17.07.2009

Lucio Inter'de!

Aslında bu transfer pekte sürpriz olmadı. Geçtiğimiz günlerde Bayern Münih cephesinden gelen açıklamalarda Bayern Münih Brezilya'lı oyuncuyu göndereceğinin sinyallerini vermişti.

Bizim palavra spor gazeteleri de Hamit transferi yanına Lucio transferini de ekleyerek F.Bahçe'ye getirmişti oyuncuyu. Fener'e gelmeyeceğini herkes biliyordu da Inter'in alacağını da açıkçası pek az kişi tahmin ediyordur.

31 yaşındaki Brezilya'lı oyuncunun bonservis ücreti hakkında 5 ile 8 milyon euro arasında birşey konuşuluyor, tam kesin bir rakam açıklanmadı. Kesin olan tek şey 3 yıllık imzayı attığı.

Lucio ilk olarak adını 2001-2002 sezonunda Bayer Leverkusen'de duyurdu. O sezon sürpriz bir şekilde hem Şampiyonlar Ligi'nde finale kalan, hem ligde son 2 haftaya lider giren, hem de Almanya Kupası'nda finale kalan Leverkusen'in Ballack ve Yıldıray ile beraber en önemli isimiydi Lucio. Her ne kadar o sezon Leverkusen kupasız kapatsa da bu 3 oyuncu isimlerini duyurmayı başarmıştı.

O sezon 23'ü lig 13'ü Şampiyonlar Ligi olmak üzere 36 maça çıkan Lucio 7'de gol atmıştı. Savunma oyuncusu olmasına rağmen tekniği çok iyi olan Lucio sadece duran toplarda kafa golü değil, bir orta saha gibi klas gollere de imza atıyor.

2 sezon daha Leverkusen'de kalan ve 54 maça çıkan Lucio (Bu 2 sezonda 6 gol attı), 2004-2005 sezonunda Bayern Münih'in yolunu tutuyordu.

Almanya liginin en istikrarlı oyuncularından olan Lucio, Bayern Münih'le bu sezon 5. senesini doldurdu.

Bu 5 sezonda Bayern forması ile resmi olarak 193 maça çıkan Brezilya'lı savunma oyuncusu toplamda da 11 gol attı.

Hiçbir sezon ligde 24 maçın altına düşmeyen Lucio, bu 5 sezonu boyunca sırası ile ligde şu sayıda maça çıktı: 32 - 30 - 25 - 24 - 32

2006 Dünya Kupasında Brezilya'nın çıktığı 5 maçta da ilk 11 başlayan Lucio takımının çeyrek finalde Fransa'ya yenilmesine engel olamamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails