2.03.2009

La Liga'da Haftanın Görünümü (25. Hafta)

Lider Barcelona puan kaybetmeye devam ederek Real Madrid'in mucize olarak gördüğü şampiyonluğa her geçen hafta daha da yaklaşmasını sağlıyor. Messi ve arkadaşları bu hafta Vicente Calderon stadında A.Madrid ile çok zor bir maça çıktılar. Atletico Madrid bu maçtan önce oynadığı son 8 lig maçında sadece 1 kez kazansa da kadrosu ile ligin en iyi takımlarından biri. Nefesleri kesen mücadele tam 7 gol oldu ve Katalan ekibi 2 kere öne geçmeyi başarsa da 89'da Aguero'nun kişisel becerisi ile attığı golle maçı Atletico Madrir kazandı ve tekrar ilk 4 sıra için umutlarını sürdürdüler. Barcelona'ya karşı bu sezon oynadığı 3 maçı da kaybeden, ligdeki maçta 6-1 yenilen Atletico Madrid 4-3'lük galibieytle hem Barcelona'ya şampiyonluk yarışında büyük bir yara verdi, hem de rövanşı aldı. Aguero(2) ve Forlan(2)'in attığı gollerle Barcelona bu sezon ligde ilk defa bir maçta 2'den fazla gol yemiş oldular. Ligin ilk 22 haftasında sadece 7 puan kaybeden Barcelona, son 3 haftada 8 puan kaybederek imkansızı da başarmış oldu.

Hafta içinde Santiago Bernabeu'da aldığı Liverpool mağlubiyeti ile Devler Ligi'nde üstüste 5. sezon 2. turda elenme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Real Madrid, geçen hafta Katalan derbisinde hem de deplasmanda Barcelona'yı yenen Espanyol ile karşılaştı. De La Pena'nın önderliğinde Espanyol o maçı kazansa da toplamda kazandığı 4 maç ile ligin en az kazanan takımı konumundalar. Ligde son kozlarını oynayan Espanyol'a karşı Real Madrid zorlansa da 2. yarıda Guti'nin frikiği ve Raul'un ceza sahası dışından plasesi ile 2-0'lık bir galibiyet alarak Juande Ramos önderliğinde galibiyet serisini 10 maça çıkararak Barcelona ile puan farkını 4'e düşürdü. Espanyol ise galibiyet serisi yakalayamazsa ligden kurtulma şansları çok zor.

Yavaş yavaş toparlanma sinyalleri veren Sevilla, ligde rahat konumda olan Bask ekibi Athletic Bilbao'nun konuğu oldu bu hafta. San Mames'te ev sahibi ekip 1-0 öne geçse de Mali'li golcüsü Kanote'nin attığı 2 golle 3 puanı kazanan taraf Endulus ekibi Sevilla oldu. Sevilla bu galibiyetle üstüste 3. maçını kazanarak 3. sıradaki yerini iyice sağlamlaştırdı. Ev sahibi Athletic Bilbao 7 maç sonra iç sahadaki ilk mağlubiyetini alırken, Sevilla ise ligde oynadığı son 7 deplasman maçında kazandığı 5 galibiyetle lider Barcelona'dan sonra deplasmanda en çok puan kazanan takım konumuna yükseldi.

Hafta içinde El Madrigal'da sayısız pozisyona girmesine rağmen kazanamayarak büyük bir avantajı yitiren Villareal, bu hafta da Aurelio'nun 90 dakika oynadığı maçta 2-0 öne geçmesine rağmen Real Betis deplasmanında galibiyeti koruyamayarak ilk 4 yarışı içinde çok önemli bir 2 puan kaybetti. Ligde oynadığı son 4 maçtan 8 puan çıkara Villareal, deplasmanlardaki galip gelememe serisini 6 maça çıkarmış oldu. Deplasmanlarda daha iyi performans sergileyen Real Betis ise içerde oynadığı son 6 maçtanda galip gelemeyerek düşme hattının sadece 2 puan üzerinde yer alarak 15. sıraya düştü.

Valencia'da neler oluyor ! David Villa'nın cezası nedeni ile oynamadığı maçta Mestella stadında Valladolid'e mağlup olan Valencia, taraftarlarına Perşembe günü aynı statta yaşattığı Uefa'dan elenme şoku üzerinden 3 gün geçtikten sonra bir hayal kırıklığı daha yaşattı. Ligde oynadığı son 4 maçta sadece 2 puan kazanabilen Valenica 39 puanlı 4 takım arasından averajla 6. sırada yer alıyor. Valladolid ise son 5 maçta aldığı 3 galibiyet ile az da olsa Uefa şansını sürdürüyor ve averajla sıralanan bu takımların 6 puan gerisinde 9. sırada yer alıyor.

İspanya'da haftanın en sürpriz sonucu
La Rosaleda stadyumunda yaşandı. Son haftalarda hem sahasında hemde deplasmanda iyi sonuçlar alarak bir anda ilk 4 potasına yaklaşan Malaga, düşmeme mücadelesi veren Recreativo'ya kendi sahasında 2-0 yenilerek herkesi şaşırttı. 35. dakikada 10 kişi kalan ev sahibi ekip 2. yarıda Huelva'nın gelen gollerine engel olamayarak sahasında 8 maç sonra mağlup oldu. Konuk ekip ise ligde 4 hafta sonra ilk kez 3 puanla tanışarak alt sıralardan bir nebzede olsun kurtulmuş oldu. Malaga kazanması halinde 4. Villareal ile puanları eşitleyecekti, kaybetmesi ile 4 takımla beraber 39 puanda ve averajla 7. sırada.

4 maçtır kaybetmeyen ve son 3 maçından beraberlikle dönen Deportivo La Coruna, ligde tam 6 haftadır mağlubiyetle dönen Numancia'nın konuğuydu bu hafta. Perşembe günü Uefa'da Aalborg'a elenerek herkesi şaşırtan Deportivo, deplasmanda Numancia'yı 1-0 ile geçerek taraftarlarını ligde ilk 4 için umutlandırdı. 39 puanlı 4 takımın averajla en kötüsü olarak ligde 8. sırada kendine yer buldu Deportivo. Ev sahibi Numancia için artık pek fazla söyleyecek bişey bulamıyorum. Mağlubiyet serileri 7 maça çıktı ve bu saatten sonra da ligde kalmaları için mucizeden biraz daha fazlası gerekecek.

Ligin aynı puana sahip 2 takımını karşılaştıran Almeira - Getafe mücadelesinde gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Devre arasında efsane oyuncu Hugo Sanchez'i takımın başına getiren Almeira takımı yeni hocasıyla çıktığı 9. lig maçında 4. galibiyetini kazandı ve ligde 11. sıraya yükseldi. Almeira bu galibiyetle sahasında oynadığı son 6 maçtan 14 puan çıkarmış oldu. Maçın hemen başında öne geçmesine rağmen üstünlüğünü maç sonuna kadar taşıyamayan Getafe ise deplasmanlardaki kazanamama serisini 9 maça çıkardı ve 18. Osasuna'nın sadece 3 puan üzerinde 14. sırada yer aldılar.

Haftanın zorlu mücadelelerinden biri Racing Santander ile Osasuna arasında oynandı. Santander'de defansın önemli ismi Garay'ın cezalı, hücumun etkili ismi Zigic'in ise sakat oluşu takım adına sıkıntı yarattı. Maçın başında geriye düşen Osasuna maçtan kopmayarak son 3 deplasmandaki 3. beraberliğini aldı ve ligdeki yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı. Kendi sahasında ligin en az puan toplayan 3. takımı olan Santander ise El Sardinero stadındaki galibiyet özlemini 6 maça çıkardı. Galip gelemedikleri bu 6 maçın 5'i berabere bitti.


Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta toparlanma sürecine girerek çıkış arayan Mallorca deplasmanda Sporting Gijon'u 1-0 ile geçerek son 4 haftada 10. puanını kazandı ve çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Ev sahibi Gijon ise bir aralar orta sıralarda bulunduğu La Liga'da oynadığı son 7 maçın 6'sından mağlup ayrılarak 17. sıraya kadar düştü. Ligin berabere kalmayan tek takımı olan Gijon bu düşüşe dur diyemezse eğer ligden düşme ihtimali çok yüksek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails