2.04.2009

Dünya Kupası 2010 (Avrupa Elemeleri'nde Toplu Sonuçlar)

1. grupta Danimarka sahasında, Arnavutluk'u 3-0 ile geçti. Oynadığı 5 maçta 13 puan toplayan Vikingler averajla liderliğini koruyor. Grubun sürpriz ekibi Macaristan, Malta'yı sahasında 3-0 ile geçerek averajla 2. sırada yer aldı. 2 maçı eksik İsveç için umutlar olsa da Portekiz'in Güney Afrika'ya gitmesi için bundan sonra puan kaybına tahammülü yok.

2. grupta Yunanlılar sahasında İsrail'i 2-1'lik skorla geçerek averajla yer aldığı 1.liğini devam ettirdi. İsviçre ise hafta sonun deplasmanda 2-0 ile geçtiği Moldova'yı sahasında da aynı skorla geçerek Yunanistan'ın arından averajla 2. sıradaki yerini koruyor. Diğer bir iddalı takım Letonya ,Lüksemburg'tan 4 günde 6 puan çıkararak puanını 10'a yükseltti ve 9 puanlı İsrail'i geçerek 3. sırada yer aldı.


3. gruptaki maçların her biri başlı başına bir olaydı. Kuzey İrlanda sahasında Slovenya'yı tek golle geçerek maç fazlası ile de olsa liderliğini sürdürdü. Kuralar çekildiğinde açık ara grubu lider bitirmesi beklenen Çekler sahasında Slovakya'ya 2-1 yenilerek işini zora soktu. Grubun bir diğer maçı gecenin en çarpıcı maçıydı. Maçın 1. dakikasında golle başında da sonunda gol atmayı bırakmayan Polonya, Avrupa kıtasının en zayıf ekibi San Marino'yu 10-0 ile geçti. Polonya 10 puana ulaşarak Çek'lerinde üstüne çıktı ve 3. sıraya yükseldi.


4 grupta Almanya rahat bir şekilde Dünya Kupas'ına gidiyor. Galler deplasmanınan 2-0'lık galibiyetle dönen Panzerler 6 maç sonunda 16 puan toplayarak açık ara liderliğini sürdürdü. Rusya'da fark beklenen maçta Liechenstein deplasmanından tek gollü galibiyetle dönse de Almanya'nın 4 puan gerisinde 2.liğini sürdürüyor. Rusların liderlik şansı içerde Almanya maçı olduğu için henüz bitmiş değil.
Milli takımızında yer aldığı

5. grupta İspanya karşısında gene istediğimizi alamadık. Sami Yen'de oynanan maçta 1-0 öne geçsekte son dakikada yediğimiz golle 4 gün içinde 2. kez İspanyollar'a yenilmiş olduk. İspanya 6'da 6 yaparak gruptan lider çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. Daha önnce gruplardan çıkma başarısını hiç gösteremeyen Boşnaklar, Belçika'yı 2-1 ile geçerek millilerimizin 4 puan önünde 2.liğini sürdürerek büyük bir avantaj elde etti. Grubun diğer maçında Estonya sahasında Ermenistan'ı yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.


6. grupta İngiltere puan kaybetmeden yoluna devam ediyor. Euro 2008'i kaçırarak büyük hayal kırıklığı yaratan İngiliz'ler bu sefer işi sıkı tutuyor. Sahalarında Sheva'lı Ukranya'yı son dakikalarda Terry'nin golü ile 2-1 yenen İngilizler en yakın rakibine 5 puan fark açmış durumda. Avrupa elemesinde İngilizler'in belalısı olan Hırvatlar, Andorra deplasmanında 2-0 galip gelerek 2.lik şansını 10 puanla sürdürdü. Kazakistan deplasmanından 5-1'lik galibiyetle dönen Beyaz Rusya 6 puana ulaştı.


7. gruba gelirsek 5 gün öncesine kadar zor durumda olan Fransa, 4 gün içinde 2. kez karşılaştığı Litvanya'yı tekrar 1-0 (2 maçta da golü Ribery attı) ile geçerek 2. sıraya yükseldi. Sahasında Sırbistan'a yenilerek zor duruma giren Romenler, Avusturyaya deplasmanda 2-1 yenilerek Dünya Kupasına kalma şansını mucizelere bıraktı.


8. grupta İtalya'daki maçta kördüğüm çözülemedi. En yakın takipçisi İrlanda ile karşılaşan Gök-Mavililer 4. dakikada 10 kişi kaldığı maçta son dakikada gelen Robbie Keane'in golü ile 3 puandan oldu ve arayı açma şansını yitirdi. İtalya 14 puanda, İtalya milli takımının eski hocası Trapattoni önderliğindeki İrlanda 12 puanda. Bulgaristan, Güney Kıbrıs'ı 2-0 geçerek 7 puana ulaşırken, grubun prestij maçında Gürcistan ile Karadağ golsüz berabere kaldı.


9. grupta ise 2 maç vardı. Avrupa elemelerinin puan kaybı yaşamayan 3 takımından biri olan Hollanda sahasında, Makedonya'yı 4-0 ile geçerek gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi. 5'te 5 giden Portakallar bu 5 maçta sadece 1 gol yerken 12 gol attı. Grubun diğer maçında İskoçya, İzlanda'yı 2-1 ile geçerek 2.lik yolunda avantajı eline geçirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails