17.07.2009

Barcelona Inter'in Sol Bekini Kaptı!

Ezeli rakibi Real Madrid'in aksine transferde sessiz sedasız ilerleyen Barcelona ilk transferini yaptı.

Sol bek mevkiinde Abidal'ın arkasında pekte iyi bir alternatifi olmayan Katalan ekibi Inter'in sol beki Brezilya'lı Maxwell ile anlaştı. 27 yaşındaki oyuncunun bonservisi için Barcelona, Inter'e 4.5 milyon euro ödeyecek. (Bizim ülkemizde Beşiktaş, İsmail'e 5.5 milyon euro vermişti.)

81 doğumlu oyuncu 2002 yılında geldiği Ajax'ta etkileyici bir performans sergilemiş ve 2006 yazında Inter'e transfer olmuştu.

Inter takımı ile ilk sezonda 19 lig maçına (13'ü ilk 11) çıkan Maxwell 2 kez de Şampiyonlar Ligi maçlarında oynamıştı. 2007-2008 sezonunda Inter sol bekinin değişilmez isimlerinden olan Brezilya'lı oyuncu o sezon ligde 32 maça çıkmış ve Devler Liginde'de grup maçlarının tümünde ilk 11 çıkmıştı.

Inter'in yeni hocası Mourinho'nun tercihini Santon'dan kullanması nedeni ile 19'u ilk 11 olmak üzere 24 maça çıkan Maxwell sezonu 1 gol 2 asist ile tamamladı.

Sylvinho'yu takımdan gönderen Barcelona'da sol bek için alternatifin kaliteli bir isim olması Abidal'in yokluğunu pek hissettirmeyecektir. Tabi bir sürpriz olur ve 27 yaşındaki oyuncu Abidal'dan formayı da kapabilir.

Bu arada Barcelona'nın resmi sitesinden Maxwell ile ilgili transfer gelişmelerine bakarken gözüme şu haber takıldı.

Maxwell Barcelona'nın tarihinde transfer ettiği 6. Brezilya'lı defans oyuncusuymuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails