16.07.2009

Felipe Melo Juventus'ta!

Eski günlerine dönmeye çalışan Juventus Diego'dan sonra orta sahaya önemli bir transfer daha yaptı.

Fiorentina'nın bir önceki sezon Almeira'dan transfer ettiği Felipe Melo yeni sezonda Juventus formayı giyecek.

Melo'nun ismini ilk defa Mor-Menekşeler'de duymuştum açıkçası. Her ne kadar Avrupa futbolunu iyi takip ettiğimi düşünsemde 4 sezon La Liga'da oynayan bu Brezilya'lıyı geçen sezon duymaya başladım.

Fiorentina'da 88 numaralı formayı giyen 26 yaşındaki oyuncu ilk Avrupa deneyimini 2004-2005 sezonunda Mallorca forması ile tatmış. O sezon 4'ü ilk 11 olmak üzere 8 maça çıkan Melo 358 dakika forma giydi.

Ertesi sezon Racing Santander'e transfer olan Melo 2 sezon bu takımda yer aldı. Geçirdiği 2 sezon boyunca 48 maça çıkan Brezilya'lı oyuncu toplamda 6 gol ve 7 asist yaptı. Özellikle Santander'deki 2. sezonunda sakatlığı yüzünden 5 Kasım-25 Şubat arasındaki dönemi kaçıran Melo o sezon sadece 11 kere maça ilk 11'de başladı.

Santander'den sonraki durağı Almeira olan Melo, o sezon çok istikrarlı bir grafik çizdi ve ligde 34 maça (30'u ilk 11) çıktı. 2007-2008 sezonunu 7 gol ve 12 sarı kart ile tamamlayan oyuncu ertesi sezon İtalya'nın köklü kulübü Fiorentina'ya transfer olurken isminin daha fazla duyulmasını sağladı. En azından benim açımdan.

Tipik bir çift yönlü orta saha oyuncusu olan Melo, Mor-Menekşeler'de de 29'u lig 6'sı Devler ligi, 2'si de Uefa Kupası maçı olmak üzere toplam 37 maça çıktı ve 2 gol attı. Bu sezonla ilgili ilginç istatistiklerinden birisi de Melo'nun şut girişimlerini. Formasını giydiği her takımda maç başı ortalama olarak 2 şut girişiminde bulunmasına rağmen Fiorentina'da çektiği şut sayısı 37 maçta sadece 46.

Bu transfer için Fiorentina kulübüne 20.5 milyon ve Marchionni'yi veren Juventus'ta Poulsen'in bileti tamamen kesilmiş durumda artık. Her ne kadar F.Bahçe almak için çok uğraşsa da kulübün ikna olmasına rağmen oyuncusun istememesi nedeni ile bu transfer gerçekleşemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails