30.03.2009

Dünya Kupası 2010 (Güney Amerika Elemeleri'nde Toplu Sonuçlar)

10 takımlı Güney Amerika elemesinde 11. maçlar dün geceki maçlarla sona erdi. Grubun ilk maçında lider Paraguay, Uruguay deplasmanına konuk oldu. Fenerbahçe'li Diego Lugano'nun bir de gol attığı maçı ev sahibi Uruguay 2-0 kazandı ve 16 puana ulaşarak 5. sıradaki yerini korudu. İlk 10 maçta en yakın rakibine 7 puan fark atan Paraguay ise 23 puanla liderliğini sürdürdü.

Maradona'nın önderliğinde ilk resmi maçına çıkan Tangocular sahasında Venezuela'yı 4-0 ile geçti. Gollerin Tevez,Messi,Aguero ve Maxi Rodiguez'den gelmesi, konuk ekibin ne kadar çaresiz bir durumda olduğunu gösteriyor. Arjantin bu 3 puanla Brezilya'yı geride bırakarak 19 puana ulaştı ve 2. sıraya yükseldi. 10 puanda kalan Venezuela, Dünya Kupası'na kalma şansını zora soktu.

Son sıradaki Peru ile karşılaşan Şili sahadan 3-1'lik skorla galibiyet alarak Arjantin'in ardından averajla 3. sıraya yükseldi. Gruptaki tek galibiyetini sahasında alan Peru, iç sahadaki ilk mağlubiyetini alarak 7 puanda kaldı ve sonuncu sırada kalmaya devam etti.

Ekvador gibi rakımı çok yüksek bir deplasmana giden Brezilya, son dakikada yediği golle yıkıldı. İlk yarısı golsüz geçen mücadelede Sambacılar 72. dakika da Baptista ile öne geçmesine rağmen 89'da gelen Ekvator golü Brezilya'yı 4 sıraya düşürdü. Ekvador 13 puana ulaşarak Dünya Kupasına kalma umudunu sürdürürken, Brezilya 18 puana ulaştı.

Kolombiya sahasında Bolivya'yı 2-0 ile geçerek puanını 14 yaptı ve 6. sıraya yükseldi. İlk 4 takımın direkt olarak Güney Afrika'ya gideceğini, 5. sıradaki takımında Yeni Zelanda ile play-off oynayacağını ve Okyanusya ekibini geçmekte zorlanmayacağını düşünürsek, Kolombiya aldığı bu galibiyetle Güney Afrika'ya gitme hedefini devam ettirdi. Bolivya ise 9 puanda kaldı ve sondan 2. sırada kalmaya devam etti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails