2.04.2009

Dünya Kupası 2010 (Asya,Kuzey Amerika Elemeleri)

Asya Elemeleri'nde ilk grupta Avustralya Özbekistan'ı son 23 dakika bulduğu 2 golle devirerek kalan son 3 maç öncesi ilk 2'de yer almayı büyük ölçüde garantiledi. 2. sıradaki Japonya "bay" geçerken Bahreyn sahasında Katar'ı tek golle geçerek 7 puana ulaşsa da 1 maç fazlası olmasına rağmen Japonya'nın 4 puan gerisinde yer alıyor.

2. grupta belki de Çarşamba gününün sonucu en çok merakla beklenen maçı vardı. Aralarında hala ateşkes sağlamayan düşman 2 ülke güney bölgesine çarpıştı. Maçın 87. dakikasında kuzeydeki ülkeye üstünlük sağlayan Güney Kore liderliği de ele geçirdi. Suudi Arabistan ilk yarısını 2-1 geride kapattığı maçta sahasında BAE'yi 2-1 ile geçerek 2.lik yolunda Kuzey Kore ile mücadelesini sürdürdü.

Kuzey-Orta Amerika elemelerinde ev sahiplerinin güldüğü bir Çarşamba gününü geride bıraktık. Lider Amerika Altidore'nin hat-trick yaptığı maçta Trinidad-Tobago'yu 3-0 geçerek 7 puanla liderliğini sürdürdü. Kosta-Rika sahasında El Salvador'u tek golle geçerek 6 puanla 2. sırada yer alırken, gecenin en sürpriz sonucu Honduras'ın Meksika'yı 3-1 ile geçmesi oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails