27.08.2009

West Ham - Milwall Maçının Ardından Yaşananlar...


Pazartesi günü oynanan Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylar Salı günü tüm spor programlarında ve gazetelerinde konuşulan ana konu olmuştu. Diyarbakır'da yaşanan olayları kesinlikle tasvip etmesekte belki de yukarıdaki resimleri görünce halimize şükretmeliyiz.

Doğu Londra derbisi olarak bilinen West Ham United ile Milwall tam 4 yıl sonra dün gece İngiltere Carling Kupası'nda karşı karşıya geldiler. İki takımın taraftar grupları arasında her zaman bir husumet olmuştur. Hatta 2005 yılında çekilen 'Yeşil Sokak Holiganları' bu 2 taraftar grupları arasında ne denli sert çatışmaların olduğunu en iyi gözler önüne seren başyapıtlardan biridir.

Dün geceki maçta da her zamanki gibi gündeme olaylar damgasını vurdu. Upton Park'ta oynanan mücadelede Milwall maçı uzunca bir süre 1-0 önde götürdü. Ta ki 87. dakika da West Ham United'ın beraberlik golü gelene kadar. Ne olduysa zaten bu golden sonra oldu. West Ham United taraftaları sahayı işgal ederken stadyumun üstünde polis helikopteri bile hazır bulundu. Maçı uzatmalarda bulduğu 2 golle West Ham United 3-1 kazandı.

Maç bitse de olaylar stadyum dışında devam etti ve taşlarla, sopalarla, bıçaklarla iki takımın taraftarları birbirlerine girdi. Ne yazıkki 1 taraftar bıçaklanarak hayatını kaybederken uzun yıllar sonra İngiltere'de holiganizmin sesi yeniden hortladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails