27.04.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (34.Hafta)

Lider Manchester United bu hafta sonu mucizevi bir geri dönüşe imza attı. Old Trafford stadında Tottenham'ı konuk eden Manu maçın ilk yarısını Bent ve Modric'in golleri ile 2-0 yenik kapattı. Maçın 57. dakikasında tartışmalı bir penaltı golü ile farkı 1'e indiren Manu, 22 dakika da 4 gol daha buldu ve sahadan 5-2 galip ayrıldı. Maçta gol perdesini açan Tottenham'lı Bent ligdeki gol sayısını 12'ye yükseltirken, Manu adına 2'şer gol atan ve adeta her golde birbirlerine asist yapan Ronaldo(17) ve Rooney(12) ikilisi ligdeki toplam gol sayısını 29'a çıkardı. Kendi sahasında oynadığı son 3 maçın 2'sinde geriden gelip maçı kazanan Kırmızı-Şeytan'lar 77 puanla liderliğini sürdürdü. Deplasmanda üstüste 2. mağlubiyetini alan Harry Redknapp'ın öğrencileri, bu sezonki 10. dış saha mağlubiyetini alırken 44 puanla 10. sıraya geriledi.

Kupadan ve Devler Ligi'nden elenen ve elinde sadece ligi kazanma hedefi kalan Liverpool, kaptanı Gerrard'ın sakatlığı nedeni ile kadroya alınmadığı maçta Hull City'e konuk oldu. Maçın ilk yarısının son dakikasında 1-0 öne geçen Kırmızılar, 59'da ev sahibi ekibin 10 kişi kalması ile rahatladı ve Kuyt'un attığı 2 golle maçı 3-1 kazandı. Üstüste 3. deplasman maçından galibiyetle ayrılan Liverpool, ligde oynadığı son 7 maçta 19 puan toplarken 74 puana yükselerek 2. sıradaki yerini korudu. 2009 yılında evinde oynadığı 8. maçtanda galibiyet çıkaramayan Hull City, ligde oynadığı son 5 maçta 4.mağlubiyetini alırken 34 puanla 17. sırada yer aldı. Son 6 lig maçında 21 gol atan Benitez'in öğrencileri 66 golle ligin en çok gol atan takımı konumunda.

Federasyon kupasında finale kalan Chelsea, Uefa'ya kalmaya çalışan West Ham United'ın konuğu oldu. Yıllarını verdiği Chelsea'nin karşısına 2.kez teknik direktör olarak çıkan Zola, Upton Park stadında istediği sonuçla ayrılamadı. Salomon Kalou'nun 55. dakika da attığı tek golle sahadan 3 puanla ayrılan Maviler, 71 puana yükselerek 3. sıradaki yerini korudu. Hiddink yönetiminde çıktığı 5.deplasman maçında 4.galibiyetini alan Chelsea, bu galibiyetlerin hiçbirinde gol yemezken, ligde oynadığı son 10 maçın 7'sinde kalesini gole kapadı. Ligde oynadığı son 3 maçta 8 puan kaybeden West Ham, 45 puanda kaldı ve Fulham'ın galip gelmesi ile 8. sıraya geriledi.

Tuncay'lı M.Boro, ligin 4. sırasında yer alan Arsenal'e konuk oldu. Emirates stadında oynanan mücadelenin her 2 yarısında Fabregas ile birer gol bulan Arsenal, sahadan 2-0 galip ayrıldı. 4 aylık sakatlığından sonra 4. maçına çıkan İspanyol oyuncu, asistlerden sonra golle de tanışmış oldu. Ligde oynadığı son 7 maçın 6'sında galibiyet alan Arsenal, yenilmezlik serisini 20 maça çıkarırken 65 puanla 5. sıradaki yerini korudu. Üstüste 7.kez bir maçta 90 dakika da sahada kalan Tuncay Şanlı, takımının üstüste 10. deplasman mağlubiyetini almasına engel olamadı. 98 yıl sonra ilk defa bu kadar kötü bir seri yakalayan Boro, 31 puanda kalarak averajla 19. sırada yer almaya devam etti.

Son haftaların istikrarsız takımlarından olan Aston Villa, Reebok stadyumunda Bolton'un konuğu oldu. Ligde kalma mücadelesi veren rakibi karşısında ilk yarıyı Ashley Young'un ligde attığı 7. golle Aston Villa 1-0 önde kapattı. Bu sezon ilk defa ilk 11'de görev alan İsrail'li oyuncu Cohen, 60. dakika da attığı golle takımına çok önemli 1 puan kazandırdı. Ligde 3 maçtır galibiyet alamayan Bolton, kendi sahasında oynadığı son 6 maçta 13 puan toplarken, 38 puanla 13. sırada yer aldı. 7 Şubat'tan beri galibiyete hasret olan Villa, galip gelemem serisini 9 maça çıkardı. Deplasmanda oynadığı son 4 maçtan sadece 1 puan alabilen Aston Villa, 55 puana ulaşarak 5. sıradaki yerini korudu.

Federasyon kupasında finale kalarak sezonu kupa ile kapatma şansı yakalayan Everton, 5. sırayı hedeflediği ligde hafta sonu Goodison Park stadında Manchester City'i ağırladı. 7. sıraya yükselerek gelecek sezon Avrupa kupalarına gitmeye çalışan konuk ekip Robinho ve Ireland'ın golleri ile maçı 2-1 kazandı. Bu sezonki 13. golüne imza atan Brezilya'lı golcü bunların sadece 3'ünü deplasman maçlarında attı. 139 gün sonra kendi sahasında mağlubiyetle tanışan Everton, son 3 haftada sadece 2 puan kazanırken 53 puanla 6. sırada kaldı. Bu sezon dış sahadaki 2. galibiyetini alan M.City, 8 ay aradan sonra dış sahada 3 puanla tanışırken 44 puanla 9. sıraya yükseldi.

Ligin en iyi iç saha performansına sahip 2 takımın Craven Cottage stadında oynadığı mücadelede gülen taraf ev sahibi ekip olan Fulham oldu. İlk yarıda Nevland'ın attığı tek golle galip gelen Fulham, bu sezonki 10. iç saha galibiyetini alırken bu sezon bunu başaran 5. takım oldu. Kazandığı iç saha galibiyetlerinin 6'sında kalesini gole kapatan Fulham, 47 puana yükseldi ve 7. sıraya ulaşarak Uefa potasına girdi. Ligdeki 4 maçlık galibiyet serisi bu mağlubiyetle sona eren Stoke City, deplasmanlarda oynadığı 17. maçta 12. mağlubiyetini alırken 39 puanla 12. sırada yer almaya devam etti.

Tugay'ın takımı Blackburn Rovers Ewood Park stadında Wigan'ı konuk etti. Ligin rahat takımlarından olan rakibi karşısında McCarthy ve Nelsen'in golleri ile ev sahibi ekip 2-0 galip ayrılan Blackburn, ligde kalma adına derin bir nefes aldı. Milli oyuncumuz Tugay bu sezon 11. kez ilk 11'de sahada yer alırken 63 dakika sahada kaldı. Kendi sahasında oynadığı son 4 maçta 8 puan kazanan Blackburn Rovers 37 puanla 15. sıraya yükseldi. Ligde üstüste üçüncü, son 7 maçta 5. mağlubiyetini alan Wigan, 41 puanda kalırken 11. sıradaki yerini korudu.

Pazartesi günü oynanan haftanın kapanış mücadelesinde Newcastle United, St James Park stadında Portsmouth'u konuk etti. İki takımında etkisiz olduğu mücadeleden gol sesi çıkmazken, taraflar 1'er puanı paylaştı. Ligde 9 maçtır galibiyete hasret olan ev sahibi ekip Sherar yönetiminde çıktığı 4 maçta sadece 2 puan toplayabildi ve 31 puanla, averajla 18. sırada yer aldı. Son 5 deplasman maçında 4 beraberlik alan Portsmouth, dış sahada galip gelememe serisini 11 maça çıkarırken 38 puanla 14. sırada yer aldı.

Ligin son sırasında yer alan West Bromwich Albion, The Hawthorns stadında Sunderland'i konuk etti. Son 4 haftasına girilen İngiltere liginde son kozlarını oynayan WBA, sahadan 3-0 galip ayrılarak ligde kalma umudunu korudu. 11 maç sonra ligde galibiyetle tanışan West Bromwich, 28 puana yükseldi ve son sırada yer almasına rağmen düşme hattı ile arasındaki puan farkını 6'ya düşürdü. Üstüste 4. dış saha mağlubiyetini alan Sunderland, ligde oynadığı son 6 maçta 5.mağlubiyetini aldı ve 35 puanda kalarak 16. sıraya geriledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails