31.03.2009

Dünya Kupası 2010 (Asya,Afrika,Kuzey Amerika Elemeleri)

Asya kıtasında 2 grupta Güney Afrika'ya gidecek 4 takımdan biri olmak için tam 10 takım yarışıyor. Söze 1. grup ile başlayalım. Japonya sahasında Bahreyn'i 1-0 ile geçerek 11 puana ulaştı ve liderliğe yükseldi. Bu haftasonunu "bay" geçen Kewell'lı Avustralya ise 1 maçı eksik 10 puanda ve 2. sırada yer alıyor. Özbekler, sahasında Katar'ı 4 golle geçerek gruptaki ilk galibiyetini aldı. 4'er puanlı bu 3 takımın Dünya Kupasına gitme hayalleri bir başka bahara kaldı.

2. grupta heyecan biraz daha fazla. Tam 4 takım ilk 2'ye girmek için yarışıyorlar. 100.000 seyircisinin önünde Suudi Arabistan'a 2-1 kaybeden İran 6 puanla 4. sıraya geriledi. Kalan 3 maçının 2'si deplasmanda olduğu için işleri çok zor. Arabistan 7 puana ulaşarak 3. sıraya yükseldi. K.Kore sahasında Birleşik Arap Emirlik'lerini 2-0 ile geçerek liderliğe yükseldi. Bu hafta sonunu maç yapmadan geçen G.Kore 1 maçı eksik, 8 puanla 2. sırada. Bu grupta düşman iki düşman Kore ülkesi elele Güney Afrika yolunda.

Afrika elemelerinde ise 2.tur grup maçları 11 Ekim'de sona ermiş ve 4'er takımlı 5 grubun olduğu son tur grupları oluşturulmuştu. Bu 5 grubu lider bitiren takımlar Dünya Kupası biletini alıcak. Bu 5 gruptaki ilk maçlar bu hafta sonu oynandı. 1. grupta Adebayor'lu Togo, Kamerun'u yenerek büyük yankı uyandırdı. Grubun diğer maçında Gabon, Fas deplasmanından 2-1'lik galibiyetle döndü. 2. grupta Tunus, Kenya deplasmanından galibiyetle dönerken, grubun diğer favori takımı Nijerya, Mozambik ile deplasmanda golsüz berabere kaldı. 3. grupta galip gelen takım olmadı. Mısır sahasında Zambiya ile 1-1, Cezayir'de deplasmanda Rwanda ile 0-0 berabere kaldı. 4. grupta Gana sahasında Benin'i tek golle geçerek 3 puanı aldı. Grubun diğer maçında Sudan ile Mali 1-1 berabere kaldı. 5. ve son grupta ise Fildişi Sahilleri'nin şovu vardı. Seyircisi önünde 5-0'lık bir galibiyet alan Drogba'nın takımı harika bir başlangıç yaptı. Grubun bir diğer maçında Burkino Faso sahasında Gine'yi 4-2 ile geçti.

Kuzey-Orta Amerika grubunda ise son tur grubunun 2. maçları oynandı. İlk 3 sırayı alan takımların Dünya Kupası'na kalacağı 6 takımlı bu son grupta Amerika, El Salvador deplasmanında berabere kalmasına rağmen 4 puanla liderliğini sürdürdü. Meksika, sahasında Kosta Rika'yı 2-0 ile geçerek gruptaki ilk puanlarını alırken, T.Tobago sahasında Honduras ile 1-1 berabere kaldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails