14.07.2009

Ve Beklenen Son! Tevez Manchester City'de!


Tevez yarışını Manchester City kazandı. Uzun zamandır Chelsea'ya mi gidecek, M.City'e mi gidecek sorularının muhatabı olan Arjantin'li golcü en sonunda kararını verdi.

M.City'nin resmi sitesinin açılış resminde de görüldüğü üzere forma numarası değişmeyecek Tevez'in. Değişmeyen şeylerden biri de yaşadığı şehir olucak tabiki.

25 yaşında olan Arjantin'in genç yıldızı profesyonel olarak futbola Boca Juniors'ta başladı. 2002-2003 sezonunda henüz 19 yaşındayken 23 Mart 2003 günü Arjantin ekibi ile ilk maçına çıkan Tevez ilk maçında gol atarken o sezonu 5 maçta 5 gol ile tamamladı.

Bir sonraki sezon Boca Juniors ile 7 maçta 10 gol kaydeden Carlos Tevez sürpriz bir şekilde Brezilya ekibi Corinthias'a transfer oldu. 2005-2006 sezonunda Brezilya ekibi ile müthiş bir performans sergileyen Tevez çıktığı 47 maçta 31 gol atarak adından çokça söz ettirmeye ve Avrupa'nın devlerini peşinden sürüklemeye başlamıştı.

2006 Dünya Kupası'nda milli takımda aradığını bulamayan ve turnuvaya çeyrek finalde veda eden Arjantin'de 5 maçta sadece 228 dakika kalan Tevez tek golünü 6-0'lık Sırbistan maçında atmıştı.

O yaz herkes Chelsea'ye transfer olmasını beklenen Tevez sürpriz bir şekilde diğer yıldız adayı Mascherano ile beraber West Ham'a transfer oluyor herkesi şaşırtıyordu. Sezon başlarında pek forma şansı bulamayan Tevez, Mart ayına kadar sadece 9 kez ilk 11'de sahaya çıkıyor ama gol sevinci yaşayamıyordu. Ligin geri kalan 3 ayında sürekli ilk 11'de oynayan ve çıktığı 12 maçta 7 gol 5 asist ile oynayan Arjantin'li oyuncu hem West Ham United'ın ligde kalmasını sağlıyor hem de Manchester United'a transfer oluyordu.

O sezonun son haftasında West Ham United, Manchester United deplasmanına gitmiş ve Tevez'in attığı fririk golü takımını ligde tutmuştu.

Manchester United forması ile ilk sezonunda 48 maça (39'u ilk 11) çıkan Tevez sezonu 19 gol 9 asistle bitiriyor ve takımının lig ve Devler Ligi şampiyonluğunda büyük rol oynuyordu. Her ne kadar Tevez'in bu etkileyici performansı Sir Alex Ferguson'u çok fazla tatmin etmeyince 2008-2009 sezonunun son gününde Manu Tottenham'ın golcüsü Berbatov ile anlaşıyor ve Tevez'e de ağırlıklı olarak yedek kulübesi gözüküyordu.

Premier Lig maçlarında sadece 18 kere sahaya ilk 11 çıkan Tevez, 11 kez de yedekten oyuna giriyor ve toplam 29 maçta 1858 (Maç başı 64) dakika sahada kalıyordu. Geçtiğimiz sezon Arjantin'li golcü toplamda 16 gol atarken bunların yarısını Lig (6) ve Federasyon Kupası'nda (2) atıyordu. Ligde sadece 5 gol atabilen Tevez, Devler Ligi final maçında yedek oturması üzerine eleştirilerde bulununca Manu'da biletini tamamen kesiyordu.

Bir menajerlik şirketine bağlı olan ve 2 senedir Manchester United'da kiralık oynayan Tevez, belki de arkadaşkarından ayrılmamak için şehrin diğer takımı Manchester City'e 25.5 milyon poundluk bonservis bedeli ile transfer oldu.

Hali hazırda forvet hattında Robinho'yu da barındıran şehrin mavi takımı Tevez ve Santa Cruz takviyeleri ile mükemmel bir forvet hattına sahip oldu şüphesiz. Bakalım gelecek sezon "Şeyh"in takımı neler yapacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails