4.03.2009

Premier Lig'de Haftanın Görünümü (27. Hafta)

Scolari'den sonra Chelsea'nin başına geçen Guus Hiddink Maviler'e oynattığı pozitif futbol ile taraftarların geleceğe daha umutla bakmasını sağladı. Hafta içi Devler Ligi'nde Juventus'u yenerek o kulvarda da güzel sonuç alan Chelsea Stamford Bridge'de Wigan'ı 2-1'le geçti ve Liverpol'un haftayı 2 puan kaybederek geçirmesi ile averajla 2. sıraya yükseldi. Ligde oynadığı son 4 maçtanda beraberlik ile dönen Wigan bu serinin sonunda ilk mağlubiyetini tatmış oldu. Terry'nin golü ile maöu uzun süre önde getiren Chelsea, 82'de Kapo'nun attığı beraberlik golüne 90. dakikada Lampard ile cevap verdi ve Hiddink yönetiminde çıktığı 5. resmi maçtanda galibiyet ile ayrılmış oldu.

Hafta içi Gerrard'sız Real Madrid deplasmanından 1-0'lık galibiyetle dönerek çeyrek final kapısını ardına kadar açan Liverpool ligde istikrarsız sonuçlar alarak şampiyonluk yarışından hızla uzaklaşmaya devam ediyor. Riverside stadında Middlesbrough'un konuğu olan Kırmızılar Tuncay'ın da 6 Aralık'tan sonra ligde ilk golünü attığı maçta 2-0 mağlup olarak 15 maç sonra ligde mağlubieyetle tanışmış oldu. Ev sahibi M.boro ise ligde tam 14 hafta sonra 3 puanla tanışarak bu şanssızlığını kırdı ve ligde kalma adına taraftarlarını umutlandırdı. M.boro menajeri Southgate ise sallantıda olan koltuğunu en azından birkaç hafta daha sağlama aldı.

İlk 4'e kalma yarışında Arsenal ile çekişen Aston Villa, bu hafta Villa Park'ta ligin en kötü deplasman karnesine sahip olan takımı Stoke City'i ağırladı. Arsenal'in de berabere kalması ile aradaki puan farkını 8 puana çıkarma şansına sahip olan Martin O'Neill'in öğrencileri 2-0 öne geçtiği maçta son 3 dakikada yediği 2 golle bu fırsatı tepmiş oldu. Bu beraberlikle son 4 haftada 7 puan kaybeden A.Villa, Arsenal'i de iştahlandırmış oldu. Deplasman ekibi Stoke City ise üstüste 5 deplasmanda aldığı mağlubiyetten sonra ilk deplasman puanını almış oldu.

Topçular puan kaybetmeye devam ediyor. Bu hafta Emirates stadyumunda ligin deplasmanlarda galibiyet alamayan 2 takımından biri olmasına rağmen iç sahada ligin en çok puan toplayan 3. takımı olduğu için Uefa'ya kalma yarışında olan Fulham'ı ağırladı. Maçtan gol sesi çıkmadı ve Arsenal'in 0-0'lık beraberlik serileri 4 maça çıkmış oldu.Arsenal her ne kadar ligdeki yenilmezlik serisini 14 maça çıkarsada bu 14 maçtan sadece 6'sında 3 puan alabildiği için A.Villa'nın 6 puan gerisinde 5. sırada kalmaya devam etti. Ligde yaptığı son 3 deplasmandan da mağlup ayrılan Fulham ise kalecisi Schwarzer'ın olağan üstü performansı ile aldığı 1 puanla ligde 9. sıradaki yerini korudu.

Goodison Park'ta ligin son sırasında yer alan West Bromwich'i ağırlayan Everton her iki yarıda bulduğu gollerle maçtan 2-0 galip ayrıldı ve Arsenal'i takibini sürdürdü. En yakın rakibi West Ham'a 8 puan fark atarak Uefa'ya kalma yolunda büyük avantaj yakalayan David Moyes'in öğrencileri ligde yaptığı son 11 maçta sadece 3 gol yiyerek(Liverpol,Arsenal,Man.Utd'tan 1'er gol) bu süreçte tam 22 puan topladı. Ligin son sırasına demir atan WBA ekibi ise ligde üstüste 4.mağlubiyetini tattı. Son 11 deplasman maçından galibiyet çıkaramayarak ligin Stoke'dan sonra en az puan toplayan takımı olmaya da devam ettiler.


Hull City karşılaştığı rakiplerine ilaç olmaya devam ediyor. Bu hafta sahasında düşmeme mücadelesi veren Blackburn Rovers ile karşılaştıkları maçtan 2-1 yenilerek ligde oynadığı son 10 maçta 8. kez sahadan mağlubiyetle ayrılarak düşme hattına iyice yaklaştılar. 4 maç sonra ligde tekrar 3 puana kavuşan Blackburn ise averajla da olsa 17. sıraya yükseldi ve ligden kalma adına umudunu devam ettirdi. Blackburn aldığı bu deplasman galibiyeti ile 9 maç süren deplasmanlarda kazanamama serisinide son vermiş oldu.

Zola'nın çalıştırdığı West Ham United'ın bu hafta Upton Park'taki konuğu Manchester City idi. Çekişmeli geçen mücadelede tek gol Jack Collison'dan geldi ve West Ham 3 puana ulaştı. Bu galibiyet ile West Ham United Uefa'ya kalma şansını sürdürdü ve 36 puanla ligde 8. sıraya yükseldi. Ligin en iyi ve en pahalı kadrolarından birini barındırmasına rağmen ligde istikrarsız sonuçlar alan M.City son 5 maçta 3. mağlubiyetini aldı. Ligde deplasmanda oynadığı üstüste 12. maçtanda galibiyet alamayan City'de bunun en büyük sorumlusu olarak Robinho gösteriliyor. Deplasmanlarda oynamıyor diye eleştirilen Robinho'nun ligdeki 11 golünün sadece 2'sini dış sahada atması bu tezi doğrular nitelikte.

Düşme hattından uzaklaşarak yukarılara doğru tırmanan Bolton bu hafta sahasında Newcastle United'ı tek golle geçerek üstüste 3. iç saha maçından galibiyetle ayrılmış oldu. Bu mağlubiyetle ligde oynadığı son 9 maçtan sadece 6 puan çıkarabilen Newcastle United düşme hattına sadece 2 puan uzakta ve düşme tehlikesini en yakından hisseden takımların başında geliyorlar. Kadrosu çok kötü olmasa da sakatlıktan dolayı birçok as oyuncusunu oynatamadıklarından dolayı ligde zor günler geçirmeye devam ediyorlar.

Dipnot: Hafta sonu Lig Kupası finali maçı olduğundan bu hafta oynanması gereken Man.Utd-Portsmouth maçı 22 Nisan'a, Sunderland-Tottenham maçı da 7 Mart'a ertelenmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails