25.07.2009

Nilmar Villarreal'de!


Adı zaman zaman F.Bahçe'nin transfer gündeminde de yer alan 25 yaşındaki Brezilya'lı golcü Nilmar resmen Villarreal'li oldu.

Bu gece İspanyol kulübün resmi sitesinden de geçen haberle, Nihat'ın boşluğu da dolmuş oldu. Sarı-Denizaltılılar bonservis için yaklaşık olarak 10 milyon euro öderken Brezilya'lı golcü ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

14 Temmuz 1984 doğumlu oyuncu ilk olarak 2002 senesinde Internacional forması ile profesyonel olsa da o sene forma şansı bulamadı.

İlk resmi maçına 19 yaşında çıkan Nilmar, Internacional forması ile 2 sezonda 42 kez forma şansı bulurken 16 da gole imza attı. Bu 2 sezon da 4 kez milli olup 2'de gol atan Nilmar, Fransız ekibi Lyon'un yolunu tuttu. Lyon bu transfer için para ödemezken takas ile golcü oyuncusu Elber'i göndermişti.

2004-2005 sezonunda Lyon forması giyen oyuncu o sezon ligde 32 maça çıksa da sadece 2 gol kaydederek büyük hayal kırıklığı yarattı. Aynı sezon içinde Devler Liginde'de 9 maç oynayan Nilmar 4 gol kaydetti. (1'i F.Bahçe'ye karşı)

Ertesi sezon Baros, Govou, Wiltord'lu hücüm hattı arasında pek fazla forma şansı olmadığı için Corinthians'a kiralanan Nilmar 2 sezonda burada top oynadı. 2005-2007 sezonları arasında Corintihans ile toplam 32 lig maçında 8 gol kaydeden golcü oyuncu, Libertadores kupasında da çıktığı 7 maçta 5 gol atarak, 2 sene içinde 13 gollük bir katkı yaptı Corinthians'a.

17 Ağustos 2007 tarihinde 2 milyon euro bedelle eski kulübü Internacional'a giden Nilmar, formunu da yavaş yavaş bulmaya başladı. İlk senesinde ligde 27 maça çıkan ve 14 gol kaydeden Nilmar, Libertadores Kupasında'da 7 maçta 4 gol kaydetti.

Internacional ile son sezonunda 17 lig maçına çıkan Nilmar kaydettiği 13 golle formunun iyice zirvesine ulaştı. Bu sezon çıktığı toplam 25 resmi maçta 19 gol kaydeden Nilmar gol krallığında da iddialı konumdaydı.

Lyon maceraso kötü bitse de henüz 25 yaşında olması ve son 2 sezondur harika bir form tutturması İspanya'da Nilmar fırtınası estirtebilir. Fransa Ligi'nin ne kadar defansif olduğunu herkes biliyor ve o ligde yapamamış olması anlaşılabilir. İspanya La Liga belki de Nilmar için bu açıdan fırsat olucka ve kendini herkese ispatlayacak.

Bekleyip göreceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails