7.04.2011

Tarihi Mağlubiyetten Sonra Lucescu!


Çeyrek final kuraları çekilmeden önce Guardiola en çekindiği takımın Shaktar olduğunu söylemişti. Buna rağmen maçın henüz 1. dakikasından itibaren büyük baskı kuran ve maçı %70 topa sahip olma oranı ile tamamlayan Barcelona Nou Camp'tan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sezon 10. kez 5 ve üstünde gol atarak galip gelen Barcelona için bu skor alışılmış bir skor olsa da Lucescu yönetimindeki Shaktar Donetsk için tarihi bir mağlubiyet oldu ve çeyrek finale erken havlu attılar.

2004-2005 sezonunda Shaktar'ın başına geçen Lucescu 7. sezonunu geçirdiği Ukrayna ekibinin başında 2. kez bir maçtan 5 gol yiyerek mağlup ayrıldı. İşin ilginci diğer farklı mağlubiyetin de bu sezon gruplarda Arsenal'a karşı yine 5-1'lik skorla olması. Shaktar o mağlubiyete rağmen grubunu 15 puanla lider tamamlamıştı.

Hem Real Madrid'in hem de Barcelona'nın ilk maçlarını 4 farklı skorlarla geçmesi ile birlikte Şampiyonlar Ligi'nde 'El Classico' yarı finali olması hemen hemen kesinleşmiş oldu. Bu sayede 18 günlük bir süreç içinde 4 tane 'El Classico' maçı izleme şansına erişeceğiz ki bu şans herhalde yüzyılda 1 gelir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails