27.04.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (29. Hafta)

Lider Wolfsburg, Bundesliga tarihine geçme fırsatını tepti. Ligde kalma mücadelesi veren Energie Cottbus'a konuk olan Wolfsburg, bu maçı da kazandığı takdirde ligde üstüste 11.maçını kazanacaktı ve bu alanda yeni rekorun sahibi olacaktı. Beklenen olmadı ve ev sahibi ekip son 18 dakikada bulduğu 2 golle sahadan galibiyetle ayrıldı ve 26 puana ulaşarak 15. sıraya yükselerek düşme hattından 1 puanla da olsa çıktı. Ligde 13 maç sonra bir maçı golsüz tamamlayan Wolfsburg, 134 gün sonra deplasmanda mağlup oldu. Kendi sahasında mağlup olmayan Wolfsburg, bu sezon aldığı 6 mağlubiyeti de deplasmanlarda alırken 57 puanda kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. E.Cottbus üstüste 2. iç saha galibiyetini alırken, Freundschaft stadında oynadığı son 6 maçta 4 galibiyet çıkardı.

Hertha Berlin tekrar yükselişe geçti. 29.haftanın açılış maçında Cuma günü Hoffhenheim'a konuk alan başkent temsilcisi, 42. dakika da Ebert'in attığı golle sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Üstüste 2. galibiyetini alan Hertha, deplasmanlarda 3 maç sonra galibiyetle ayrılırken puanını 55 yaptı. Bayern,Hamburg ve Wolfsburg'un kaybettiği haftada çok kritik bir 3 puan kazanan Hertha, 2. sıraya yükselirken, liderle arasındaki puan farkını 2'ye düşürdü. Ligde üstüste 11. maçından galibiyet çıkaramayan Hoffhenheim, 45 puanla 8. sırada kalırken, 5. sıranın 9 puan gerisine düştü ve Avrupa kupalarına katılma umudunu büyük ihtimalle yitirdi. Ibısevic'in yokluğunun çok fazla hissedildiği Hoffhenheim oynadığı son 4 maçın 3'ünde gol atamadı.

Milli oyuncularımızı karşı karşıya getiren Bayern Münih, Schalke maçında gülen taraf Halil Altıntop'lu Schalke oldu. Allianz Arena'da Bayern'i yıkan gol 21. dakika da Halil Altıntop'un mükemmel kafa vuruşu ile gelirken, temsilcimiz ligdeki 4.golünü attı. Geçen sezon ligde iç sahada mağlup olmayan Münih ekibi, bu sezon Allianz Arena'da 3.mağlubiyetini aldı. Son 4 haftada 2.kez sahadan yenik ayrılan Münih, 54 puanda kaldı ve 3.sıraya geriledi. Bu sezon 4.kez bir maçta gol atamayan Münih, Wolfsburg'un da kaybetmesi ile zirve yolunda çok büyük bir yara almamış oldu. Yardımcı antrenör Büskens yönetiminde çıktığı 4.maçtanda 3 puan çıkartan Schalke puanını 49 yaparken, Uefa'ya kalma hedefini sürdürdü.

Son haftaların formda takımı Stuttgart, sahasında ligin iddasız takımlarından Frankfurt'u konuk etti. Maçın 33. dakikasında Cacau ile 1-0 öne geçen Stuttgart, 48. dakika da Mario Gomez'in ligde attığı 19.golle sahadan 2-0 galip ayrıldı. Ligde üstüste 5.maçını kazanan Stuttgart bu maçların 4'ünde kalesinde gol görmedi. Kendi sahasında 175 gündür mağlubiyet almayan Markus Babbel'in öğrencileri, ligde oynadığı son 8 maçta 7 kez sahadan galibiyetle ayrılırken 54 puana ulaştı ve averajla 4.sırada yer aldı. Oynadığı son 4 deplasman maçından galibiyet çıkaramayan Frankfurt, 32 puanda kalmasına rağmen 11. sıradaki yerini korudu.

Wolfsburg'la beraber ligin iç sahada mağlubiyet almayan takımı olan Dortmund, Sıgnal Iduna Parl stadında şampiyonluk hesapları yapan Hamburg'u konuk etti. Hafta içi Almanya Kupası'nda 120 dakikalık bir mücadele sonucu Werder'e elenen Martin Jol'ün öğrencileri o maçın yorgunluğu sebebi ile Dortmund'a pek fazla direnemedi. 33. dakikada 1-0 öne geçen Dortmund, Frei'nin 90'da penaltıdan attığı gol ile sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. Ligde üstüste 5.maçını kazanan Dortmund, bu sezon 11.kez bir maçı gol yemeden tamamlarken 49 puana yükseldi ve averajla 7.sırada yer aldı. Oynadığı son 4 deplasman maçının 3'ünü kaybeden Hamburg, bu sezonki 8.deplasman mağlubiyetini alırken 54 puanda kaldı ve averajla 4.sırada yer aldı.

Haftanın en büyük sürpriz sonucu Bay Arena stadında alındı. Sonuncu sırada yer alan Karlsruher'i ağırlayan Bayer Leverkusen, 72. dakika da yediği golle 1-0 mağlup oldu. Ligde 9 maç sonra galibiyetle tanışan Karlsruher 22 puana yükselmesine rağmen son sıradan kurtulamadı. Bu sezon aldığı 6 galibiyetide tek farkla alan konuk ekip, deplasmanda 205 gün sonra galip geldi. 5. sıra ile arasındaki puan farkı 12'ye yükselen Leverkusen, kendi sahasında 5.5 aydır galip gelemiyor. Bay Arena'da oynadığı son 8 maçtan sadece 4 puan çıkaran Leverkusen 42 puanda kalarak 9.sıradaki yerini korudu.

Hafta içi Almanya Kupas'ında penaltılarla Hamburg'u eleyerek finale kalan Werder Bremen, kendi sahasında Bochum'u ağırladı. Maçın ilk yarısını 2-0 geride kapatmasına rağmen, 3 gün önce 120 dakikalık bir maçtan çıkmasına rağmen, maçtan kopmayan Bremen ekibi 24 dakika(54-78) içinde 3 gol bularak sahadan galip ayrıldı. Kendi sahasında 5 maçtır kaybetmeyen Werder Bremen, üstüste 3.iç saha galibiyetini alırken 39 puana yükseldi ve 10.sırada kalmaya devam etti. Deplasmanda 4 maç sonra mağlubiyet alan Bochum, ligde oynadığı son 4 maçta 3.kez yenildi. 28 puanla 14. sırada yer alan Bochum, düşme potasının sadece 3 puan üzerinde yer alıyor.

Az da olsa küme düşme ihtimali olan Hannover, kendi sahasında Daum'un çalıştırdığı Köln'ü ağırladı. Devre arasında Fulham'dan transfer edilen Andreasen'in ilk 33 dakikada attığı 2 golle Hannover sahadan 2-1 galip ayrılırken, Köln'ün tek golünü 48. dakikada ligdeki 15.golüne ulaşan Novakovic attı. Aldığı bu galibiyetle 32 puana yükselen Hannover aldığı puanların %93'ünü(30/32)'ini kendi sahasında topladı. Ligde üstüste 4. son 7 maçta 6. mağlubiyetini alan Köln 32 puanda kaldı ve averajla 12. sırada yer aldı. Ligin en çok gol yiyen takımı olan Hannover (56), şu ana kadar oynanan 29 maçın 23'ünde kalesini gole kapatamadı.

Ligde kalma mücadelesi veren 2 takımın 6 puanlık mücadelesinde gülen taraf olmadı. Bökelbergstadion'da 15. sıradaki Arminia Biefeld'i konuk eden 17.M.Gladbach, 13. dakika da 1-0 öne geçse de 33. dakikada gelen beraberlik golüne engel olamadı. Kendi sahasında oynadığı son 3 maçtan sadece 1 puan çıkarabilen M.Gladbach, ligde kazanamam serisini 5 maça çıkarırken 24 puanla 17. sırada yer almaya devam etti. 4 maçlık mağlubiyet serisine aldığu bu beraberlik ile son veren Biefeld, puanını 25 yapmasına rağmen, Cottbus'un kazanması ile 16. sıraya geriledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails