30.03.2009

Dünya Kupası 2010 (Avrupa Elemeleri'nde Toplu Sonuçlar)

1 .grupta Danimarka, Malta deplasmanında 3-0, Macaristan'da Arnavutluk deplasmanında 1-0 galip gelerek 10'ar puanla zirvedeki yerlerini korudular. Grubun en önemli maçında ise Portekiz sahasında İsveç ile 0-0 berabere kaldı ve 5. maç sonunda 6 puana ulaşarak gruptan çıkma şansını zora soktu. İsveç ise 4 maç ve 6 puanla Portekiz'in ardından averajla 4. sırada yer alıyor.

2. grupta en kritik mücadele İsrail-Yunanistan maçıydı. Karşılıklı 1 golle puanlar paylaşıldı ve Yunanistan zirvedeki yerini korudu. İsviçre deplasmanda Moldova'yı 2-0 ile geçerek averajla 2. sıraya yükseldi. Letonya'da Lüksemburg deplasmanından 4-0'lık galibiyetle dönerek 7 puana yükseldi.

3. grupta heyecan 2 maçla devam etti. 7 puanlı 2 takımdan Kuzey İrlanda, sahasında Polonya'yı 3-2 ile geçerek 10 puana ulaştı ve zirveyi ele geçirdi ve Afrika'ya gitme konusunda umutlandı. Grubun seribaşı takımı olan Çek Cumhuriyeti ise Slovenya deplasmanında 0-0 berabere kalarak 8 puana yükseldi. Haftasonunu maç yapmadan geçen Slovakya 1 maçı eksik olmasına rağmen 9 puanla 2. sırada.

4. grupta favorilerin zorlanmadan kazandığı bir haftayı geride bıraktık. Lider Almanya, sahasında grubun zayof halkası Liechenstein'i 4-0 ile geçti ve 13 puana ulaşarak liderliğini korudu. Rusya her 2 yarıda bulduğu gollerle Azerbaycan'ı sahasında 2-0 ile geçerek 4 maçta 9 puana ulaşarak 2.liğini sürdürdü. Finlandiya ise grubun diğer iddalı takımı Galler'i 2-0 ile geçerek rakibini altına aldı ve 7 puana yükselerek 2. lik hedefini devam ettirdi.

5. grupta İspanya kayıpsız yoluna devam ediyor. Madrid'te A Milli Takımımız ile mücadelesinde çok zorlanan Boğalar tek golle 3 puanı aldı ve elemelerde 5'te 5 yapan tek takım oldu. Bosna - Hersek, Belçika deplasmanından 4-2'lik bir galibiyetle ayrılarak 9 puana ulaştı ve grupta 2. sıraya yükseldi. Grubun zayıf 2 ekibini karşı karşıya getiren maçta Ermenistan sahasında Estonya ile 2-2 berabere kaldı ve gruptaki ilk puanını aldı.

6. grupta maç yapılmazken, 7. grupta 2 maç oynandı. Sonucu en çok merak edilen maçta Sırbistan, Romanya deplasmanından 3-2 galip gelerek, hem rakibinin Afrika hayallerini suya düşürdü hemde 12 puana ulaşarak gruptaki liderliğini sürdürdü. İlk 4 maçta sadece 4 puan alabilen Fransa, 9 puanlı Letonya'ya konuk olduğu maçta sahadan tek golle galip ayrılarak umutlarını sürdürdü.

8. grupta İtalya liderliğini sürdürüyor. Karadağ deplasmanına konuk olan İtalya, sahadan 2-0'lık galibiyetle dönerek puanını 13 yaptı ve zirvedeki yerini korudu. Haftaya İtalya ile aynı puanda giren İrlanda Cumhuriyeti ise sahasında Bulgaristan ile 1-1 berabere kalarak İtalya'nın 2 puan gerisine düştü. Grubun bir diğer maçında Güney Kıbrıs sahasında, Gürcistan'ı 2-1 ile geçerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

9. ve son grupta ise Hollanda yoluna dolu dizgin devam ediyor. Elemelerin 5 takımlı tek grubu olan 9. grupta Hollanda sahasında ağırladığı İskoçya'yı 3-0 ile geçerek, eleme gruplarının puan kaybı yaşamayan 2 takımından biri oldu. Henüz 4 maç geçmesine rağmen en yakın rakibine 8 puan fark atan Hollanda gruptan çıkmayı hemen hemen garantiledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails