25.07.2009

Asrın Takası Sonunda Gerçekleşti!

Eto'o alacağı yıllık ücreti beğenmedi, Hleb Barcelona'da kalmak istiyorum dedi, Inter başkanı Moratti, Laporta ile sadece arkadaşça buluştuk dedi gibisinden laflar artık yalan oldu.

Yaklaşık 15-20 gündür konuşulan asrın takası en sonunda gerçeğe dönüştü. Serie A gol kralı Zlatan Ibrahimovic Barcelona'ya, La Liga gol kralı Samuel Eto'o Inter'e. Bunların yanında Barca, Hleb'i kiralık olarak Inter'e veriyor ve üstüne de 40 milyon euro ücret veriyor.

Herkesin görüşü farklıdır tabi saygı duymak lazım ama bana göre bu transfer C.Ronaldo'nun Real Madrid'e transferini bile gölgede bırakacak bir transfer.

Bazı kesimlerde Eto'o'ya haksızlık yapıldı, adamı değersiz gösterdiler üstüne para verdiler birde utanmadan gibisinden yorumlar gelse de Inter'i son 2 senedir adeta tek başına şampiyon yapan Ibrakadabra için verilen bu değer bence gayet normal.

Son yıllarda Devler Ligi'ndeki İngiliz takımların hükümleri de bu sene son bulabilir gibi. Nitekim ligdeki yıldızlar bakımından La Liga en önemli isimleri toplamış gözüküyor.

C.Ronaldo, Kaka, Messi, Ibrahimovic, David Villa, Aguero, Karim Benzema bu sene La Liga'da izleyeceğimiz üst düzey yıldızlar olucak.

Muhtemelen birçok insanın bu sene gözü La Liga'da olucak. Henüz transfer sezonu tamamlanmadı ve Real'in, Barcelona'nın bu transfer hamlesine cevap vereceğini düşünürsek yeni yıldızların gelmesini beklemek yanlış olmaz.

Dipnot: Barca resmi sitesindeki açıklamada oyuncunun Pazar günü sağlık kontrolünden geçeceği belirtiliyor. Ortada ufak tefek pürüzler dışında bir sıkıntı kalmadığı için ve bunlarında transfere engel olacak sıkıntılar olmadığını düşünürsek Zlatan Barca'ya, Eto'o da Inter'e hayırlı olsun diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails