24.07.2009

Keirrison Barcelona'da!





Barcelona'nın Maxwell'den sonraki 2. transferi Keirrison oldu. Ama ne transfer!

3 Aralık 1988 doğumlu Keirrison son yıllarda Brezilya'nın yetiştirdiği en büyük yeteneklerden biri. 2006 yılında Coritiba forması ile profesyonel olan Keirrison 2 sene içinde bu takım ile çıktığı 53 maçta 33 gol kaydetti. Coritiba forması ile bir önceki sezon ligde 32 maçta 21 gol atan ve gol krallığuna ulaşan Brezilya'lı genç yıldız Palmeiras takımına transfer olmuştu.

Palmeiras forması ile ilk olarak Libertadores Kupasında forma şansı bulan Keirrison bu şampiyonada çıktığı 13 maçta 5 gol kaydetti.

Bu sezonda şu ana kadar Palmeiras forması ile toplam 23 maça (20'si ilk 11) çıkan oyuncu toplamda 18 gol kaydederek gol krallığı yarışında yine zirvedeydi.

Barcelona'ya toplam maliyeti 16 milyon euro olan Keirrison büyük ihtimalle bu sezon Avrupa'da tecrübe edinmesi açısında bir takıma kiralık olarak gönderilecek. Bu takımında Roma olması muhtemel gözüküyor şu anda.

Maksimum 3 sene içinde yıldız statüsüne geçicek oyuncu için Katalan ekibi erken davranarak çok büyük iş başardı. FM tutkunlarının da çok iyi bildiği Keirrison bakalım hangi kulübe kiralık olarak gidecek. Kime giderse gitsin adından çokça söz ettireceğinden ve bu blogda sürekli yer vereceğimden eminim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails