya düştü.

Ligde kalma mücadelesi veren E.Frankfurt sahasında Hoffhenheim ile oynadığı maçtan 1-1 berabere kalarak üstüste 4. iç saha maçında galibiyet alamadı. İlk yarıyı 1-0 önde bitirmesine rağmen galibiyeti koruyamayan Hoffenheim ise ligde üstüste yaşadığı puan kayıplaı ile zirveden iyice uzaklaştı. Ligde oynadığı son 6 maçta hiç galibiyet alamayan ve sadece 5 puan kazanabilen ilk yarının sürpriz lideri Hoffenheim, lider Hertha'nın tam 6 puan gerisine düştü ve iyice zirveden uzaklaştı. Deplasmanda üstüste 4. beraberliğini alan Hoffenheim'da maçtaki tek golü atan Carlos Eduardo ise 29 Kasım'dan sonra ligdeki ilk golünü attı. Frankfurt aldığı bu 1 puanla ligde 25 puana yükseldi ve düşme hattının 3 puan üzerinde 12. sırada yer aldı.

Weserstadion stadında ilklerin akşamı oldu. Hafta içinde Uefa kupası 4. tur ilk maçında aldığı 1-0'lık sonuç ile çeyrek final öncesi umutlanan Werder Bremen ligdeki kötü gidişatına sahasında Stuttgart'ı 4-0 ile geçerek son verdi. Ligin 2. yarısında hiç galibiyet alamayan ve oynadığı 6 maçta sadece 3 puan alabilen Werder Bremen çok fazla uzaklaştığı üst sıralara bu 3 puanla az da olsa yaklaştı. Markus Babbel yönetiminde oynadığı 9 maçta hiç yenilgi almayarak toplam 21 puan kazanan ve bunun neticesinde ilk 3 için umutlanan Stuttgart, 22 Kasım'dan sonra ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Stuttgart bu sezon kalesinde 2. kez 4 gol birden görmüş oldu bu maçla. Bundan önce 4 gol yedikleri maç ise Wolfsburg'a 4-1 yenildikleri ve eski hocaları Armin Veh'in sonunu hazırlayan maçtaydı.

Bu haftanın en gollü maçı Hannover ile Dortmund arasındaydı. Tam 8 golün çıktığı maçta deplasman ekibi B.Dortmund maç içinde 2-0 ve 4-2 ile çift farklı galibiyetlere ulaşsa da maçtan 3 puanla ayrılmayı başaramadı. Ligde aldığı puanların neredeyse tamamını sahasında alan Hannover aldığı bu beraberlik ile iç sahadaki yenilmezlik serisini 9 maça çıkarırken, Dortmund son 5 maçta 4. beraberliğini almış oldu. 13 beraberlikle ligin en çok berabere kalan takımı konumundaki Dortmund 34 puanla 9. sıradaki yerini korudu. Maçın 81. dakikasında 4-2 geride olan Hannover ise bu 1 puanla ligde kalma yarışı içinde önemli 1 puan kazanmış oldu ve averajla 13. sıradaki yerini korudu. Bu maçta yedikleri 4 gol ile ligde toplamda yedikleri gol sayısı 50'ye ulaştı ve ligin en çok gol yiyen takım olma özelliklerini korudular.

Bu hafta Rhein-Energie stadında Run Derbisi heyecanı vardı. Ligde rahat konumda olan Köln, ilk yarıyı 11 puanla sonuncu kapatmasına rağmen direnişini sürdüren ve üstüste aldığı puanlarla ligde kalmaya çalışan M.Gladbach'ı ağırladı. Köln'de maçtan çok milli oyuncumuz Ümit Özat'ın vedası gündemdeydi hafta boyunca. Bu şartlar altında M.Gladbach sahadan 4-2'lik bir zaferla ayrıldı ve 15. sıradaki takım ile sonunda puanları eşitlemeyi başardı. Sürpriz B.Münih maçından sonra oynadığı 3 maçta yanlızca 1 puan alabilen Köln düşme hattının sadece 7 puan üzerinde ve 11. sırada. İçerde oynadıkları son 6 maçtan da galibiyet çıkaramadılar. Direnişini sürdüren M.Gladbach son 4 haftada 3. kez sahadan galibiyetle dönerken deplasmanlarda da 6 maç sonra galip gelmeyi bildiler.

Düşme hattını çok yakından ilgilendiren ve adeta final maçlarından biri olan maçta ev sahibi avantajını kullanamayan Karlsruher yavaş yavaş 2. lig için hazırlanmaya başlıyor. Kendisinden sadece 4 puan üzerinde olan Biefeld'e sahasında 86. dakikada yediği golle 1-0 yenilen ev sahibi ekip ligde üstüste 4. mağlubiyetini alarak umutlarını iyice azalttı. Ligde üstüste 3 maçtır berabere kalan Biefeld için bu 6 puanlık maçta alınan galibiyet onları bir anda 14. sıraya yükseltti ve gelecek haftalar için umutlandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails