27.04.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (33. Hafta)

Lider Barcelona, hafta sonunda ligin en zorlu deplasmanlarından biri olab Mestelle stadına konuk oldu. Son haftalarda üstüste galibiyetler alarak 4. sıraya puan farkıyla yükselen Valencia için de çok kritik bir maçtı. Maçta Barcelona, derslerde gösterilecek güzellikte bir golle 1-0 öne geçerken, ilk yarının son 3 dakikasında 2 gol bulan Valencia, devreyi 2-1 önde kapadı. Maçı tam Valencia kazandı derken 85. dakika da Henry'nin attığı gol Katalanlar'a 1 puanı getirdi. Ev sahibi ekip Valencia 5 maçlık galibiyet serisine bu beraberlikle son verirken 56 puana yükseldi ve 4.sıradaki yerini korudu. Ligde 7 maç sonra puan kaybı yaşayan Barcelona, deplasmanda oynadığı son 4 maçtan 10 puan çıkarırken 82 puana ulaştı ve 4 puan farkla liderliğini sürdürdü.

Hafta içi Getafe'ye karşı mucizevi bir galibiyet imza atan Real Madrid, Pazar günü
Ramon Sanchez Pizjuan stadında 3. sıradaki Sevilla'nın konuğu oldu. Maça ev sahibi ekip Renato ile 17. dakika da 1-0 öne geçse de Raul'un 45. dakikadaki golü ile devre 1-1 berabere bitti. 63 ve 66'da 2 gol birden atan Raul maça damgasını vururken, bu sezonki ilk hat-trickini yaptı ve ligdeki gol sayısını 18'e yükseltti. Maçtan 4-2 galibiyetle ayrılan Madrid ekibi, üstüste 8. deplasman galibiyetini alırken 78 puana yükseldi ve Barca'nın berabere kalması ile haftayaki El Classico maçı öncesi şampiyonluk umutlarını arttırdı. Ligde üstüste 4. mağlubiyetini alan Endulüs ekibi, bu sezon ligde 10.mağlubiyetini alırken bunların 6'sını kendi sahasında aldı. 57 puanla 3. sıradaki yerini koruyan Sevilla'nın 5. Villareal ile puan farkı 2'ye geriledi.

Şampiyonlar Ligi'nden elenen ve elinde sadece ligi ilk 4 sırada bitirme hedefi kalan Villareal, bu hafta sonu Getafe'nin konuğu oldu. Maçın ilk yarısında Capdevilla ve Llorente ile 2-0 öne geçen konuk ekip, sahadan da 2-1 galip ayrıldı. Milli oyuncumuz Nihat Kahveci 2. golün asistini yaparken, bu sezon 7.kez bir maça ilk 11'de başladı. Son 4 deplasmanının 3'ünde kırmızı kart gören Sarı-Denizaltılılar 147 gün sonra deplasmanda galibiyetle tanışırken, oynadığı son 3 maçtan 7 puan çıkardı ve 55 puanla 5.sıradaki yerini korudu. Ligde üstüste üçüncü, son 5 maçta 4.mağlubiyetini alan Getafe, 34 puanda kalırken 17. sıraya geriledi ve düşme hattına iyice yaklaştı.

Haftanın kapanış maçında Atletico Madrid,
Vicente Calderon stadında Sporting Gijon'u konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip 46 dakika da 3-0 öne geçti. Madrid adına perdeyi açan Diego Forlan, sahaya çıktığı son 12 maçın 9'unu boş geçmezken ligdeki gol sayısını 23'e yükseltti. Maçtaki 3. golü atan Aguero da ligdeki gol sayısını 15'e yükseltirken, Sporting Gijon'da tek golü atan isim olan Bilic ligdeki gol sayısını 10 yaptı. Kendi sahasında oynadığı son 5 maçın 4'ünü kazanan Atletico Madrid, ligde oynadığı son 4 maçta 9 puan alırken, 52 puanla 6. sıraya yükseldi ve ilk 4 hedefini sürdürdü. Ligde üstüste 6.mağlubiyetini alan ve bu maçlarda sadece 4 gol atabilen Sporting Gijon, 33 puanda kaldı ve uzun bir aradan sonra 18. sıraya gerileyerek düşme hattının içine girdi.

Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen iki kulüp Malage ve Deportivo La Coruna, La Rosaleda stadında karşı karşıya geldi. Maçın ilk yarısını ev sahibi ekip Luque'nin attığı golle 1-0 önde kapatsa da Deportivo 50. dakika da bulduğu golle 1 puanı bir kurtardı. Kendi sahasında 5 maçtır kazanamayan ve bu süreçte sadece 3 puan alabilen Malaga, 51 puanda yer alarak 7. sıraya geriledi. Ligde yenilmezlik serisi 4'e çıkan Malaga, Uefa potasının 1 puan altına düştü. Konuk ekip Deportivo, ligde oynadığı son 3 maçta 7 puan toplarken 50 puana ulaştı ve 8. sıradaki yerini korudu.

Ligde kalma savaşı veren 2 ekibin mücadelesinde Ersen Martin'li Recreativo Huelva, Estadio Colombino stadında Mallorca'yı konuk etti. Maçın ilk 15 dakikasında 2-0 öne geçen Mallorca, maç boyu skor olarak rakibini yaklaştırmazken sahadan da 4-2'lik skorla ayrılarak 3 puanı aldı. Maçın 2. yarısının tamamında oynayarak bu sezonki en uzun süresini alan Ersen Martin'in takımı ligde üstüste 6. mağlubiyetini alırken, oynadığı son 8 maçta sadece 1 puan kazanabildi. Kendi sahasında 6 maçtır galibiyet alamayan Huelva, 30 puanda kalarak 19. sıradaki yerini korudu. Oynadığı son 6 maçta 4 galibiyet alan Mallorca, deplasmanlarda 3 maç sonra galip gelirken 42 puanla 9. sıraya yükseldi ve küme düşme hattından tamamen uzaklaştı.

Ligin iddasız takımlarından olan Valladolid, kendi sahasında Osasuna'yı konuk etti. İki takımında pozisyon bulmakta zorlandığı maçta gol sesi çıkmazken taraflar 1'er puanı paylaştı. Ev sahibi ekip 6 haftadır ligde galibiyet alamazken, kendi sahasında üstüste 2.kez 0-0 berabere kalırken 41 puana ulaştı ve 10. sıraya geriledi. Ligde 3 maçtır galibiyetle tanışamayan Osasuna, deplasmanlarda oynadığı son 9 maçta 6.kez berabere kaldı. 36 puanla 15. sıradaki yerini koruyan Osasuna, düşme hattının sadece 3 puan üzerinde yer alırken düşme hattından uzaklaşma şansını tepmiş oldu.

San Mames stadında Athletic Bilbao ile Racing Santander'i karşı karşıya getiren maçta kartlar adeta havada uçuştu. Ev sahibi ekibin 2-1 kazandığı maçta, hakem 18 kez elini cebine götürdü. Ev sahibi ekip 4 sarı, 2 kırımızı kart görürken, Racing Santander maçı 9 sarı 3 kırmızı kart ile tamamladı. Maçtaki kırmızı kartların tamamı son 35 dakika da çıkarken ev sahibi ekipte Yeste, bu sezonki 3., konuk ekipte Orbaiz bu sezonki 2. kırmızı kartını gördü. Ligde oynadığı son 5 maçın 3'ünden galibiyetle ayrılan Bask ekibi, 40 puanla 11. sıraya yükseldi. Konuk ekip Santander, son 4 haftada 3.mağlubiyetini alırken, oynadığı son 6 deplasman maçının 5'ini kaybetti. Bu sezon 9 kez kırmızı kart gören Santander 39 puanda kalarak 13. sıraya geriledi.

Ligin son sırasında yer alan Numancia
Estadio Mediterraneo'da Almeira'nın konuğu oldu. Maça 6. dakikada attığı golle 1-0 önde başlayan ev sahibi ekip ilk yarıyı 2-0 önde kapatırken, 81'de yediği golle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Kendi sahasında üstüste 3.maçını kazanan Almeira, ligte iç sahada en çok (34) puan toplayan 3.takım olurken, 40 puanla 12. sıraya yükseldi. Ligde oynadığı son 4 maçta sadece 2 gol atabilen Numancia, oynadığı son 11 deplasman maçının 10'unda sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bu sezonki 21. mağlubiyetini alarak bu alanda ligin lideri olan konuk ekip 28 puanda kalarak sonunculuğu devam ettirdi.

Son haftaların formda ismi Espanyol, kendi sahasında Real Betis'i konuk etti. Barcelona şehrinin diğer temsilcisi 4. dakika da Luis Garcia ile 1-0 öne geçerken, maçtaki son sözü 83. dakika da Martinez söyledi ve ev sahibi ekip sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı. Olimpic Montjuic stadında üstüste 3. galibiyetini elde eden Espanyol, ligde oynadığı son 5 maçta 13 puan toplarken 35 puana ulaştı ve 2009 senesinde ilk defa düşme hattının üzerinde 16. sırada yer aldı. Aurelio'nun sezonu kapatması ile orta sahası zayıf düşen Real Betis, ligde üstüste 2. mağlubiyetini alırken, deplasmanlarda 3 maç sonra ilk yenilgisini aldı ve 37 puanda kalarak 14. sırada yer aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails