27.04.2009

Seria A'da Haftanın Görünümü (33. Hafta)

Haftanın kapanış maçı San Paolo stadında Napoli ile Inter arasında oynandı. Geçen sezon Seria A'ya yükselen Napoli, 2007-2008 stadında oynadığı maçı ve düştüğü 2001-2002 sezonunda Inter'i bu statta 1-0'lık skorlarla mağlup etmişti. 73. dakika da Zalayeta'nın attığı golle Napoli, ligde 14 maç sonra sahadan galibiyetle ayrıldı. Kendi sahasında daha önce Fiorentina, Juventus, Palermo gibi takımlarını yenen Napoli, San Paolo stadında 105 gün sonra galibiyet alırken, 42 puana ulaştı ve 11. sıraya yükseldi. Son 3 haftada 7 puan kaybeden Inter, Milan'ın kazanması ile son 5 haftaya 7 puan farkla lider girdi. Ligde en son mağlubiyetini 13 maç önce Atalanta deplasmanında alan Inter, bu sezon aldığı 3 mağlubiyetide deplasmanlarda aldı. Bu sezon deplasmanlarda 3.kez gol sevinci yaşayamayan Mourinho'nun öğrencileri hafta içi İtalya kupası yarı final maçında Sampdoria'ya elenmişti.

Milano şehrinin bir diğer temsilcisi AC Milan, doludizgin yoluna devam ediyor. Bu hafta San Siro'da Uefa'ya kalma mücadelesi veren Palermo'yu konuk eden Milan, 2 penaltı kazandığı maçı 3-0 kazandı. Kazanılan 2 penaltı atışınıda gole çeviren Kaka, ligdeki gol sayısını 14'e yükseltirken, maçın diğer golünü kaydeden Inzaghi 11.kez ilk 11'de yer aldığı Seria A'da 12.golünü attı. Ligde oynadığı son 7 maçta 19 puan çıkaran Milan, kendi sahasında üstüste 5.maçını kazanırken 67 puana yükseldi ve 2.sıradaki yerini 2 puan farkla korudu. Oynadığı son 3 deplasman maçından sadece 1 puan çıkaran Palermo, bu sezon 11.kez bir maçı gol atamadan tamamlarken, 49 puanda kaldı ve averajla 9. sıraya geriledi.

Hafta içi İtalya kupası yarı final rövanşında Lazio'ya kendi sahasında 2-1 yenilerek elenen Juventus, son kupa kazanma fırsatını da tepmiş oldu. Geçen hafta sahasında Inter'i yenemeyerek şampiyonluk şansını mucizelere bıkaran Torino ekibi, bu hafta sonu lig sonuncusu Reggina'ya konuk oldu. Ev sahibi ekip 2 kez öne geçse de Juventus 2-2'lik skorla 1 puan almayı başardı. Geçen hafta Atalanta deplasmanından 3 puan çıkararak büyük bir sürprize imza atan Reggina, Oreste Granillo stadında ilk 3 sırada yer alan takımlardan ilk puanını alırken 24 puana yükseldi ve sonunculuğunu sürdürdü. Oynadığı son 4 maçta 9 puan kaybeden Juventus, Milan'a geçilirken, 65 puanla 3.sırada yer aldı. Juve'nin emektar golcüsü Del Piero, bu maçta attığı gol ile ligdeki gol sayısını 11'e yükseltti.

Bu haftanın en önemli maçı Artemio Franchi stadında oynandı. Devler Ligi'ne kalmaya çalışan Fiorentina ile Roma'nın karşı karşıya geldiği bu 90 dakikada da futbolsever tam 5 gole şahit oldu. Ev sahibi Fiorentina'nın sürklase ettiği maçı 4-1'lik skorla Floransa temsilcisi kazandı. Roma tek golünü 86'da Baptista ile skor 4-0 olduktan sonra atarken, Brezilya'lı golcü ligde 10 gole ulaştı. Fiorentina adına 47. ve 67. dakikalarda 2 gol atan Gilardino ligdeki gol sayısını 18'e yükseltirken, bu sezon 3.kez bir lig maçında 2 gol birden attı. Kendi sahasında oynadığı son 7 maçın 6'sında galip gelen Mor-Menekşeler 58 puana ulaşırken, Genoa'nın kaybetmesi ile 4.sıraya yükseldi. Deplasmanlarda 6 maçtır galip gelemeyen başkent temsilcisi, ligde oynadığı son 5 maçta 3.kez sahadan yenilgi ile ayrıldı. 52 puanla 6.sırada kalmaya devam eden Roma, Devler Ligi'ne katılma umudunu büyük ölçüde kaybetti.

Mihajlovic'in yerine göreve gelen Giuseppe Papadopulo yönetiminde ilk iç saha maçına çıkan Bologna, Devler Ligi'ne kalmaya çalışan Genoa'yı konuk etti. İlk 25 dakika da 2 gol bularak maçtan 2-0 galibiyetle ayrılan Bologna, 5 maçlık mağlubiyet serisine bu maçla son vermiş oldu. 29 puana yükselmesine rağmen Torino'nun da kazanması ile 18.sırada yer almaya devam eden Bologna'da, Marco Di Vaio bu maçta attığı golle ligdeki gol sayısını 21'e yükseltti ve gol krallığı yarışında tekrar zirveye oturdu. 4 maçlık galibiyet serisi geçen haftaki Lazio maçı ile son bulan Genoa, aldığı bu mağlubiyetle bu sezon ilk kez üstüste 2 maç kaybetmiş oldu. Deplasmanlarda 4 maç sonra mağlubiyet ile tanışan Genoa, 57 puanda kalırken, uzun bir aradan sonra 5.sıraya geriledi.

Haftanın en gollü maçı Luigi Ferraris stadında Sampdoria ile Cagliari arasında oynanan mücadele de çıktı. Hafta içi İtalya Kupası'nda Inter'i eleyerek finale kalan Sampdoria, ligde orta sıralarda olsa da kupayı kazanması halinde Uefa kupasına katılacak. İlk yarıyı Pazzini'nin yedek başlaması ile bu sezon ilk kez 11'de sahada yer alan Marilungo'nun attığı gollerle Sampdoria 2-0 önde kapatttı. 35 dakikada bulduğu 3 golle 3-2 öne geçen Cagliari'nin 3 puan hayallerini, bu sezonki 11. golünü kaydeden Cassano bitirdi. Kendi sahasında üstüste 3. beraberliğini alan Sampdoria 41 puana ulaşırken 13. sıraya yükseldi. Bu maçtan önce oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet alan Cagliari. ligde 5 maç sonra beraberlikle tanışırken 49 puana ulaştı ve Roma ile Palermo'nun kaybettiği haftada ilk 6 hedefini sürdürdü.

Hafta içi İtalya kupası yarı final maçında Juventus'u eleyerek finale kalan Lazio, Roma Olimpiyat stadında Atalanta'yı konuk etti. Son 2 haftada 6 puan alarak 9. sıraya kadar yükselen başkent ekibi 24. dakika da yediği golle sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrıldı. Kendi sahasında oynadığı son 3 maçta 2. mağlubiyetini alan Lazio, son 6 haftada 4.kez sahadan puansız ayrılırken 47 puanla 9.lığunu korudu. Bu sezon 12. kez oynadığı maçlardan 1-0'lık sonuç çıkan Atalanta bunların 6'sında kazanan taraf oldu. Ligde 4 maç sonra galibiyetle tanışan Luigi Del Neri'nin öğrencileri 44 puana yükseldi ve 11. sıradaki yerini korudu.

Haftanın açılım maçında Chievo, Udinese'yi konuk etti. Maçın ilk yarısını konuk ekip 1-0 önde kapatırken, Chievo 71. dakikada beraberlik golünü attı. Maçta gülen taraf ise 90. dakika da maçtaki 2.golünü atan D'Agostino ile Udinese oldu. Chievo'nun tek golünü atan Pellissier son 8 haftada 9 gol atarken, ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltti. Son 2 maçta 4 gol kaydeden D'Agostino ligdeki gol sayısını 9'a yükseltirken, Udinese ligde üstüste 3.galibiyetini aldı ve 45 puana yükselerek 10. sıradaki yerini korudu. Son 4 haftada 8 puan kaybeden Chievo, kendi sahasında üstüste 2.maçını kaybederken 34 puanda kaldı ve düşme hattının 5 puan üzerinde 16. sırada yer aldı.

Ligin 19. sırasında yer alan Lecce, Via Del Mare stadında Sicilya ekibi Catania'yı konuk etti. Ligde kalma adına son kozlarını oynayan Sarı-Kırmızılı ekip ilk 25 dakika da 2-0 öne geçti. Catania 2.yarının başında farkı 1'e indirse de maçta başka gol olmadı ve Lecce sahadan 2-1 galip ayrıldı. Kendi sahasında 7 ay sonra maç kazanan Lecce, aldığı bu galibiyetle ligde 10 maç süren kazanamama serisine son verdi. 27 puana yükselen Lecce 19. sırada kalmaya devam etti. Ligin iddasız takımlarından olan Catania, üstüste 3.deplasman mağlubiyetini alırken, ligde oynadığı son 4 maçın 3'ün de sahadan puansız ayrıldı ve 40 puanda kalarak 14. sıraya geriledi.

Torino Olimpiyat stadında Siena'yı konuk eden Torino, tek golle de olsa sahadan istediğini aldı. Maçın 10. dakikasında takımının tek golünü atan eski Manchester City'li Rolando Bianchi, bu sezonki 7.golünü kaydetti. Kendi sahasında üstüste 2. maçını kazanan Torino, 30 puana yükseldi ve 17. sıradaki yerini korudu. Son 6 maçta 4. mağlubiyetini alan konuk ekip, oynadığı son 5 deplasman maçının 3'ünü kaybetti. Bu sezon deplasmanlarda 7.kez 1-0'lık mağlubiyet alan Siena, 37 puanla 15. sırada yer alırken, düşme hattının 8 puan üzerinde yer aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails