2.03.2009

Bundesliga'da Haftanın Görünümü (22. Hafta)

Almanya'da bu hafta lider tekrar değişti. 1 haftalık aradan sonra Başkent ekibi Hertha geçen hafta Wolfsburg yenilgisi sonrası indiği ligin zirvesine tekrar yükseldi. Bu hafta sahalarında ligden düşmeme adına son kozlarını oynayan ve 3 haftadır maç kaybetmeyerek azda olsa umutlanan M.Gladbach'ı ağırladılar. Lig sonuncusu Gladbach karşısında ilk yarıda bulduğu 2 golle 3 puana uzanan Hertha, bu galibiyetle içerde oynadığı son 9 maçtanda 3 puanla ayrılmış oldu. Gladbach üstündeki takımlarında bu hafta puan kaybetmesi ile azda olsa umutlarını koruyor.

Haftaya lider giren Hamburg bu hafta sahasında aldığı Wolgsburg mağlubiyeti ile hem zirveden indi hemde ligde iç sahada oynadığı 11. maçta ilk mağlubiyetini yaşamış oldu. Grafite'nin 2 gol atarak yıldızlaştığı maçta 3 puanı hanesine yazdıran Wolfsburg son 2 deplasmandan da 3 puanla dönmüş oldu ve hem sezon başından beri 3 puan alamadığı deplasmanlardaki şansızlığına son verdi hemde liderin sadece 4 puan arkasında yer alarak şampiyonluk yarışının içinde bende varım dedi. Ayrıca Grafite de bu gollerle ligdeki gol sayısını da 14'e çıkardı.

Karşılıklı birer kırmızı kartın çıktığı Westfallen'deki maçta Dortmund ve Hoffenheim golsüz berabere kaldı. Ralf Ragnick'in öğrencileri Ibısevic'in yokluğunda oynadıkları son 4 maçta tam 9 puan kaybederek ilk yarıda lider olduğu ligde zirveden yavaş yavaş uzaklaşmaya başladı. Dortmund ise sahasında oynadığı maçlarda berabere kalmaya devam ediyor. Bu maçla beraber 12. iç saha maçında 9. beraberliklerini alarak ilginç bir istatistiğe imza attılar.

Ligi silip süpürmesi beklenen Bayern Münih puan kayıplarına devam ediyor. Werder Bremen ile deplasmanda oynayan B.Münih her ne kadar rakip 17. dakikada 10 kişi kalsada golsüz beraberliği bozamadı ve üstüste 3. maçından da galip gelemeyerek ligde 5. sıraya düştü. Diego'nun dönüşü ile biraz toparlanen W.Bremen ise Naldo'nun erken kırmızısı ile olası bir 3 puandan oldu ve ligin 2. devresinde oynadığı 5 maçtan sadece 2 puan alarak gelecek sezon Avrupa kupalarına kalma şansını iyice zora soktu.

Ligin deplasmanlarda en çok puan toplayan takımı Leverkusen ile ligde topladığı 21 puanın 20'sini iç sahada alan ve sahasında oynadığı son 7 maçta mağlup olmayan Hannover'in karşı karşıya geldiği mücadelede gülen taraf 1-0'lık skorla ev sahibi Hannover oldu. Bruggink'in attığı gol hem Hannover'e düşmeme mücadelesinde kritik bir 3 puan kazandırmış oldu hem de Leverkusen'in liderle olan puan farkının 7'ye çıkmasına ve zirve yarışında büyük bir yara almasına sebep oldu.

Almanya'da bu hafta Baden Württemberg Derbisi olarak adlandırılan Karlsruher - Stuttgart maçında gülen taraf deplasman ekibi Stuttgart oldu. Stuttgart bu sonuçla ligde yaptığı son 8 maçta 18 puan kazanarak Avrupa kupalarına katılma yolunda umudunu sürdürdü. Ev sahibi ekip Karlsruher için ise ligde kalma adına her hafta umutlar biraz daha azalıyor.

Geçen hafta Ruhr derbisinde son dakikalarda gelen golle Dortmund'a puan kaybeden Schalke oynadığı pozitif futbolla taraftarlarına umut vermişti ve bunun meyvesini bu hafta Frankfurt deplasmanında aldılar. Uzun süre maçı önde götüren Schalke 81'de yediği beraberlik golüne 2 dakika sonra cevap vererek kritik bir 3 puana imza attı. Frankfurt ise
Waldstadion stadında oynadığı son 3 maçta galip gelemeyerek düşme hattının sadece 3 puan üzerinde yer alarak düşme tehlikesini yakından hissediyorlar.

Geçen hafta sürpriz bir sonuçla Bayern Münih deplasmanından 3 puanla dönen Köln, Cuma günü oynanan maçta ligde 16. sırada yer alan A.Biefeld ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Köln bu sonuçla ligde oynadığı son 6 maçtan mağlubiyetle ayrılmazken deplasman ekibi Biefeld'in kazanamama serisi 4 maça çıkmış oldu. A.Biefeld'in deplasmanda aldığı bu 1 puan averajlada olsa 15. sırada kendilerine yer edinmelerini sağladı.

Düşme hattını yakından ilgilendiren ve gol düellosu şeklinde geçen maçta Bochum sahasında E.Cottbus'u 3-2 yenerek 6 puanlık maçtan galip gelen taraf oldu. Geçen hafta son dakika golü ile Bremen'den 3 puanı kazanan Cottbus, 2 kez öne geçtiği maçta yenilerek tekrak düşme potasının içine girdi. Bochum ise son 3 haftada aldığı 7 puanla az da olsa düşmemek için ümitlendi ve çıkışını sürdürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails