24.08.2009

Lescott Manchester City'de!

Everton sonunda pes etti ve 28 milyon euroluk bir bedelle Lescott'u Manchester City'e satmayı kabul etti.

Sonunda pes etti diyorum çünkü neredeyse Ağustos başından beri Manchester City bu oyuncunun transferini bitirmeye uğraşıyordu. Forvet hattında 5 tane (Tevez, Adebayor, Robinho, Santa Cruz, Bellamy) her takımda banko oynayacak golcüsü olan M.City Kolo Toure'nin yanın da İngiltere liginin en sağlam savunma oyuncularından birini alarak ilk 4'ü zorlayacak bir takım kurdu.

Ağustos başından itibaren yapılan teklifler Davir Moyes tarafından sürekli reddedilmiş hatta Everton'un menajeri "Oyuncumun üzerinden ellerinizi çekin" diye serzenişte bulunarak satmayacağız demişti. Hatta bu açıklamanın 1 hafta sonrasında M.City menajeri Mark Hughes'ta "Lescott'u almamız imkansız" gibilerinden bir açıklama yaparak bu transferin olmayacağını beyan etmişti. Buna rağmen Lescott'un City'e gitmekteki ısrarı ve takımının Arsenal'a 6-1 yenildiği maçta gösterdiği performans ile önü açıldı ve en nihayetinde bu transfer gerçekleşmiş oldu.

16 Ağustos 1982'de Birmingham'da dünyaya gelen Lescott futbola da bu şehrin takımlarından olan Wolves'in alt yapısında başladı. Küçükken koyu bir Aston Villa taraftarı olan Lescott 5 yaşında anaokuluna gitmek için karşıdan karşıya geçerken bir arabanın çarpaması sonucu yüzünden yaralandı. Wolves ile ilk maçına 13 Ağustos 2000'de çıkan Lescott o sezon tek resmi maça çıksada taraftarlarca 'En İyi Genç Oyuncu' seçildi.

2001-2002 sezonunda Championship'te mücadele eden Wolves'in banko oyuncusu olan Lescott tüm sezon boyunca sadece 1 lig maçını kaçırırken toplamda 44 maça çıktı ve 2 de gol kaydetti. Ertesi sezon ise takımı ile 44 lig maçı olmak üzere 49 maça çıkan ve 1 gol kaydeden İngiliz oyuncu takımı ile Premier Lig'e yükselme başarısına da erişti.

Ertesi sezon sakatlığı nedeni ile tüm sezon oynayamayan ve Premier Lig'de maça çıkma şansını kaçıran oyuncu takımının yeniden Championship'e düşmesine engel olamadı. 2004-2005'te 41, 2005-2006 sezonunda da 46 maça çıkan Lescott toplamda 5 gole imza attı. Bu 2 sezonda da Wolves play-off sıralamasını ucu ucuna kaçırırken Lescott hem ligin en iyi 11'ine giriyor hemde takımının en iyi oyuncusu seçiliyordu.

Wolves ile Premier Lig'de oynama şansına erişemeyen Lescott 2006 yazında 2 milyon pounda Premier Lig ekibi Everton'a satılarak 24 yaşında bu onura erişiyordu. Everton ile ilk maçına ligin ilk haftasında Watford'a karşı Nuno Valente'nin yerine 49.dakikada oyuna girerek çıkan Lescott ligin geri kalan 37 maçında 36 kez (Bunların 35'inde 90 dakika sahada kaldı) ilk 11'de çıktı ve ilk sezonunda takımın değişilmez oyuncusu oldu. Everton ile ilk golünü 2 Nisan 2007'de Villa Park'ta Aston Villa'ya karşı atan İngiliz oyuncu takımının ligin en az gol yiyen 5. takımı olmasında ve sezonu Avrupa vizesi alarak kapatmasında önemli rol oynuyordu.

Bir sonraki sezonda ligin ilk 8 maçında 3 gol kaydeden sezon toplamında da ligde 8 gol kaydeden Lescott kısa zamanda Goodison Park taraftarlarınında sevgilisi oluyordu ve o sezon taraftarlarca Everton'un en iyi oyuncusu seçiliyordu. O sezon tüm lig maçlarında sahada kalan ve bunların 37'sinde 90 dakikada sahada kalan Lescott Everton ile 8 kez de Uefa kupası maçlarında 90'ar dakika forma giydi. Everton Uefa Kupası'nda son 16'ya kalırken Lescott'da 2 gol kaydediyordu. Aynı zamanda 3 Eylül 2007'de ilk kez İngiltere milli takımı kadrosuna seçiliyordu bu sezonda.

2008-2009 sezonunda her sezon olduğu gibi istikrarlı bir performans gösteren Lescott o sezon sadece 2 lig maçını kaçırıyor ve 36 lig maçında 3195 dakika forma giyiyordu. Savunma oyuncusu olmasına rağmen o sezon ligde 4 gol kaydeden İngiliz oyuncu Federasyon Kupasında'da 7 maçta 1 gol kaydediyordu. O kaydettiği gol ise Mereyside derbisinde Liverpool'a karşıydı. Uefa Kupasında'da 2 maçta forma giyen Lescott tüm kariyeri boyunca da toplamda 20 sarı kart görerek diğer savunma oyuncularına oranle çok centilmen kalıyordu.

1 yorum:

  1. Ben pek faydalı olucağını düşünmüyorum.Kolo Toure ile defansı baya sağlam kazığa bağlamışlardı.Lescott Everton da son 2 sene oldukça iyiydi,zaten Everton ı az gol yiyen bir takım haline getiren isimlerin başındaydı bu adam.Duran toplarda oldukça başarılı hatta bi çok golü de vardır ama sanki Citynin adamı değilmiş gibi geliyor bana.Daha süratli daha kısa bir adam daha iyi olabilirdi(Cordoba tarzı).Ne diyelim hayırlısı

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails