5.03.2009

Çirkinlik Suç Olsa Ömür Boyu Hapis Yatacak Futbolcular

Biz futbolu sevenler bu oyuna "Güzel oyun" ibaresini yapıştırmışızdır. Ancak konu bazı oyunculara geldiğinde aynı kelimeyi kullanmakta zorlanıyoruz. The Sun gazetesinin İngilterede forma giyen oyuncular arasından belirlediği en çirkin 10 futbolcu listesi sizlerle.

10. David Hopkin




İskoç oyuncu David Hopkin, 1997 yılında Crystal Palace'ın Premier Lig'e çıkmasıyla yıldızlaşmıştı. Ada'nın kuzey kısmındakilere özgü o turuncu saçlar ve büyük kulaklar Leeds ve Chelsea formalarını giyen oyuncunu rakiplerinin alay konusu olmuştu.

9. Robert Prosinecki



Fransa 98'de Hırvatistan'ın üçüncü olmasında önemli pay sahibi olan Robert Prosinecki, Real Madrid ve Barcelona formalarını giydikten sonra kariyerinin son dönemlerini Portsmouth'da geçirmişti.


8. Peter Beardsley



Newcastle United formasıyla gösterdiği performansla İngiltere Milli Takımı'na da seçilen Peter Beardsley'a takılan bir çok lakap var. Tabi bunların en unutulmazı kuşkusz Qasimodo'ydu.

7. Robert Earnshaw



Cardiff City'de neredeyse her maçta bir gol atan Earnshaw, bu performansla beraber üç milyon pound karşılığnıda West Bromwich'e transfer olmuştu. Burada bekleneni vermeyen Galli golcü bugünlerde Championship'te Nottingham Forest forması giyiyor. Earnshaw'un ömür boyunca şişe açacağına ihtiyaç duymayacağı kesin.

6. Trifon Ivanov




EURO 96'yı hatırlayanlar, Bulgaristan adına ağları havalandıran Stoichkov'la beraber Ivanov'u da unutmaz. Oyuncunun lakabı Bulgar kurduydu.



5. Stefan Ogrizovic

File bekçisi Stefan Ogrizovic, 16 yıl kalesini koruduğu Coventry'de 80'lerin ortasından milenyuma kadar oynayarak kulübün efsanelerinde biri oldu. Ancak Ogrizovic, Coventy adına oynadığı 600 maçtan çok şekilsiz burnuyla hatırlanıyor.

4. Ronaldinho




Barcelona'da gösterdiği performansın ardından dünyanın en iyi futbolcularından birisi olarak gösterilmeye başlanan Ronaldinho, bugünlerde Milan'da istediği başarıyı yakayabilmiş değil. Sürekli gündemde olduğu için çirkinliği artık gözümüze pek batmıyor.

3. Dirk Kuyt



Feyenoord'dan Liverpool'a gelmeden önce Feyenoord'da 101 maçta 71 gol atan Kuyt, çalışkanlığıyla da takımını sırtlıyor. Ancak Kuyt'ın iyi performansı kötü görünüşüne engel olamıyor.

2. Luke Chadwick



Sahada gösterdiği performanstan çok çirkinliğiyle akıllarda kalan başka bir oyuncu yoktur. Ancak ironik olarak Chadwick, bayan Manchester United taraftarların anketlerinde Giggs ve Beckham'la yarışıyordu. 2004'ten sonra kariyeri düşüşe geçen Chadwick, League One'da Milton Keynes Dons forması giyiyor.

1. Iain Dowie



Buraya kadar sıraladığımız bütün oyuncuları photoshop'la bir araya getirdiğimizi düşünün. İşte sonuç. Iain Dowie, İngiltere'de çok büyük işler başarmamış olsa da tipiyle akıllarda kaldı. Dowie bugünlerde televizyon yorumculuğu yapıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails