5.03.2009

Futbol Tarihinin En Kötü 20 Forması

Futbol tarihinde takımların kötü transfer kararları kadar forma tercihleride hafızalardan kazınmıyor. Şöyle biraz eskiye gidip sevdiğimiz oyunun, sevmediğimiz formalarını hatırlayalım.

1- Caribous of Colorado



ABD'nin futbolla tanışmaya başladığı yıllarda kurulan bir ekibin forması. Caribous of Colorado 1978 yılında Denver'daki yerel ligde sadece bir sezon mücadele etti. 30 maçta 22 mağlubiyet alan Caribous'un bu başarısızlığındaki nedeni formada aramak lazım.

2- Hudersfield Town



İngiltere'nin alt liglerinden bir türlü kurtulamayan Huddersfield Town, bu formayla rakipleri tarafından paspasa çevirlmeyi hakediyor.


3- Jorge Campos



Meksika Milli Takımı'nın file bekçisi Jorge Campos, her zaman ilginç forma seçimlerine imza atmıştır. Campos herhalde bu formalarla rakip forvetlerin gözlerinin kamaşmasını amaçlıyordu. Bizim bile bakarken başımız ağrıdı.


4- Norwich



1993 yılında Norwich City'nin giydiği forma. Şaşı bakıp şaşırınca UEFA Kupası'nı görebilirsiniz.

5- Athletic Bilbao



2004-2005 sezonunun Bilbao forması. Bilbao formaya reklam alan bir kulip olsaydı bir ketçap markasından çok iyi teklifler alabilirdi.

6- Hull City



Kaplanlar lakaplı Hull City bir dönem bu ünvanlarını vurgulamak istemişti. Ancak bu forma Ahu Tuğba veya Banu Alkan'dan ödünç alınmış gibi görünüyor.

7 - Arsenal



90'lı yılların başları enterasan forma tasarımlarına sahne oldu. Arsenal her zaman değişik formaları tercih eden bir ekip olmuştur. Ancak bu formayla deneyselliği çok uç noktalara taşıdılar.

8- Manchester United



1990'lı yılların ortasında Chelsea gibi Manchester United da gri ve turuncu renklerin ağrılığını taşıdığı formaları tercih ediyordu. Roy Keane'in yüzündeki memnuniyetsizliğe hak vermek gerek.


9- Seaman



Arsenal'ın kalecisi David Seaman, İngiltere Milli Takımı'nda daha çok çocuklara hitap eden formalar giymeyi tercih ediyordu.

10- Coventry



1978 yılında Coventry'nin giydiği forma üst ve alt olarak yekpare gibi duruyor. Herhalde futbolcular o dönem formayı tek parça olarak giyiyordu.

11- Stoke City



Tamam kim olduğunuzu biliyoruz. Stoke City'den iddialı bir forma. Keşke futbolları da öyle olsaydı.

12- Notts County



Dedeniz için iyi bir hediye daha.

13- York City



York City'nin 2002 - 2003 yılında kullandığı forma, futbol formasından çok jokey gömleğine benziyor. Tabi yorum sizin.

14- Kilmarnock



Hayır bu dedenizin dışarı çıkarken giydiği gömlek değil. Bu İskoç ekibi Kilmarnocklu futbolcuların bir dönem sırtında taşıdığı forma.

15 - Aston Villa



1990'lı yılların başında Aston Villa, Avrupa futbolunun önde gelen takımlarından birisiydi. Ancak Bordo-mavili takımın yeşil ve siyahı tercih etmesi kafaları karıştırmıştı. Trabzonsporlu taraftarlar aynı durumda olsa ne tepki verirdi acaba

16- Chelsea



1990'ların ortasında Gullit'in de sırtında taşıdığı forma listemize girdi. Bugünlerde mavi formayla görmeye alıştığımız Chelsea o dönem Turuncuya bir renk ve gri formayı tercih ediyordu.

17- İskoçya



İskoç Milli Takımı'nda 1986 yılında forma giyen oyuncular, futbolcudan çok bir tayfayı veya kamarotu hatırlatıyordu.

18 - Newcastle United



Newcastlelı taraftarlar bir dönem sadece takımlarının performanslarından değil, giydikleri formalar nedeniyle de kara günler yaşıyordu.


19- Fiorentina



Batistutalı, Rui Costalı döneminde Fiorentinalı oyuncuların giydiği forma bize susuzluğumuzu hatırlatıyor.

20 - Kamerun



2002 yılında Kamerun'un kolsuz formaları tercih etme nedeni Afrika sıcaklarından dolayı olduğu düşünülmüştü. O yıl Afrika Uluslar Kupası'nda Şampiyon olan Kamerunlu oyuncular Basketbol oyuncuları gibi gözükmüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails