6.04.2011

Real Madrid'e Turu Getiren Adam!

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde maçlarını izlerken en çok keyif aldığım takımlardan biri Tottenham'dı. Kalalerinde çok gol görseler de bu tura kadar Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan takım Real Madrid ile birlikte Tottenham'dı.

Çeyrek final kurasında en çok gol atan 2 takımın eşleşmesi futbolseverler olarak çok çekişmeli ve heyecan dolu 2 maç izleyeceğimizi gösteriyordu. Bir tarafta Mourinho'nun gelişi ile 6 sezonun ardından ilk kez çeyrek finale yükselen Real Madrid diğer tarafta ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde Inter'i ve Milan'ı saf dışı bırakan Tottenham.

La Liga maçlarında Güiza'yı aratmayan bir performans sergileyen Adebayor, Nobre'nin G.Saray maçlarında sürekli gol atması gibi Tottenham maçlarında sürekli gol atıyordu. Daha önce Tottenham'a karşı 9 maçta 8 golü bulunan Adebayor daha kaleye ilk şutunda fileleri havalandırdı. Maçı 2 golle tamamlayan Togolü golcü Tottenham'a karşı 10 maçta 10 gole ulaştı.

Maçın gollü geçmesini, Tottenham'ın en azından Real Madrid'in 1 eksiği kadar gol atmasını bekliyordum ama 15. dakikada Peter Crouch'un 2. sarı karttan atılması planda yoktu. Şampiyonlar Ligi tarihinin çift sarı karttan atılan en erken oyuncusu olan Crouch, Harry Redknapp'ın tüm planlarını alt üst ederken, 2. yarıda iyice kendi yarı sahasına kapanan Tottenham sahadan 4-0'lık bir mağlubiyetle ayrıldı.

Peter Crouch oyundan çıkarken onu ilk teselli eden kişi ise Jose Mourinho oldu. Belki de bu bir teselli değil teşekkürdü. Çünkü maçtan önce Mourinho bile bu turu bu kadar kolay geçeceklerine ihtimal vermiyordu eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails